Кунева – шеф на просветата? Не, отсече ДПС!

"Опозиция сме, ще сме срещу всеки кандидат"
1 фев 2016 11:22,
15
Кунева – шеф на просветата? Не, отсече ДПС!
Снимка: архив Булфото

ДПС няма да подкрепи кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието, обяви депутатът от движението и шеф на социалната комисия в парламента Хасан Адемов.

Още по темата

"Ние сме опозиция. Няма да подкрепим кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото формулата на това управление е неподходяща", каза той пред БНР.

Адемов не коментира качествата на Кунева, а припомни, че още в началото на мандата на кабинета партията му се е позиционирала като конструктивна опозиция.

"Споделяме голяма част от аргументите на БСП за вота на недоверие за здравната политика", каза още той. ДПС дадоха подкрепа на социалистите за исканата оставка на кабинета в сектора на здравеопазването.

"Невъобразимият хаос в тази сфера стана стандарт. Генерирането на безкрайно много идеи се превърна в линия на поведение", каза Адемов. Той допълни, че проблемите в сферата не само не се решават, а се задълбочават.

"Решенията, които се предлагат, създават сериозни притеснения", настоя той. Според депутата създаването на националната здравна карта е неправилен подход, с който се цели централизирането на финансов ресурс и постигането на фискални, а не на здравни цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Ot Isperih преди 8 години
Ademov nyamash pravo da komentiraj.Ti kakvo sinapravil be prost komonist vzemay si pensiyata i daje s nahalstvo vzemate socialni pomosti za smetka na naroda e tovali ocakvate ot drugite....Igray si belota nyamash rabota v politikata (bushon tikiv......)
12
3
 
6
 
! Отговори
Танев преди 8 години
когато трябваше да говори-мълчеше.Сега му казват-мълчи,той говори.
11
2
 
9
 
! Отговори
турчин преди 8 години
От 15 год. се правят реформи в здравеопазването, социалното и образованието. Политическите лица са все същите . Ефект нула. Няма здравеопазване. Докторите ги направиха търговци и счетоводители; Ниски пенси и невъзможно да се пенсионират с изключение на държавните служители. Пълен провал в образованието. Питам се тези специалисти коментатори нали са от 15 год. в управлението на страната. Хората са виновни че избираме популисти, лъжци.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Dedo IvanПрътова олицетворява българското държавно управление от 25 г. Дърдорене, подло присламчване към изгодните, предателствоо на националния интерес, скритао неистова алчност, змия под камък, от всичко разбират, всичко "могат", но поддържани от Метрополията - удобни плъзгачи. Едно е чудно - СПОКОЙНО ЛИ СПЯТ, с какви очи гледат иззад тъмните стъкла на свръхскъпите правителствени коли, купени с нашите свръхданъци към изнемогващите хора.С какви уста говорят-БЪРБОРЯТ ЛЪЖИ КАТО КОКОШКИ.
9
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ, НА КУНЕВА! ПРАВ Е АДЕМОВ!АДЕМОВ Е НАЙ-ЧЕСТНИЯТ, ОБРАЗОВАН И НА МЯСТОТО СИ ЕКСПЕРТ - ПОЛИТИК. ЗАЩОТО "ПОЛИТИК"БЕЗ ЕКСПЕРТИЗА, БЕЗ КОНКРЕТНИ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ, Е ПРОТО ЕДНО НИЩО, СТРЕМЯЩО СЕ КЪМ ВЛАСТ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е КАНДИДАТИТЕ ЗА ДЕПУТАТИ, ЗА ЧЛЕНОВЕ НА П РАВИТЕЛСТВОТО, КАКТО И ЗА СВЕДВАЩОТО ПО-НИСКО НИВО НА УПРАВЛЕНИЕ, ДА МИНАВАТ ПУБЛИЧЕН ТЕСТ ЗА КОНКРЕТНИ ЗНАНИЯ, ОБЩА И ПОВЕДЕНЧЕСКА КУЛТУРА, ПСИХИЧЕСКИ СТАТУС И ... ПАТРИОТИЗЪМ.ИНАЧЕ ПРОПАДАМЕ - ДОСЕГАШНИЯТ ОПИТ ДРАСТИЧНО ГО ПОКАЗА!
8
5
 
23
 
! Отговори
1 преди 8 години
"Опозиция сме, ще сме срещу всеки кандидат"Това е детинско поведение !Т.е. няма значение дали кандидата е свестен или не. Те не са съгласни защото не са на власт.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко наистина е много злекато управник! И аз съм за оставка на правителството!
6
3
 
41
 
! Отговори
Ван преди 8 години
Пълен фарс е това управление и този Кабинет , Бойко да си подава оставката! Заради тази ние плащаме 30 процента по скъп ток! Не и намериха до сега министерство та и дадоха накрая образованието! ФАРСССС - ОСТАВКА!
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Ние сме опозиция. Няма да подкрепим кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат..."*** мислене на нашите политици в деюствие! Всичките са за затвора, защото нарушават Конституцията и вместо депутатите да гласуват по съвест, гласуват по заръка.
4
2
 
23
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Как хубаво си гласувахте правосъдната "реформа", пък сега опозиция?!? Нищо де, ние не разбрахме какво стана...
3
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ша излезне, чъ ДПС а по българска партее от сички други.
2
1
 
45
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 8 години
Тази пост-комунистическа брантия какво общо има с образованието???? Пенкелер. Що не я сложат я на отбраната, я на земеделието.....Все тая ще я свърши! Само и само да е във властта! От как се помни принцесата Кунева-ПРЪМОВА си е все там. И по комунистическо и по демократическо...
1
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига де! Как не?Тиквата премиер- Румяна Бъчварова министър на МВР.Нищо по-нормално, Кунева министър на образованието!Търсят се фльрци и за други министерства.