Борисов обеща великденски бонуси за пенсионерите

Танев остава като съветник в кабинета, кандидатът за президент ясен през юни
Обновена: 30 яну 2016 21:23 | 30 яну 2016 18:15, Веселина Йорданова
154
Борисов обеща великденски бонуси за пенсионерите
Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов обяви в Бургас, че е възложил за Великден кабинетът пак да даде 50 млн. лв., за да подпомогне пенсионерите.

Още по темата
"Вчера засякохме за месец януари финансовите постъпления в държавата от борбата с контрабандата. 954 млн. лв. сме събрали повече пари и са в бюджета от януари 2015 г. близо 1 млрд. повече. Миналата година март месец стартирахме "антиконтрабандното звено", както го наричам. За това нервничат всички, защото това са пари, които са отивали незнайно в какви джобове", коментира премиерът. По думите му така от миналата година досега близо 200 млн. лв. извън бюджета ще се дадат повече за пенсии.

На въпрос дали кметът на Бургас Димитър Николов ще фигурира сред номинациите за президентските избори, Борисов каза, че за възможностите за кандидати за президент на партията ще говори през юни.

По повод на предложената кандидатура на Меглена Кунева за министър на образованието, Борисов заяви, че ще изчака да минат всички преговори и тогава ще приема с радост всичко, което му предложат.

С министър Танев се договорихме да продължи да работи като мой съветник в кабинета, съобщи още Борисов и допълни, че професорът е "един изключително ерудиран човек".

Борисов посочи, че Танев е с безупречна репутация в образователната система и научните среди. "Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение", смята премиерът.

"Да говорим за „съжителство”, за „съвместимост” - неща, които всеки българин пази в паметта си добре, най-малкото възбужда какви ли не националистични пориви и дори агресия", изтъкна министър-председателят.

Борисов каза, че за него е важно и гражданската квота на Реформаторския блок, от която е Танев, да подкрепи кандидатурата, която блокът ще му предложи. "Ще изчакам още няколко дни, колкото е необходимо, да има единна кандидатура, която ГЕРБ и Реформаторският блок да гласуват в парламента", каза още премиерът.

По думите на Борисов, оставката на Танев ще бъде депозирана вероятно в понеделник.

"С министър Танев работя прекрасно и имаме прекрасни отношения и аз истински съжалявам. На мен втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави. Първата беше Анна-Мария Борисова, министърът на здравеопазването", допълни премиерът, визирайки промените в първия му кабинет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТИКВАТА ПАК С ЛАФ НА ГОДИНАТА И САМОПРИЗНАНИЯЗАДЕЛИЛ 50 МИЛИОНА ОТ КОНТРАБАНДНИТЕ СИ КАНАЛИ !!!
72
5
 
4
 
! Отговори
istina преди 8 години
boiko pada s grum i trqsuk. oresharski go svali da znaete,puk koito shte da vqrva
71
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО великден НОВИ ДАНЪЦИ и СРАМ от Плювкото.
70
13
 
5
 
! Отговори
Скитник преди 8 години
Като НЯМА добавки защо няма , като ИМА защо има?*** с потурите нищо не харесва и стои си *** поробен вече 1000 години!
69
6
 
16
 
! Отговори
ЕЛКА преди 8 години
За Банкерката Любовница МАЯ 1.5МИЛИОНА евра за пенсионерите 20евра
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дянков Горанов и Калфин вдигат възрастта и режат пенсиите и хляба на хората а после Борисов им раздава трохи от откраднатото в уж препълнения бюджет.
67
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквочев се уплаши здраво да не почнат януарски протести....и дава сега на пенсонерите подкуп.
66
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво ще каже този за двойната сметка за ток която получих. Нещата не вървят добре за него.
65
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфин и Горанов вдигнаха пенсионната възраст и така НОИ отказва да плаща пенсии на българите и краде събраните вноски за пенсии за млади роми още на 18-20 г. както и Дянков открадна парите от здравната каса за метро и магистрали.
64
6
 
17
 
! Отговори
иью аэь преди 8 години
Този какъв страх го тресе след вите ноянуарски сметки за ток да не се повтори 2013 г., че е готов да обещае и 24та заплата... Така или иначе ще раздаде едни 15 лв на пенсиите да си траят... после ще си ги навакса с някое друго леко увеличение с 20 25 лв... и така... ОВЦОТЕ СИ БЛЕЯТ!
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МироПравилно мислиш, подкрепям те.
62
3
 
7
 
! Отговори
Миро преди 8 години
До До Милев - Алоооу,Е кой де? Ти кажи. Аз мисля че бившата комунистическа вурхишка си раздадоха държавата, и постлаха за тази ситуация която я виждаме сега.
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спасявай мандата, Бойко! Макар и лично да ти струва доста пропувнати ползи.
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави."А първия път беше намерил на магистралата до Горна Оряховица една голяма експертка и корифейка, но не мога да си спомня по какво! Сега какви ли корифеи от разформаторския блок го обикалят?
59
3
 
9
 
! Отговори
До Милев - Алоооу, преди 8 години
Неосведоменият чичка!През соца всички работеха, откъде ги измисли тези, дето нямали трудов стаж, но Желев им бил дал пенсии? Ако имаш предвид социалните пенсии, тях ги имаше и през социализма. Да не говорим пак за стотиците хиляди жени от боята, които взеха пенсии само з трудов стаж, формиран от платени отпуски по майчинство.И кой ликвидира икономиката ни? Кой заграби заводите и ги разпродаде за старо желязо? Кой гарантира безнаказаност са кърските апаши и така унищожи стимула на фермерите?
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докъде я докараха не "бабите и дядовците",а така наречените "млади",чиито баби и дядовци я докараха до там.Нещо не чувствате ли срам,вие младите,или сте твърде заети да чакате на пенсиите на същите тези баби и дядовци,за да си запълните "работния" ден по кафенетата,или за дрога?!
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До селянчеКакви 50 лв, бе, човек?Пенсионерите у нас са над 2 400 000, а Борисов обещава 50 000 000. Значи, 20-ина лв на човек.
56
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борисов: Възложил съм за Великден да дадем 50 млн. лв. на пенсионерите" Баце, помисли си пак! Та това са 16 къщи в Барселона.
55
7
 
7
 
! Отговори
Милев преди 8 години
На кои пенсионери ще раздаваш бонуси пак бе , *** на Костов ? На тези ,дето нямат един ден трудов стаж и Желю им даде пенсии за да гласуват навремето за СДС ,ли ?Ако ,наистина някой от дядовците ти е ял бой от комунистите ,било много правилно ! Сега народа постъпва по друг начин -изритва мошениците и демагозите ,на сметището ! Справка : СДС-ликвидаторите на България ! Това очаква теб и твоята партия от седесари !
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На избори купувачите на гласове, ръководени от организационния работник Цветанов Дългото Ухо поне предлагат по сто кинта за гласоподавател, което е четири пъти повече.