Миков към Плевнелиев: Громите комунизма, а сте част от него!

"Цинично е децата на комунистическите апаратчици да обвиняват лявата идея"
1 фев 2016 19:32,
309
Миков към Плевнелиев: Громите комунизма, а сте част от него!
Снимка: Reuters

Лидерът на БСП Михаил Миков нарече президента Росен Плевнелиев объркан човек, който прави евтини опити да се разграничи от собстветото си минало. Повод за обвинението станаха критиките на държавния глава към комунистическия режим.

В свое обръщение по случай днес - Денят на почит към жертвите на комунизма Плевнелиев обяви, че сенките на БКП и ДПС още се опитват да дирижират процесите в страната. Президентът обясни и че за 25 години обществото е пропуснало да изпрати комунизма в музея и допълни, че е време това да стане.

Още по темата

"Има ли българин, който да не знае, че Росен Плевнелиев произхожда от семейство на комунистически ръководители и сам той е бил активист в периода до 10.11.1989 г.", попита в профила си във Facebook Миков.

Той припомня отвореното писмо на бившия първи секретар на БКП Иван Грозданов, който преди време писа на президента: "Вие сам сте син на баща и майка комунисти и сте израснали в условията на социализма. Били сте в почивните станции на ЦК, бяхте активист на пионерската и комсомолската организация. Баща Ви, лека му пръст, бе дългогодишен работник на Окръжния комитет на партията в Благоевград - завеждащ сектор "Образование", а майка Ви - дългогодишен секретар на първичната партийна организация в гимназията, където работеше. И двамата бяха честни, скромни, достойни, уважавани хора...".

Миков обвини Плевнелиев, че вместо да говори за проблемите в образованието, здравеопазването, икономиката и демографското развитие, той отново разединява "с кресливи и комплексарски призиви по незначителни теми".

"Цинично е децата на комунистическите апаратчици да обвиняват a priori лявата идея и да карат да се чувстват гузни хората, за които тази идея значи нещо. И докато тече спор по въпроса за това дали е имало робство или присъствие, то поне изглежда безспорно, че е имало еничарство. И явно то е останало трайно в душата и психиката на някои българи и до днес", пише още Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
6
 
41
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Какъв терор стига глупости. Епохата на така наречения комунизъм си имаше своите силни и слаби страни. Повечето хора бяха щастливи, имаше работа, имаше сигурност, имаше национална идея и гордост, нямаше страх, имаха пари и нямаха къде да ги похарчат. Можеше да заспиш на пейка в парка и никой да не те пипне. Тка че стиги сте плашили децата с измислици. Човек трябва да се гордее с миналото си а не да се срамува и да извлича от всичко нужните изводи.
93
18
 
25
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
КОМУНИСТИТЕ РАЗБИХА И НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА НА БЪЛГАРИНА:НАУЧИХА ГО:да граби/..както комунистите ограбваха--да краде /..от народа и "народната собственост"/--да убива /..."враговете "--които му посочи БКП/--да не работи/..както не работят комунистическите лидери/--да изнудва/..както комунистите изнудваха жертвите си след 9.09.44г..за пари и злато/--да подкупва/...защото за комунистите -парите и златото ,са най-важните../--да блудства и мърсува /...защото на Комуниста -всичко му е позволено.
92
15
 
26
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
До матросчо-135;Българските комунисти бяха най -прости и страшни. Те Гребяха с пълни шепи от съветския опит. Сталин им изпрати един неграмотен генерал--Филатов + 1000 главорези да ги учат как да убиват по ефикасно.
91
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизмът изгърмя икономически в края на 70-те години..Бре, китайците тогава ли фалираха? Цървулани, половината стоки по света са дело на комунистите от КНР. Къде сте видяли нещо произведено във ФАЩ? Само на кино. Америчката стока - скъпа и калпава.
90
4
 
35
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
До Анонимен БРАВО МИКОВ СМАЖИ ТОЗИ ПЛЕВЕЛ ЕВРОАТЛАНТ ***
89
3
 
20
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименДа, тук си прав, глупави и неграмотни варвари, задушени от бедност и ангария, клани така както и турците не са клани - какво искаш от тях, да те милват ли - естествено, че няма да поддържат буржоазията и ще бъдат с комунистите и да знаеш, още родовете са с тях И НЕ ГИ ПЛАШИ, ТЕ НЯМАТ КАКВО ДА ГУБЯТ - А ти имаш, награби се с долари крадейки това , което създадоха тези неграмотни варвари и сега трепериш , да не се върнат - естествено , че ще се върнат - ето ги - ДАИШ, идват....
88
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Концлагери в Царство БългарияПо време на участието на България във Втората световна война, прогерманското правителство създава система от концлагери, в които депортира противници на политиката си, а по-късно и съветски военнопленници. По-известни лагери са Еникьой, Гонда вода, Свети Кирик. По същото време се създава и лагерът на остров Белене, използван и по време на тоталитарното управление след 9.9.1944 год.
87
7
 
