Миков към Плевнелиев: Громите комунизма, а сте част от него!

"Цинично е децата на комунистическите апаратчици да обвиняват лявата идея"
1 фев 2016 19:32,
309
Миков към Плевнелиев: Громите комунизма, а сте част от него!
Снимка: Reuters

Лидерът на БСП Михаил Миков нарече президента Росен Плевнелиев объркан човек, който прави евтини опити да се разграничи от собстветото си минало. Повод за обвинението станаха критиките на държавния глава към комунистическия режим.

В свое обръщение по случай днес - Денят на почит към жертвите на комунизма Плевнелиев обяви, че сенките на БКП и ДПС още се опитват да дирижират процесите в страната. Президентът обясни и че за 25 години обществото е пропуснало да изпрати комунизма в музея и допълни, че е време това да стане.

Още по темата

"Има ли българин, който да не знае, че Росен Плевнелиев произхожда от семейство на комунистически ръководители и сам той е бил активист в периода до 10.11.1989 г.", попита в профила си във Facebook Миков.

Той припомня отвореното писмо на бившия първи секретар на БКП Иван Грозданов, който преди време писа на президента: "Вие сам сте син на баща и майка комунисти и сте израснали в условията на социализма. Били сте в почивните станции на ЦК, бяхте активист на пионерската и комсомолската организация. Баща Ви, лека му пръст, бе дългогодишен работник на Окръжния комитет на партията в Благоевград - завеждащ сектор "Образование", а майка Ви - дългогодишен секретар на първичната партийна организация в гимназията, където работеше. И двамата бяха честни, скромни, достойни, уважавани хора...".

Миков обвини Плевнелиев, че вместо да говори за проблемите в образованието, здравеопазването, икономиката и демографското развитие, той отново разединява "с кресливи и комплексарски призиви по незначителни теми".

"Цинично е децата на комунистическите апаратчици да обвиняват a priori лявата идея и да карат да се чувстват гузни хората, за които тази идея значи нещо. И докато тече спор по въпроса за това дали е имало робство или присъствие, то поне изглежда безспорно, че е имало еничарство. И явно то е останало трайно в душата и психиката на някои българи и до днес", пише още Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Blagodarenie na komunizma hodih v universitet, a i mnogo drugi. Bez komunizam shtiah da sam uchil samo v selskata gimnazia sigurno.
133
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 1532015 година Борисов тегли нов заем от 22 милиарда за да плати дълговете на България натрупани за 25 години евроатлантизъм, в протувен случай България трябваше да обяви фалит!
132
4
 
23
 
! Отговори
До 153 преди 8 години
На 26 март 1990 Луканов едностранно прекратява плащанията по външния дълг и цял свят разбира, че България е напълно фалирала държава. По своя род актът е единствен в рамките на страните от източния блок. Няколко дни по-късно, на 4 април 1990 г., БКП се преименува в днешната БСП.
131
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Chestno kazano, Mikov e prav. Biah dete prez komunizma i imam hubavi spomeni. Ne razbiram kade e tova goliamo zlo, koeto go imalo togava.
130
6
 
27
 
! Отговори
Имаше дългове преди 8 години
До До 153Да, имаше дългове България, но имаше и много пари да получава. Демократите, които изпратиха контингенти в Ирак и Либия опростиха дълговете, а добрите им съюзници още си делят баницата. Имаше и заводи, които разграбиха лешоядите. Фалираха Балкан, продадоха всичко за жълти стотинки. Е, на това му се вика провал!
129
3
 
26
 
! Отговори
Един комбинат само преди 8 години
МДКГероги Даманов Пирдоп е приватизиран през 1997г., по настояване на СБ. в екипа на Световната банка е дошла и Кристалина Георгиева, , сегашен еврокомисар. Такъв завод в Америка оценен на 2 милиарда долара, тази група(СБ) оцени нашия на 100 милиона, което означава винаги, че ще бъде под сто Александър Божков обяви приватизацията на МДК за Приватизация 1 за 1997 г. Каролев,тоже. Държавно предприятие, което е произвело 40 тона злато
128
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На младини да не си социалист значи нямаш сърце , защото лозунга братство , равенство социализъм пали сърцата на младежите. Да ама не . Оказа се , че някои са по равни като др. Станишев или Миков например . На зряла възраст да си още социалист значи си *** .
127
0
 
22
 
! Отговори
До 153 преди 8 години
По-късно пред прокурорите по дело 4 Живков ще признае: "Бавно, но сигурно бяхме осъдени на технологично и информационно изоставане, тъй като нашият пазар беше главно социалистически. От 1985 моделът на развитие, който бяхме избрали, започна да се руши. Ясно беше, че той крие в себе си предпоставките за своето ликвидиране."
126
0
 
21
 
! Отговори
до 153 преди 8 години
Живков през 1985 пише на Горбачов: "Ние изоставаме в областта на обществената производителност на труда, в областта на научно-техническия прогрес и по-специално в създаването и внедряването на нови технологии. От година на година падат темповете на развитие на всички социалистически страни. Как става така, че десетилетия наред капиталистическият строй, който е исторически обречен, ни изпреварва, а в икономиката ние продължаваме да вървим след него?"
125
5
 
