Танев: Който ме наследи, трябва да е благодарен!

Все още не е разговарял с Борисов, но ще депозира оставката си
29 яну 2016 08:30,
63
Танев: Който ме наследи, трябва да е благодарен!
Снимка: Булфото, ахрив

Образователният министър Тодор Танев разкри, че е разбрал от журналисти за поисканата от премиера Бойко Борисов оставка.

"Все още не съм разговарял с него. Това обаче няма значениe, той вече е поискал оставката ми и аз ще се съобразя, защото той ме е назначил. Ще я депозирам в парламента, както му е редът", каза Танев пред Нова тв.

"Като екип сме изпълнили това, което се е искало от нас. Обсъдили сме това предложение, подчертавам предложение за промяна в учебния план. Оставили сме го на сайта да събира коментари и оценки, къде е вината ни. Тръгнала е и подписка от две градчета, с която искам да се запозная", допълни той.

Още по темата

"Възможно е да имаме пропуски, всеки прави грешки. Нещата тръгнаха преди една година от изказването ми за Менделеев и Ломоносов. С едни и същи 10 лева журналистите купиха сто пъти хляб. Това е нелепо просто", каза още министърът в оставка. 

По думите му зад оставката му се крие една от големите партии, която не е националистическа и не е ДСБ. "Нямам документи, така ми е по-добре да не казвам имена. Тази партия иска съвсем друго правителство и се подготвят нещата за предсрочни избори", обясни Танев.

Според него е много важно Борисов да има стабилно правителство, "но се опасявам, че този акт ще доведе до ефекта на доминото".

"Ще има последствия, в Реформаторския блок ще се карат кой да бъде наследникът ми. Ще поставят някоя политическа фигура. Бях за кратко на срещата на Реформаторския блок вчера, но ми беше неудобно да остана. Много е смешно да гледаш политици, техните коли са само с първа скорост, изключително праволинейни", разказа Танев. 

Той обяви още, че ще се върне към преподавателската си дейност. Има предложения да води лекции в американски университет. Освен това планира да оглави гражданско движение към Реформаторския блок.

"25 г. се говори за това робство как се казва. За мен това си остава робство, независимо как някои искат да го наричат. Има различно робство - духовно, политическо... Хората се подведоха по заглавията, не разбраха, че става дума за предложение на министерството. Срокът бе то да остане един месец на страницата ни в интернет и след това щеше да бъде променено", добави министърът с поискана оставка.

Той недоумява как вече 5 г. не може да се определи точното понятие.

"Обърнахме се към историците, които най-добре могат да определят. Даже другата седмица имахме среща, но не знам дали ще се състои. Никой не може да ме хване, защото съм постъпил по всички закони", настоя той.

Танев е категоричен, че не е имало нужда да обясняват, че отпадането на Паисий Хилендарски също е било предложение, а не решение, защото това го е пишело на сайта.

"Който и да дойде след мен, трябва да ми е благодарен за състоянието на министерството, което ще завари. Нека той да се бори с това да приближи бизнеса до образованието, защото те винаги са били много раздалечени. Аз искам да има дуално образование след средно, защото сегашните професии трябва да се актуализират постоянно. Законопроектът е готов и го поднасям на тепсия както на наследника ми, така и на българското общество", завърши професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Да Винчи преди 8 години
Половината тука не сте прочели по 1 книга, да не говорим да създадете специалност в университет, да достигнете до титла "професор", да напишете стотици академични текстове, а квалифицирате хората по най-непристоен начин. Жалко, че сте прости и лесни за манипулация. Жалко, че интернет дава възможност на всякакви *** да изказват мнението си по всевъзможни теми.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ***,който досъсипа образователната система в страната,също като шефа си се изживява като неповторим.Неповторимо е лице с професорска титла да показва такова дебелоочие и такава въпиеща неграмотност.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново добрият Бойко ви спаси от лошия министър.Москов,готви се ти си следващия.Спете спокойно майки.Добрият Бойко,ще спаси децата ви от злия Москов.Какви щяхте да правите ако го нямаше Бойко, не знам.
36
8
 
