Миков към Плевнелиев: Громите комунизма, а сте част от него!

"Цинично е децата на комунистическите апаратчици да обвиняват лявата идея"
1 фев 2016 19:32,
309
Миков към Плевнелиев: Громите комунизма, а сте част от него!
Снимка: Reuters

Лидерът на БСП Михаил Миков нарече президента Росен Плевнелиев объркан човек, който прави евтини опити да се разграничи от собстветото си минало. Повод за обвинението станаха критиките на държавния глава към комунистическия режим.

В свое обръщение по случай днес - Денят на почит към жертвите на комунизма Плевнелиев обяви, че сенките на БКП и ДПС още се опитват да дирижират процесите в страната. Президентът обясни и че за 25 години обществото е пропуснало да изпрати комунизма в музея и допълни, че е време това да стане.

Още по темата

"Има ли българин, който да не знае, че Росен Плевнелиев произхожда от семейство на комунистически ръководители и сам той е бил активист в периода до 10.11.1989 г.", попита в профила си във Facebook Миков.

Той припомня отвореното писмо на бившия първи секретар на БКП Иван Грозданов, който преди време писа на президента: "Вие сам сте син на баща и майка комунисти и сте израснали в условията на социализма. Били сте в почивните станции на ЦК, бяхте активист на пионерската и комсомолската организация. Баща Ви, лека му пръст, бе дългогодишен работник на Окръжния комитет на партията в Благоевград - завеждащ сектор "Образование", а майка Ви - дългогодишен секретар на първичната партийна организация в гимназията, където работеше. И двамата бяха честни, скромни, достойни, уважавани хора...".

Миков обвини Плевнелиев, че вместо да говори за проблемите в образованието, здравеопазването, икономиката и демографското развитие, той отново разединява "с кресливи и комплексарски призиви по незначителни теми".

"Цинично е децата на комунистическите апаратчици да обвиняват a priori лявата идея и да карат да се чувстват гузни хората, за които тази идея значи нещо. И докато тече спор по въпроса за това дали е имало робство или присъствие, то поне изглежда безспорно, че е имало еничарство. И явно то е останало трайно в душата и психиката на някои българи и до днес", пише още Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
22
 
! Отговори
питащ преди 8 години
По време на комунизма българите ходеха само временно до Коми или Либия,а сега в Дивия Капитализъм??? Нямаме СЕМЕЙСТВА???? Защо???
173
0
 
24
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До Анонимен А КОГА ..ДЕМОКРАТИ4НИТЕ ПРЕСТЬПЛЕНИЯ СРЕЩУ БЬЛГАРИТЕ ИЗВЬРШЕНИ ОТ УПРАВНИЦИТЕ НА БЬЛГАРИЯ ОТ1989 ДО СЕГА
172
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако комунистическите касапи не бъдат наказани, касапницата ще се повтаря отново и отново
171
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ееее за какво е всичко това питам ?Каква е ползата от всички тези припирни.Хората гладни,нямат пари лекарства да си купят,безработни и тн и сега си губят времето в НС да спорят.Значи има хора които като няма какво да говорят и започват да ровят.Така до никъде няма да стигнем.Нека да решаваме сега настоящите проблеми в държавата.когато се по о копитим тогава да ровивим в миналото турско,царско,комунистическо управление.
170
2
 
20
 
! Отговори
BG преди 8 години
Чудно ми е какво мисли по въпроса евродепупат Станишев :))))Само да попитам г-н Михов, с този си говорен дефект как е бил приет навремето да учи право ?! Щото всички знаем какво беше тогава ! Отговор - с обаждане от ЦК на БКП :)))А на .... пенсионери за които лявата идея значела нещо - ето ви примери, вожда Станшиев запращи за Брюксел в да се мъчи горкия в Гнилия Запад, Другарката Бокова пък се уредила с апртаменчета в ... Ню Йорк ! Пък вие си празнувайте 9-ти септември със 200 лв пенсия :)
169
3
 