20
 
! Отговори
Другарю г-н Миков, преди 8 години
цинизъм е да сгрешиш, и да упорстваш. Цинизъм е русиге да ни продават най-скъпия газ, да строят тайно паметник на Толбухин на Камчия, да сложат името си на патриаршеската катедрала, да избият елита на Б-я след 9 Х 44, да убият Г.Марков, преди това Стамболов, да вземат за окупацията след 1878 г. 32.5 т.злато, 22 тона По Ж.време, да отмъкнат документяция и да не я връщат, да ни пречат да контактуваме със Запада. Предлагам деспут с теб, за до посочиш едно добро от Р.имп. Плевнелиев е съвестта на Р
124
2
 
30
 
! Отговори
Прав е! преди 8 години
Прав е Миков. Когато бившите комсомолски секретари започнат да заклеймяват майките и бащите си, как можем да очакваме от тях да не са продажници? Този пигмей, сложен на върха на държавата няма право да говори срещу онези, които са го създали. Не казвам възпитали, защото явно в това са се провалили, но поне са му дали образование. Лицемерието не буди уважение. Все пак, съвременници сме и знаем кой кой е.
123
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спартак е първият комунист-терорист. Избива без съд и присъда голяма част от елита на Рим. Високообразовани робовладелци, прекрасни и хуманни, много често рлешавайки да доубият ранените роби. И все пак, те са далеч в сравнение със сегашния елит на Булх.арис.тан. Рим е давал безплатно хляб на бедните, както и водата е била безплатна. Често върхушката е давала и безплатен обяд - днес всяко дата знае ,че няма безплатен такъв. За народа де.
122
7
 
20
 
! Отговори
До 153 преди 8 години
Не била фалирала България преди 89-та? Ко каза? Ко? Задълженията на страната към 31 декември 1989 възлизат на 8 млрд. и 621.4 млн. валутни лева, или 10 млрд. и 656.9 млн. щатски долара. Обаче вече няма място за маневриране. През 1990 БВТБ следва да изплати задължения по различни видове кредити и лихви за почти 4 млрд. долара, а разполага с 1 млрд. долара стратегически валутен резерв.
121
5
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Въпрос с повишена трудност: На колко големи уискита е Миков на снимката? 1. На 3 +2. На 2 -
120
2
 
25
 
! Отговори
петолъчка преди 8 години
Престъпление:Отряд жандарми прави акция да задържи член на антифашистката съпротива в едно село близо до Първомай! Него го няма в селската къща, но там са бременната му жена и 5 годишната му щерка! Това дето им се случва бледнее пред зверствата на ИД!
119
0
 
23
 
! Отговори
ЧичоТони преди 8 години
Цинично е било и това, което е станало след 09.09.44. До тази дата е имало 2-3000 партизани и още толкова политически затворници. На 10.09.44. те стават няколко десетки хиляди. 20 години по-късно, "активните борци" вече са няколко стотин хиляди! Всяка прилика със ставащото след 10.11.89. е случайна. А може би не???
118
3
 
21
 
! Отговори
Ха,ха,хааа.ЗА АК-47. преди 8 години
Ами , ела на власт ---ЗА ДА ОГРАБИШ И ТИ БЪЛГАРИЯ....ХА,ХА,ХААААААААААА...НАПРАВИ "МОДЕРНИ КОНЦ-ЛАГЕРИ"-----ЗА ДА ТИ РАБОТЯТ БЪЛГАРИТЕ "без пари"...и да ти е "КОНКУРЕНТНА ПРОДУКЦИЯТА".... НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР!МОЖЕ И ДА НЕ РАБОТИШ ЗА "СВОБОДНИЯ ПАЗАР"-----РАБОТИ ЗА РУСИЯ /..безплатно..ха,ха,хаааааааа.../ !!!
117
2
 
19
 
! Отговори
Ха,ха,хааа...за 172. преди 8 години
ПРОИЗХОЖДАМ.....от "КУЛАК---НАРОДЕН ВРАГ"......ХА,ХА,ХААААААААААААА.....
116
5
 
20
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Стига глупости , Миков..!ВИЕ КОМУНИСТИТЕ --САМИ ПРОВАЛИХТЕ ПУТИН И НЕГОВИЯ Ю.ПОТОК , И СЕГА РУСИЯ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА НЕУСТОЙКИТЕ НА ИТАЛИАНСКИТЕ ФИРМИ ОТ БЛИЗО 1-МЛРД./Э.!НАПРАВИХТЕ ГО ---ОТ СТРАХ И АЛЧНОСТ , ЗА ДА НЕ ВИ ВЗЕМАТ "КАПИТАЛА" ОТ РУСИЯ ...И С ПРАВО...!КОМУНИСТИТЕ ---САМИ НЕ СИ ИМАТЕ ДОВЕРИЕ И СЕ ЗНАЕТЕ--- ЩО ЗА СТОКА СТЕ...ХА,ХА,ХААААААВИЕ , САМИ СЕ ПРОДАДОХТЕ НА САЩ ----ЗАЩОТО ЗНАЕТЕ , КАКВО ВИ ОЧАКВА ПРИ ПУТИН И КГБ...!ВЕЧЕ ---И В РУСИЯ ВИ МРАЗЯТ!БЪДИ СИГУРЕН!!
115
3
 
23
 
! Отговори
петолъчка преди 8 години
Овчарчето от Стрелча:Глутница от 40 жандарми преследвала 5 партизани! Видяли овчарчето и го питали дали ги е виждало то обаче заеквало и като видяло толкова униформени с толкова оръжие в планината съвсем блокирало! Командира им решил, че не иска да съдейства и затова наредил да го залеят с бензин и изгорят живо! Но неговата участ била лека в сравнение с тази на партизаните...