Борисов обеща великденски бонуси за пенсионерите

Танев остава като съветник в кабинета, кандидатът за президент ясен през юни
Обновена: 30 яну 2016 21:23 | 30 яну 2016 18:15, Веселина Йорданова
154
Борисов обеща великденски бонуси за пенсионерите
Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов обяви в Бургас, че е възложил за Великден кабинетът пак да даде 50 млн. лв., за да подпомогне пенсионерите.

Още по темата
"Вчера засякохме за месец януари финансовите постъпления в държавата от борбата с контрабандата. 954 млн. лв. сме събрали повече пари и са в бюджета от януари 2015 г. близо 1 млрд. повече. Миналата година март месец стартирахме "антиконтрабандното звено", както го наричам. За това нервничат всички, защото това са пари, които са отивали незнайно в какви джобове", коментира премиерът. По думите му така от миналата година досега близо 200 млн. лв. извън бюджета ще се дадат повече за пенсии.

На въпрос дали кметът на Бургас Димитър Николов ще фигурира сред номинациите за президентските избори, Борисов каза, че за възможностите за кандидати за президент на партията ще говори през юни.

По повод на предложената кандидатура на Меглена Кунева за министър на образованието, Борисов заяви, че ще изчака да минат всички преговори и тогава ще приема с радост всичко, което му предложат.

С министър Танев се договорихме да продължи да работи като мой съветник в кабинета, съобщи още Борисов и допълни, че професорът е "един изключително ерудиран човек".

Борисов посочи, че Танев е с безупречна репутация в образователната система и научните среди. "Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение", смята премиерът.

"Да говорим за „съжителство”, за „съвместимост” - неща, които всеки българин пази в паметта си добре, най-малкото възбужда какви ли не националистични пориви и дори агресия", изтъкна министър-председателят.

Борисов каза, че за него е важно и гражданската квота на Реформаторския блок, от която е Танев, да подкрепи кандидатурата, която блокът ще му предложи. "Ще изчакам още няколко дни, колкото е необходимо, да има единна кандидатура, която ГЕРБ и Реформаторският блок да гласуват в парламента", каза още премиерът.

По думите на Борисов, оставката на Танев ще бъде депозирана вероятно в понеделник.

"С министър Танев работя прекрасно и имаме прекрасни отношения и аз истински съжалявам. На мен втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави. Първата беше Анна-Мария Борисова, министърът на здравеопазването", допълни премиерът, визирайки промените в първия му кабинет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсиите бяха орязани от малките пици на ГЕРБ Дянков и Горанов, а ЕС и НАТО едва ли ще се откажат да притискат България за бъдещо съжителство с Турция.
52
5
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
До БОБИ : От днес нататък ще му променим името -няма да се казва Бойко безхаберника , а ще бъде Бойко чалмата !
51
4
 
8
 
! Отговори
БОБИ преди 8 години
ЩОМ ГО ПРАВИШ СЪВЕТНИК ВЕДНАГА СЛЕД ТОЗИ ЧУДОВИЩЕН ГАФ ,ЗНАЧИ И ТИ СИ ВЕЧЕ С *** - ОТ ПИЕНЕТО НА КАФЕ ГО ЗНАЕМ ,НО ВЕЧЕ ГО ПОТВЪРДИ ! ДРУГОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО Е ЧЕ : ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО -ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ ! ДОКАЗВАШ ГО ВСЕКИ ДЕН ,КАТО ПРЕДАВАШ НАЙ ВАЖНИ МИНИСТЕРСТВА И ДЛЪЖНОСТИ НА ЛИКВИДАТОРИТЕ НА КОСТОВ ,СЕГА ИМЕНУВАЛИ СЕ РЕФОРМАТОРИ !
50
4
 
1
 
! Отговори
Чико преди 8 години
До ИМПЕРИАЛИСТ 77Че нали той ги е избирал и назначавал!
49
4
 
6
 
! Отговори
Чико преди 8 години
"втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави."Не разбрах, този корифей виновен ли е за опита за обезбългаряване на образованието или е виновен за провала на поставената задача от "Америка за България"??
48
4
 
11
 
! Отговори
NACO преди 8 години
А,ПАРИ от КЪДЕ? От тези ли, които ще събере г-жа Винеткова ли?!
47
6
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Танев, докато още си все пак министър, УВОЛНЯВАЙ брат цялата подла турско-комунистическа пасмина в минитерството, АКО И ТИ НЕ СИ В КЮПА!!!
46
4
 
8
 
! Отговори
Жорж преди 8 години
ДЪРЖАВАТА НА КРИВИТЕ ОГЛЕДАЛА. Няма нищо по-справедливо , когато някой се провали в сферата си , да бъде отстранен от заемания пост и да се потърси по-надежден. ДА, АМА НЕ. Мутрата има печеливша ЗА СЕБЕ СИ сратегия .ВЗЕМА ПОД КРИЛОТО СИ ,,ЛОШОТО,, МОМЧЕ. Последния случай с проф. Танев. А в близкото не давно - помияра ЯНЕТО. Прави ги съветници. Разбирай , елиминира ги като противници. И друго- фанфари и фоерверки ,,за помоши за пенсионерите,,. КРИСТАЛНО ПРОЗРАЧНА ДЕМАГОГИЯ. ИДВАТ ИЗБОРИ.
45
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли за тия бе еми за младите по висока заплата като 800 евро например няма ли да има ?
44
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди месец бяха 3 млрд. от контрабанда, сега един. Къде ги скрихте останалите два? Раздадохте ги като бонуси на дебелите момчета?
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво си възложил, бе "дурекс" спукан?!? Не те ли е срам с този популизъм?!? Вместо партията, дето си ѝ лидер да внесе законопроект и да прокара закон за увеличение на пенсиите на нещастните ни родители, ти ми говориш за тва "ква контрабанда си засякъл"!!!!Не те ли е срам, бе ТИКВО?!? Едва ли има българин да не знае кой е на върха на пирамидата, дето събира рекет от контрабандните цигари?!? Напълно ги разбирам якобинците, а после болшевиките и след тях нацистите - защо са ликвидирали такива ***!!! Позор за България, че ви трае!
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, този човек не се спря да говори глупости. Щял да даде...Борисов ти нищо не даваш, само взимаш, даваме ние данъкоплатците, на които ни омвъзна само да ни "опрасквате". Нещо към електората на БСП-то май си се насочил, избори ли наближават?
41
2
 
16
 
! Отговори
на Конски Великден преди 8 години
Другарят Борисов обеща конско-великденски бонуси за пенсионерите.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е ли търговия с влияние?
39
3
 
23
 
! Отговори
зад теб сме преди 8 години
Пожарникарю, всички сме зад теб на изборите. За да те изритаме!
38
4
 
17
 
! Отговори
:( преди 8 години
Почва предизборната борба. Ясно му е, че няма да избута мандата.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даваме НИЕ, които работим и пълним бюджета. ВИЕ крадете. А набийте си го в главите, че сте ясни и прозрачни. Като гола вода
36
3
 
10
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Пожарникарю, покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че имаш яйца! Подай си оставката!
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тоя Борисов защо още е на свобода??Защо не е в затвора??
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка бе нагльо