Режат с 5 дни отпуските на полицаите

Обезщетенията при напускане ще са не 20, а максимум 12 заплати
Обновена: 30 яну 2016 11:02 | 30 яну 2016 07:30, Анисия Иванова
146
Режат с 5 дни отпуските на полицаите
Снимка: архив Булфото

Намаляване с 5 дни на отпуските на полицаите е сред акцените на промените в Закона за МВР, които министър Румяна Бъчварова представи пред синдикатите на вътрешното ведомство. Така те ще станат 25 дни, вместо 30.

Първоначалната идея на вътрешното ведомство бе платените почивки да са едва 20 дни. Предлагаше се и орязване на обезщетенията до 10 работни заплати. Това изкара полицаите на улицата през ноември. В крайна сметка промените, предложени в държавния бюджет, бяха премахнати.

Още по темата

Обезщетенията при напускане ще са не 20, а максимум 12. Това обаче ще важи само за новопостъпилите в системата на МВР.

Проектът удря и чантаджиите в министерството. Те ще бъдат преназначени от Закона за държавния служител по Закона за МВР. Обезщетенията си обаче ще получат едва при напускане на системата, вместо при преместването, разказа за "24 часа" Лукан Лазарски, председател на Синдикален алианс "Сигурност" в МВР.

Проектът ще бъде публикуван на официалния сайт на министерството. Предстои обществено обсъждане и диалог със синдикатите, които не са трогнати от промените.

В срещата във вътрешното ведомство са участвали заместник-министрите Цвятко Георгиев и Красимир Ципов, както и началникът на кабинета на министъра Златко Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
8
 
! Отговори
И ЗНАИТЕ преди 8 години
ЧЕ В СОФИЯ,ВАРНА И ДРУГИ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ НЯМА ЖЕЛАЕЩИ ЗА ПОЛИЦАИ,И НАПУСКАТ,ПОВТАРЯМ НАПИСКАТ ПОЛИЦАИ,ТАКА,ЧЕ НЕЩАТА НЕ СА ДИБРЕ,ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ,ЖАЛ МИ Е ЗА ХОРАТА-ВЪЗРАСТНИТЕ,ЧЕ НЯМА ДА ИМА КОИ ДА ГИ ЗАЩИТИ...
36
6
 
5
 
! Отговори
Борисчо преди 8 години
Скоро и това ще стане. Но няма да е в България. Простия народ не заслужава да работиш за него
35
2
 
8
 
! Отговори
До Борисчо преди 8 години
Бирисчо, работата е в това, че от дейността на полицаите няма абсолютно никакви резултати. Това се дължи на комбинация от вопюшта шуро-баджанащина и некадърност. Проблемът не е в обезщетението и другите придобивки.. Просто няма резултат от вас! Какъв е процента на разкритите престъпления, а?
34
6
 
6
 
! Отговори
КАК МОЖЕ преди 8 години
ДА КОМЕНТИРАТЕ КАТО НЕ СТЕ В ТАЗИ СРЕДА-ПОЛИЦИЯ?ВСЕ ЕДНО АЗ ДА КАЗВАМ КОЕ Е ДОБРЕ ЗА СЕРВИТЬОР-КАК ДА СЕРВИРА,БЕ ХОРА НЕ Е ЛЕСНО 30-35 ГОДИНИ НОЩЕН ТРУД И ВЯТЪР,И С ТОВА "КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА",ВИЕ ЗНАЕТИ ЛИ,ЧЕ В МАЛКИ ГРАДОВЕ ОТ ПО 30000 ЧОВЕКА ИМА ДВАМА ПАТРУЛНИ ПОЛИЦА,А СЕГА МИ НАПИШЕТЕ КАК ТЕ ЩЕ СЕ СПРАВЯТ С 2-3 СИГНАЛА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,Е ПРОСТИ СТЕ СИ!!!
33
7
 
4
 
! Отговори
Борисчо преди 8 години
Но понеже *** е гаден, злобен и завистлив - скоро няма да има лекари, които да го лекуват. Полицията ще е още по-некадърна. Слижбите още по-съсипани.ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ВСИЧКО
32
9
 