1
 
! Отговори
стефан преди 8 години
Живял съм по влашките села на Дунава и от там знам защо техните родове са преминали Дунава и заселили по нашето крайбрежие. Те са предпочели да живеят в империята вместо при техните чокои, като всички знаем, че Румъния никога не е била турско владение, била васална но никога като нас без държавност. Хайде разбирачите отговорете защо румънските селяни са предпочели да живеят при турците???
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА КАК В ЕКИП С "КАКА" КАТО КАСТАРЕВА ДА СТИГНЕШ ДАЛЕЧ.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво да ти е благодарен, пиянде нещастно??? За кашите, които забърка, за простотиите, които забърка или за батакът, който оставяш след себе си?
33
0
 
4
 
! Отговори
хм преди 8 години
Като министър - трябва да е абсолютно компетентен предвид новите програми, но да не забравяме, че те са направени от експертите, така че в случая Танев малко или много е изкупителна жертва на стоящите вече 20 години в МОН ескперти по различните предмети. Преди две години още се проведоха т.нар. Кръгли маси, на които всички тези дивотии се представиха, но експертите по БЕЛ бяха изключително груби към професионалистите, дръзнали да изразят различно от тяхното "експертното" мнение.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве но кой му пука за този министър, само изместват темата за доклада на евро комисията тия мафиотски ***.....излезе доклада и почнаха пак със старата песен - робство, присъствие, сега измислиха съжителство...за неща от преди 500 години!....е хубаво, ако приемем със закон че е робство за да кандиса селото, ББ по компетентен и по малко крадлив ли ще стане, както и цялата управляваща ни пасмина?
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този човек е шизофреник, като всичко е било предложение, защо тази невежа жена Ваня кастрева 30 мин. се обясняваше пред БТВ и нито един път не каза, че е предложение?Тя си говореше за взето решение.
30
0
 
2
 
! Отговори
_|_ преди 8 години
До ВасилМалко ще му е.
29
0
 
6
 
! Отговори
Жива да не бях преди 8 години
Тоз е елемнтарен полупроводник.
28
2
 
11
 
! Отговори
Васил преди 8 години
Тоя сляп български народ никога няма да се дигне и да изрине тея гнусни ***.Нищо не се е променило както навремето са били Левски,Ботев и още една шепа смели безсмъртни българи така е и днес.Една шепа народ е будна и готова да се изправи срещу наглита *** политиците.Другите мишки се крият и надяват от небето някой да слезе и да ги спасява пак,но ви гарантирам тоя път русите ще ни оставят да се давиме в собствената си тъпота.
27
5
 
7
 
! Отговори
Balkan-kan преди 8 години
Всички патриоти си отдъхнахме! Няма го вече Танев - виновникът за нашата бедност, за корупцията, за контрабандата, за кражбите, за 15 млрд. заем, за разсипването на държавата, за Яневагейт, за вилата в Барселона.... И най-важното - Турското робство остава в учебниците! Хляб може и да няма, но турско робство трябва да има. Довечера ще спя спокойно.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със сигурност ще му е благодарен. Едва ли някой може да се изложи повече от него.
25
0
 
9
 
! Отговори
Васил преди 8 години
Тоя *** на бесилото.
24
0
 
5
 
! Отговори
Я си представете преди 8 години
Сравнете реформите на Танев, чиято жена е еврейка, с опазването на еврейската нация. Еврейският народ празнува Изгонването от Испания и Холокоста. Защото им е приятно ли? Та те не само са били роби, но не са ги смятали за Човеци? А я си представете някой евреин да повдигне въпроса за за това да се смени Изгонването от Испания например с "екскурзия" а Холлкоста с "участие в научни изследвания"??? Този ще е осъден на смърт и поруган во веки.
23
0
 
13
 
! Отговори
койчо преди 8 години
А онази мазната, Кастрева, кога ще си подаде оставката?!??! Като я видя ехидничко да се усмихва и червата ми се обръщат!!
22
1
 
8
 
! Отговори
есперкт преди 8 години
Само за това, че дори е предложил "съжителството" и отпадането на История славянобългарска, се нарежда сред най-големите национални предатели. Да си ходи в американския вуз. Прав му път.
21
1
 
5
 
! Отговори
Какви "реформи& преди 8 години
Ама моля ви се, какви реформи правеше Танев?Превод и славославия на ДавудоглуПоколения без знания по Средновековна история "изпусната" в учебницитеОбразование подчинено на мутро-олигархичния бизнес, вместо да е обратното - науката да води почтения бизнес напред през нови технологии и наука.Пет несвързани закона, размазващи развита от 1878 г. и възникнала в борби и жертви още през българското Възраждане образователна система.Скандално отнемане на историческа памет и стремежът към Свобода.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***