19
 
! Отговори
Breneke-12 преди 8 години
Миков,скоро ще удряме чертата за да видим равносметката кой ял,пил и неплатил сметката от вашата банда.
168
2
 
20
 
! Отговори
Добрите и лошите преди 8 години
За какви сенки от миналото говори Плевнелиев, споменавайки ДПС? Нали, според РБ и управляваното от негови хора министерство на образованието и науката, турско робство не е имало, а само османско присъствие, което си е било сладко съжителство? Кои са сенките от миналото? Може би ифтарът на Плевнелиев с тогавашен турски вицепремиер при главния мюфтия, на който бяха допуснати много турски журналисти, но не беше допуснат нито един български журналист?
167
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков е твърд като стомана-комунист.Застанал с гърди срещу амбразурата на демокрацията брани заграбеното след подмяната от неговите другари.
166
4
 
22
 
! Отговори
Пияно преди 8 години
Червените вампири яростно се защитават
165
0
 
22
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Миков нали това е ваше дело що дирите плевнелиев че не става не става амапък си признаите щото вие допуснахте хората да не са равен с равен при вас се създаде мнението нормалния човек да е подиграван и унижаван от разни мързели дето не става нищо от тях вие им дадохте карт бланж ама и продължавате докато е така из тия малки градове няма да има управия никога
164
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЦК на ГЕРБХилядите избити българи след 9.9.1944г са избити от роднините на хилядите избити ПРЕДИ 9.9.1944г...Това от Миков ли го научи бе каскет? Преди 1944 всичките борци против фашизма са се събирали в един файтон, а след това АБПФК станаха милиони.
163
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сталин е вербовал наши криминални престъпници,като ги финансирал да организират партизанско движение.Партизаните начело на главатарите си са издавали смъртни пресъди .Комунистите се гордееха с тия си постъпки,видно от филма "Черните ангели"където разстрелват генерал от армията.
162
3
 
31
 
! Отговори
BGN преди 8 години
Не мога да си обясня, плюят комунизма, обиждат на комунисти, а всичките им любимци бивши ***.Този факт обаче бива игнориран. Ей го тоя е най големия демократ заедно с КРАЛЯ СЛЪНЦЕ в момента. Как става така???
161
3
 
21
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Обикновените трудови селяни,които не се съгласявали да им отнемат имотите и добитъка са били изтезавани и пребивани в мазетата на милиционерските районни управления.За милиционери са назначавани криминални полуграмотни типове.След подмяната по комунистически тертип,земята и техниката са в ръцете на децата на тия типове и местните феодали-комунисти.За един виц хората са изпращани в концлагерите"враг на народа"
160
1
 
24
 
! Отговори
Национал преди 8 години
Българите от векове имат ненадминатата способност да се самоизбиват. По време на турското РОБСТВО чорбаджии, еничари и долни мекерета са унищожавали или предавали истинските родолюбци и синове на народа.По времето след това държавната машина е клала ,палела , убивала, режела глави на населението. Дори и деца е убивала и това са факти.След всичко това е следвало отмъщението като естествен процес. Това е положението!
159
4
 
25
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
До бай ИванХилядите избити българи след 9.9.1944г са избити от роднините на хилядите избити ПРЕДИ 9.9.1944г...Каквото почукало,такова се обадило,Йоване...
158
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То Мойсей е водил евреите 40 години из пустинята, докато не умре и последният израсъл в робство. И при нас трябва да мине време. Надеждата е в младите.
157
18
 
26
 
! Отговори
браво на президента преди 8 години
все от някъде трябва да се започне с унищожението на този тоталитарен строй така че всеки който помогне е за адмирации
156
14
 
53
 
! Отговори
справедлив преди 8 години
Не го харесвам тоя Михов-нито партията му--НО в случая е прав-на 100%....-това е истината.......
155
28
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който защитава България от хибридна война на русия срещу ЕС страните заслужава моят глас, поздравления господин президент избран от българите а не от дежурните руски *** из форумите които не можаха и 200 човека да съберат миналата седмица въпреки че пенсионерите си доведоха и правнуците на МЕТЕЖА