4
 
! Отговори
Борисчо преди 8 години
Никой не ме кара да работя - да. Просто обяснявам на невежи като теб защо държавата ми дава обезщетение. За нещо, от което ме е лишила по време на цялата ми служба. Така, както е по цял свят.Ако някога се случи да излезеш от селото в което си роден и живееш - поинтересувай се
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До борисчоКато не ти харесва мой човек тази работа ..... стани миньор !!! Кой ти е казал че от теб само ченге става ? Ама си там защото само в полицията за нищоправене се плаща !!! Че и премии, пък ранно пенсиниране и какво ли още не !?
30
7
 
6
 
! Отговори
Борисчо тези хора преди 8 години
не са работили в полицията щом коментират така,не се хаби,тук са само просте люде!Бог здраве да ни дава!
29
12
 
8
 
! Отговори
Борисчо преди 8 години
Отпуска излизам, само ако има възможност, а в повечето случаи няма. Докато вие си запазвате море в Турция 6 месеца по-рано- аз не мога да планувам нищо дори за уикенда. Когато излизам с приятели с колата ме е страх да пия дори една бира. Защото на вас ако ви отчете 0,51 глобата е 500лв. А за мен това означава дисциплинарно уволнение. Когато излизам по заведения ме е страх да се запознавам с нови хора. Ами ако някой се окаже от контингента??? Взимат ми достъпа до класифицирана информация и АУТ
28
0
 
3
 
! Отговори
дО 29 преди 8 години
Закона го е измислил законодателя/парламента/, вътрешните правила се определят от Министър, съгласувано с МС, що се касае за тази практика/с обезщетенията - то тя е от преди 89-та още/. Редно е щом държавата ще реже от инвалиди, тъй като няма с какво да издържа пенсионери полицаи и военни на тавана пенсии, първо от този сектор да започне и накрая да стигне до инвалидите/и пак не е редно за последните/. Също така другите ведомства не са с нищо по-малко равнопоставени, за да им бъдат премахнати!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 35Някои не са наясно, но повечето хора тук са отвратени от двойния стандарт- значи за ченгетата може обезщетение при напускане, а за обикновения гражданин в дадена фирма един як отзад при напускане- 1 месец предизвестие , че напускаш описано в договора?
26
0
 
4
 
! Отговори
koprio преди 8 години
До 31Как да ти го обясна най-елементарно....една година работа = на една заплата при напускане,като тавана искат да го напрсвят 12 заплати,а не 20 както сега
25
12
 
6
 
! Отговори
борисчо преди 8 години
Поработете една година в някоя служба за сигурност и ще разберете защо са тези обезщетения. Всяка вечер, когато се прибера - телефона ми седи до главата. Само в банята и *** не влизам с него. Често се случва, докато си вечерям със семейството или гледам филм да ме извикат. Това удоволствие(времето на разположение) ми се заплаща с колосалната сума от 0,10ст. на час. Отивам с личната си кола, защото в 23,00 - 00,00 - 01,00 няма с какво друго. Продължавам:
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 33да де, то само в армията и ченгеджийницата може да има такива закони. Що ги няма и в другите сектори- при напускане получаваш заплати колкото са ти годините трудов стаж? С какво ченгелите и войниците са по-различни от другите граждани?
23
1
 
1
 
! Отговори
koprio преди 8 години
Ама тук верно коментират хора,които хич не са наясно с дадения казус.....цялата работа ни е такава
22
1
 
3
 
! Отговори
koprio преди 8 години
До анонимен 24При напускане също се взимт пари....колкото години служба имаш,толкова заплати на куп взимаш,и в армията е така
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе гони ги всичките и никакви пари !!! Файда от тях никаква !!!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
27, чакай малко...според статията, ако реша да бачкам 5 години ще получа не 5 брутни заплати(както казваш ти, а 12. Нещо не мога да ти схвана логиката.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Chudoum Зависи от социалната придобивка. Трябва строго диференциран подход. Министерството и районните са пълни с чиновници на бюро, пред компа , обедна почивка. И на този ли 20 заплати??? Що за наглост! С какви рискове и неудобства е свързана работата му? Поне 50% от другите са доста некадърни и лениви.Трябва ако го хванат в корупция и шашми да му се отнема всичко - и пенсията!!! Уволнят го, а той отива при мутрите,че и се пенсионира! Не полицейска държава, а ефективна държава трябва
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 27Значи по-голяма идиотия няма на този свят- да ме ОБЕЗЩЕТЯВАТ, защото съм решил да напусна дадена фирма??? Кой ги е измислял тия закони бре?