Режат с 5 дни отпуските на полицаите

Обезщетенията при напускане ще са не 20, а максимум 12 заплати
Обновена: 30 яну 2016 11:02 | 30 яну 2016 07:30, Анисия Иванова
146
Режат с 5 дни отпуските на полицаите
Снимка: архив Булфото

Намаляване с 5 дни на отпуските на полицаите е сред акцените на промените в Закона за МВР, които министър Румяна Бъчварова представи пред синдикатите на вътрешното ведомство. Така те ще станат 25 дни, вместо 30.

Първоначалната идея на вътрешното ведомство бе платените почивки да са едва 20 дни. Предлагаше се и орязване на обезщетенията до 10 работни заплати. Това изкара полицаите на улицата през ноември. В крайна сметка промените, предложени в държавния бюджет, бяха премахнати.

Още по темата

Обезщетенията при напускане ще са не 20, а максимум 12. Това обаче ще важи само за новопостъпилите в системата на МВР.

Проектът удря и чантаджиите в министерството. Те ще бъдат преназначени от Закона за държавния служител по Закона за МВР. Обезщетенията си обаче ще получат едва при напускане на системата, вместо при преместването, разказа за "24 часа" Лукан Лазарски, председател на Синдикален алианс "Сигурност" в МВР.

Проектът ще бъде публикуван на официалния сайт на министерството. Предстои обществено обсъждане и диалог със синдикатите, които не са трогнати от промените.

В срещата във вътрешното ведомство са участвали заместник-министрите Цвятко Георгиев и Красимир Ципов, както и началникът на кабинета на министъра Златко Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сакън! Сега ще излязат на протест завалиите.
76
4
 
22
 
! Отговори
8 преди 8 години
До TulskiИ НЕ САМО ,ЧЕ НЕ НАПУСКАТ,АМИ ВОДЯТ ТАМ ДА ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА И ЦЯЛАТА ИМ РОДА ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО.
75
4
 
28
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Когато народа протестира, заптиетата да дойдат пак да бият и арестуват !
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ушев на кале
73
4
 
3
 
! Отговори
gary преди 8 години
nali znaete,koito za nishto v jivota si ...stava policai ,izlugan za apartament:) fact
72
7
 
24
 
! Отговори
se преди 8 години
Най после нещо позитивно!Така че по малко отпуски ,повече бачкане на статистиците облечени в униформа и по малко добавки.Евала Бойко евала Европа.Ама сега подхванете и другите прослойки .Депутати ,бюрократи на държавна ясла, даскали ,доктори и всякакви държавни хрантутници, учени, професори.А бре що е държавно сечете та да може ЧАТНАТА БАНДА още да съсипва държавичката ни.
71
22
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 1000 лв. заплата вземат БГ заптиетата без да вършат НИЩО!Калпави, корумпирани, безразлични, мързеливи ***!
70
8
 
25
 
! Отговори
СА преди 8 години
И без това са им много,а и те от частното доста дни и пари им дават!!
69
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма смисъл от полицияняма смисъл от съдебна системаняма смисъл от здравеопазване и образованиеот икономика също няма смисъл!Има смисъл от НПОта и Протестна мрежаили от печатници в Костинбродили от рязане на лентички а също от милиардни заеми без цел на тъмно!Не разбирам - има ли смисъл от нормална държава?
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичи недолни да не се плюят взаимно и да злорадстват, а знаете как се защитават права и придобивки. Щом си траете значи сте добре и може и още да ви е'/б'///а' в' а' м' е.
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъвто народа такава и полицията !!!!
66
12
 
22
 
! Отговори
Дебелогъз ушев преди 8 години
Само замазват очите на раята - ще им дадат бонуси под друга форма, пазена в тайна, както до сега заплатите при напускане. Дебелогъзите ушеви и дебелогъзите им семейства всяка година ходят на екскурзии я до Черна гора, до Истанбул, до Атина, до Рим.... Пият пред блока разпищолени и пускат силно чалга, докато раята преглъща сухи залъци и пести от топлата вода, унижена пред децата сиПрочети още на: dnes.bg/politika/2016/01/30/rejat-s-5-dni-otpuskite-na-policaite.291354
65
7
 
33
 
! Отговори
Режи... преди 8 години
60 000 хил полицаи- 119 000хил. Престъпления!!! За какво ги издържаш... Един град само от милиционери!!! Враца е 54 000 души!!! Нали били в полза на Народа глупости... Мвр е Организирана престъпна групировка...
64
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ззззКое и лошото на полицията ?- - - - -Кое и е лошото ли ? Ами това че получават пари за това че нищо не вършат !!! Да не говорим за това че дори не знаят че работата им и да служат на хората и да са им първа помощ !!!
63
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво си говорим бе ? Разгонете тия търтеи че изядоха меда на работливити пчелички и това е !!! Като и м се яде мед - да си произведат така както и другите го правят !!!
62
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия да не полагат тежък интелектуален труд че да се с по-голяма отпуска от един програмист
61
3
 
17
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
Сега 360 дни ли ще почиват ?
60
8
 
20
 
! Отговори
зззз преди 8 години
До АнонименКое и лошото на полицията ? В сравнение с други професии като лекари и учители (където също често стават обект на насилие) и работят за жълти стотинки, полицаите и като заплати, и като привилегии са си много добре. Реалностите у нас такива, че съм сигурен, че много, много хора без да се замислят биха станали полицаи и без да всичките тези привилегии
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР се занимава само със себе си все се реформира и все си е същото, че и по лошо, а реформа на практика нема. Оправдава ли МВР бюджета си от 1 милиард и 300 000 милиона български лева на данъкоплатците, каква е разкриваемоста се вижда от далече, каква е културата и професионализна на по голяма част от полицаите също се вижда от рейтинга на полицията. Тогава само се правят едни сбирки за общи приказки и защитаване на привелегии , а за качествена работа не се и споменава.
58
2
 
4
 
! Отговори
ТО НЕДОВОНИ преди 8 години
ВИНАГИ ЩЕ ИМА!