25
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
До Анонимен--115;Мусолини първо е СОЦИАЛИСТ и приятел на Ленин. След октомвриския метеж живее известно време в СССР. Тогава се ОТВРАЩАВА ОТ КОМУНИЗМА И СТАВА ФАШИСТ. Фашизма е по--добър от комунизма. При Фашизма имаш пак еднопартийна система но с ЧАСТНА собственост. Тя осигурява икономическа НЕЗАВИСИМОСТ.
86
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лагерите в България са дело на цар Борис - наичали се трудови лагери. в тях се въдворяват комунисти, леви земеделци, впоследствие всички евреи, както и бягащи от задължителната трудова мобилизация по време на войната.
85
9
 
24
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Лагерите на "Гулаг "-описани от А.Солженицин в Бившия СССР---СА ДАЛЕЧ ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА ВЛАСТ НА НАЦИСТИТЕ В ГЕРМАНИЯ!ХИТЛЕР-- Е БЛЕД УЧЕНИК НА СТАЛИНОВАТА ДИКТАТУРА !БКП/ДС----СЪЩО ПОЛЗВАТ "братския съветски " и германски фашистки опит"----В КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЛАГЕРИ НА СМЪРТТА В БЪЛГАРИЯ СЛЕД 9.09.44-г.КОМУНИСТИТЕ ---СА ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!ТЕ --РАЗБИХА БЪЛГАРИЯ И НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА НА БЪЛГАРИНА!НАУЧИХА ГО:-да не работи /като партийния секретар/-да краде/като комунистическите чиновници/
84
5
 
25
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименИ тук лъжете, в България има три лагера - Белене, Враца и Ловеч - спасените от разстрел, осъдено от Народния съд, са в Белене, няма смъртни случай, а в другите два лагера са били само криминални престъпници - там режимът е бил по строг, но това са крадци и убийци - лъжете във всяка дума като Евгени Михайлов, за това никои повече не го кани по агенциите.
83
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опитът на испанците (или американците) е възприет от британците при създаването на концлагери за бурските семейства в Южна Африка по време на Англо-бурската война (1899 1902) г. Целта на създаването на лагери за концентрация (именно тогава се появява и терминът) е да се лишат бурските партизани от възможности за снабдяване и поддръжка, като се съберат фермерите в специално определени места. Понеже снабдяването на лагерите е било изключително лошо, в тях е царила висока смъртност.
82
1
 
31
 
! Отговори
Антикомунист преди 8 години
Браво,Браво,Браво Миков.Много точно казано.Евалла.
81
2
 
22
 
! Отговори
ИВАН преди 8 години
До Мишо Ти си достоен човек,сигурно и Иван Караджов е такъв,но ,,лявата идея,,няма нищо общо с избиването на българската интелигенция непосредствено след 09 09 1944г.,а за така нареченият,,народен съд,, направи си труда и прочети Нюрнбергският международен съд колко военнопрестъпници е признал за виновни и осъдил на смърт!?
80
1
 
23
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
До само факти--104;Кой го доведе Симеон? *** го доведоха за да ги върне на власт. Те му се отблагодариха ,като му върнаха имотите.
79
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти ако не знаеш концлагерите са немско изобретение !Грешка, концлагерите са изобретени от англичаните по време на войната срещу бурите в Южна Африка в началото на 20 век. Ограден лагер с пещ за изгаряне на умрелите - против епиемии.
78
4
 
28
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименСамо общи приказки говорите евгениевци, аз ще ви кажа само една - в Старозагорска околия са избити от фашистките помагачи 20 000 прогресивни младежи и ятаци, барабар със семействота от този монархофашистки режим, а вие ми говорите за 147 осъдени на разтрел по заповед на Нюрберг отявлени фашисти, засрамете се. Ако така продължавате ще се извадят списъците на десетките убити българи в борбата срещу фашизма и тогава наистина младите ще разберат какво е било, но те вече го и знаят.
77
4
 
22
 
! Отговори
svilen siderov преди 8 години
Г-н Миков да попитам защото сте толкова осведомен майка ми бе член на ОФ дава ли право на глас срещу комунизма .Нима 45 г + 25 г не ви стигат .А вашето БСП като е наследник на БКП защо не наследихте тогава дълговете на БКП през 1989 г а ни оставихте ние да ви плащаме дълговете ви .
76
5
 
20
 
! Отговори
монархист преди 8 години
Царя трябваше да ги помете ***, ами излезе човек. А те как му се отблагодариха и пак му подляха вода, заедно с десните ***...
75
3
 
32
 
! Отговори
срам преди 8 години
Безумията на демокрацията-свободата са ярки навсякъде.На 10 11.1989 България беше 9 милионаРаботеше всичко.Демократите разрушиха държавната собственост и разграбиха страната с мафиотска приватизация.Всички демократи на висши постове и новите капиталисти са деца и внуци на комунистите .Днес България е 7 милиона, няма работа, всичко е съсипано.Корупция, мафия, наркотици, психясал народ ,болен народ.С какво се хвалите ДЕМОКРАТИ???Че децата ви работят навън кат роби на запада!!!