Миков към Плевнелиев: Громите комунизма, а сте част от него!

"Цинично е децата на комунистическите апаратчици да обвиняват лявата идея"
1 фев 2016 19:32,
309
Миков към Плевнелиев: Громите комунизма, а сте част от него!
Снимка: Reuters

Лидерът на БСП Михаил Миков нарече президента Росен Плевнелиев объркан човек, който прави евтини опити да се разграничи от собстветото си минало. Повод за обвинението станаха критиките на държавния глава към комунистическия режим.

В свое обръщение по случай днес - Денят на почит към жертвите на комунизма Плевнелиев обяви, че сенките на БКП и ДПС още се опитват да дирижират процесите в страната. Президентът обясни и че за 25 години обществото е пропуснало да изпрати комунизма в музея и допълни, че е време това да стане.

Още по темата

"Има ли българин, който да не знае, че Росен Плевнелиев произхожда от семейство на комунистически ръководители и сам той е бил активист в периода до 10.11.1989 г.", попита в профила си във Facebook Миков.

Той припомня отвореното писмо на бившия първи секретар на БКП Иван Грозданов, който преди време писа на президента: "Вие сам сте син на баща и майка комунисти и сте израснали в условията на социализма. Били сте в почивните станции на ЦК, бяхте активист на пионерската и комсомолската организация. Баща Ви, лека му пръст, бе дългогодишен работник на Окръжния комитет на партията в Благоевград - завеждащ сектор "Образование", а майка Ви - дългогодишен секретар на първичната партийна организация в гимназията, където работеше. И двамата бяха честни, скромни, достойни, уважавани хора...".

Миков обвини Плевнелиев, че вместо да говори за проблемите в образованието, здравеопазването, икономиката и демографското развитие, той отново разединява "с кресливи и комплексарски призиви по незначителни теми".

"Цинично е децата на комунистическите апаратчици да обвиняват a priori лявата идея и да карат да се чувстват гузни хората, за които тази идея значи нещо. И докато тече спор по въпроса за това дали е имало робство или присъствие, то поне изглежда безспорно, че е имало еничарство. И явно то е останало трайно в душата и психиката на някои българи и до днес", пише още Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Уверявам ви, че докато съм държавен глава няма да допусна да се подменя историята" рече Чехъла.- Този народен съд е по заповед от страните победителки в антихитлеристката коалиция и под тяхно наблюдение и контрол. Царство България е съюзник на Райха, от победените е. Там са осъдените държавници обявили война на Англия САЩ и останалите демокрации. Необходимо е да се съгласува решението за отмяна на присъдите със страните победителки иначе излиза, че сме слуги на Райха и сега, което е прието за престъпление (от ООН).
153
6
 
34
 
! Отговори
Джагхар преди 8 години
БСП бившата комунистическа партия ли е или не? Нали се нарича социалистичеса партия и не е комунистическа, в Европа има както комунистически така и социалистически партии. Ако е комунистическа, защо се промени от БКП на БСП? И защо Живков беше казал навремето когато беше свален от съветски агенти от власт за БСП - "Това не е моята партия". Ако пък БСП не е БКП защо се използват лозунги, символи и история свързани с комунизма като "партия столетница", комунистически химни и песни и т.н.?
152
0
 
39
 
! Отговори
Национален предател преди 8 години
Какво се джавкате бе, като всичките сте от котилото на бекапето?! До един от така наречения елит сте от там! И пъзливия народ ви търпи, щото го е страх да не загуби дневната си дажба от 15 кирливи левчета! Пл*я аз на такъв народ и на неговия фалшив елит! Отказвам се от вас, нещастници смешни и жалки!!! Срам за човешкия род сте!!!
151
1
 
35
 
! Отговори
Джагхар преди 8 години
Това добре Миков ясно е, че много деца на върли комунисти се писаха най-големи демократи според накъдето духа вятъра. Те толкова са били комунисти, колкото сега са демократи. Най-вече са обърни плащове. В средновековието имало наемници които имали плащове с две страни, по-една за всяка от сражаващите се страни ако страната за която се сражавали губела обръщали плащовете и ставали най-верни последователи на противника и. Това добре, но аз искам да знам за БСП.
150
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво е било правителството преди 9ти септември 1944г.??От ясно по-ясно е че след това е имало много бьлгарски фашисти за чистене....
149
1
 
39
 
! Отговори
haha преди 8 години
До ПатриотТи си бил член на БКП а аз не. Твоите родители са били членове на БКП а моите не. Но ти сега си ДЕСЕН и смееш да твьрдиш че такива като мен били ЛЕВИ. Пфу ... чудесата на нагаждачите.
148
6
 
28
 
! Отговори
haha преди 8 години
До ShoppИ защо да е цинично, аз не виждам логиката?************************************************Защото парите на плевенлиев са подарьк от БКП. Я да обясни тоя как само той получи право да "изнася" строителни работници в Германия???
147
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До uleИмаше и такива, които дори и в БКП не ги искаха. Знам го...Просто не ставаха за нищо...
146
8
 
40
 
! Отговори
ule преди 8 години
До ПатриотПатриотче, не наричай Миков така. Нямаш това право!Членове на БКП едно време не са били всички, защото видите ли, са били длъжни! Само не ми излизай с тея номера български, защото ми се повдига от такива като теб! Аз съм на 44 години. Моите родители НИКОГА НЕ СА БИЛИ членове на партията!!!!Никога!!!! И никой, никога не ги е заставял да бъдат! И никога не са били репресирани заради нечленството им!!! Миков е 1000% прав в случая!
145
8
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Миков, намери двуцевката на дядо си, *** дулото и дърпай спусъците!
144
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ако питат народа иска ли нов Народен съд 90% ще отговорят - да. Знаете ли защо, защото десницата в България се състои от 5% реститути, които реват за имотите си и 15% които искат да са като тях. Всичко друго е произлезло от бедното българско село, което се е борило за по-добър живот. Това е България.
143
12
 
27
 
! Отговори
от 2 преди 8 години
Ако ги имаше БКП и ДС България нямаше да е толкова зле, колкото е сега. Промити мозъци, не разбирате ли, че ви лъжат с евтина пропаганда - комунистите виновни, а от 25 години ви управляват от Щатите...
142
0
 
23
 
! Отговори
Тименеуважава;има преди 8 години
А Наздраве!
141
9
 
21
 
! Отговори
петолъчка преди 8 години
Т.нар. филм на БНТ е една помия! Лъжа!
140
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Недоубитите фашаги се надяват новият Народен съд да е либерален като старият. Наивници...
139
11
 
31
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Поздравявам другаря Миков с филма по БНТ от 22.00 часа, тази вечер. С пожелания да се пържи в ада, заедно с останалите изчадия на БКП/ДС.
138
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Право в десятката ;) Удоволствие е да гледаш когато комунисти "захапят" себеподобни! Все едно си на бой с Т-Рекси :) Все пак и те са от една отминала епоха :) (Динозаврите де... щото комунизЪма е все още жив в твърде много болни мозъци )
137
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите са фашисти! Комунизъм = фашизъм!
136
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"$3,51млрд. иракски дълг се трансформира в $360 милиона бърз транш."----Трябваше да опростим милиардите дълг на братята иракци, защото имаха нужда от тези милиарди да плащат на компаниите на братята американци които получиха тлъсти поръчки от новото демократично правителство на Ирак за възстановяване на страната от войната.
135
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червена фашистка чумa. Бог ще ги накаже жестоко.