Режат с 5 дни отпуските на полицаите

Обезщетенията при напускане ще са не 20, а максимум 12 заплати
Обновена: 30 яну 2016 11:02 | 30 яну 2016 07:30, Анисия Иванова
146
Режат с 5 дни отпуските на полицаите
Снимка: архив Булфото

Намаляване с 5 дни на отпуските на полицаите е сред акцените на промените в Закона за МВР, които министър Румяна Бъчварова представи пред синдикатите на вътрешното ведомство. Така те ще станат 25 дни, вместо 30.

Първоначалната идея на вътрешното ведомство бе платените почивки да са едва 20 дни. Предлагаше се и орязване на обезщетенията до 10 работни заплати. Това изкара полицаите на улицата през ноември. В крайна сметка промените, предложени в държавния бюджет, бяха премахнати.

Още по темата

Обезщетенията при напускане ще са не 20, а максимум 12. Това обаче ще важи само за новопостъпилите в системата на МВР.

Проектът удря и чантаджиите в министерството. Те ще бъдат преназначени от Закона за държавния служител по Закона за МВР. Обезщетенията си обаче ще получат едва при напускане на системата, вместо при преместването, разказа за "24 часа" Лукан Лазарски, председател на Синдикален алианс "Сигурност" в МВР.

Проектът ще бъде публикуван на официалния сайт на министерството. Предстои обществено обсъждане и диалог със синдикатите, които не са трогнати от промените.

В срещата във вътрешното ведомство са участвали заместник-министрите Цвятко Георгиев и Красимир Ципов, както и началникът на кабинета на министъра Златко Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко са прости и прозрачни гробарските напъни:Некой не помня кой поиска огпуската да е 25 а не 20Това СВИРНА и се почна:1 ден за 10г -- БУММ1 ден профсъюзни --- БУММ1 ден квалификация --- БУММДраги тиквеници икономика без отпуски не се прави - завършилите "бизнес нещо си и лидерство.
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30 дни отпуск + по 1 ден за прослужена година прави средно по два месеца отпуска. Каквито са умнички ще забравят къде им е районното
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега да идат и вкупом да си нацелуват министърката
94
2
 
14
 
! Отговори
Голям смях преди 8 години
До 99?"Само замазват очите на раята - ще им дадат бонуси под друга форма......"В грешка си-никой нищо няма да даде.След като депутатите посягат и на хората,който ги пазят от народната любов разбери,че положението е много лошо.Пари няма-няма и да има,няма и какво вече да се продава,много станаха вождовете а индианците рязко намаляха-племето е пред разпад.Процеса е необратим,въпрос на време е и то не много време.Всеки,който може да мисли реално вече не е в България,защото знае какво следва.
93
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те на това разчитат тия "от горе" пускат една такава тъпотия и по-простите кълват яко! Викат в хор :"Да го духат ченгетата" и ето го разделението на народа.......владеенето пак е лесно.Това заслужаваме....*** народ!
92
5
 
3
 
! Отговори
От алоуууу преди 8 години
До Анонимен129, АЛОУ ГОСПОДИНЕ, ВИЕ НАЛИ НЕ БЪРКАТЕ ПОЛИЦАИТЕ СЪС СУПЕРМЕН, БАТМАН,....- - - -Не бе, бъркам ги с Черен Петър ......., а може и с някой кошаревски свидетел ..... ????
91
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 127Алоууу, госпожо, и като са там какво ???? Дремят, гледат, и нищо !!! Обикалят с ръце в джобовете и НИЩО !!! Има ли нормален човек да плаща на такива зяпачи ??? Какво не ви е ясно ?
90
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези дето много се радват и злорадстват -да се замислят пък да си отговорят откровено поне пред себе си ,като им орежат едно друго на полицаите -това дали ще им подейства стимулиращо и мотивиращо -да работят повече и по качествено ??????????? Май не е далеко времето когато ще се сбъдне мечтата на Бъчварова ,а и на някои други -да има полицаи то малцинствата ,след време тези полицаи ще станат и мнозинство -понеже вече никой свестен и интелигентен човек няма да работи в това министерство!честито
89
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези милиционери извинете полицаи освен убийства,, рекет ,, измами ,, побойща и тн лоши дела друго правят ли ????????
88
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Журналисти са разкрили повече измами и престъпления
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ai siktir neka im e hihik
86
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а те кога работят? Всякаква престъпност е на високи нива, повечето си почиват по заведения и т.н. Нова им върши работата - щом един журналист може да направи, така че да събере доказателства, що една кука не може, а да вярно опира до умствени качества.
85
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На колко протести са били до сега не видяха ли какво искат хората и дали някои изпълни исканията им а те протестираха 2 пъти и решиха ,че въпроса е решен ! Ха ха ха
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пак им е малко орязването, но все е нещо...сега ако направят така както по света да трябва задължително да си използват почивните за годината без прехвърляне и натрупване от по 300 дни след няколко години..ще е 100 точки
83
3
 
25
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
До Анонимен 116А останалите българи не искат ли да работят при условията на колегите си европейци .Учителите не биха отказали заплати по 5 хиляди евро , лекарите не биха отказали заплати по 10 хиляди евро ..Все пак трябва да се съобразяват всички с действителността и да се въведе бонусна система.Примерно Х районно управление има повече от 50% разкриваемост на престъпленията в района си и получават допълнителни пари .Друго районно има 5% разкриваемост , като повечето и му се отнемат пари.
82
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така им се пада на тия търтеи
81
3
 
31
 
! Отговори
Истината е тази преди 8 години
Разсипията спрямо армията, полицията и съдебната система в страната е целенасочено, за да могат група престъпници купили си определени политици да могат безпрепятствено, и необезпокоявано да заграбват и богатеят. Така няма да има кой да им пречи на незаконната дейност свързана с наркотици, проституция, измами контрабанда, кражба на средства от еврофондове и какво ли още не. Подготвяните промени в ЗМВР и премахването на част от обезщетенията на полицаите са само още една стъпка в тази посока.
80
1
 
16
 
! Отговори
не съм съгласен преди 8 години
До ПримерАвторитет казваш ?И как е изграден този авторитет?На базата на строги закони и забележи РАЗРЕШЕНИЕ ЗА УПОТРЕБА НА ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ.Я тука някой полицай да си позволи нещо подобно - уволняват го и го съдят.Когато държавната машина в лицето на управляващите(които и да са те) не искат ред приемат закони ограничаващи или спиращи работата на полицията. Та примера не ти е много точен. Преди 25 години и тук беше горе долу така. Сега си имаме БХК, Америка за България и.т.н
79
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
103, Никой от полицаите няма да има нищо против ,да работи при условията на колегите си от Европа! Да ги направят 1 към 1 - Задължения,права,техника,оборудване,обучение,заплати,отпуски,пенсиониране,привилегии....всичко!
78
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тенденцията е към намаление на българите полицаи и увеличаване на ромите и турците като рано или късно ще трябва да се внасят и полицаи с ромски и турски езици.