Ненчев освободи директора на "Интендантско обслужване" ЕАД

Мотивът - лошо финансово състояние на дружеството
1 фев 2016 20:16, Василия Пейчева
10
Ненчев освободи директора на "Интендантско обслужване" ЕАД
Снимка: Архив Булфото

Министърът на отбраната Николай Ненчев, в качеството си на управляващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на "Интендантско обслужване" ЕАД, подписа днес, 1 февруари, протокол за освобождаване на Ганчо Караджов като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на търговското дружество. Това съобщи пресцентърът на министерството.

Сред мотивите за освобождаването на досегашния изпълнителен директор на "Интендантско обслужване" ЕАД е лошото финансово състояние и управление на дружеството.

Въпреки рамковото споразумение и три сключени договора с Министерството на отбраната през 2015 г. за над 5 640 000 лева, дружеството ще приключи годината със задължения в размер на 3 155 000 лв.

Едва 3,3 на сто от приходите на дружеството са по договори с външни контрагенти, което не отговаря на очакванията за активизиране на дружеството на пазара.

Не са изпълнени икономическите показатели по Бизнес програмата за 2015 г. като по показател "счетоводна печалба" дружеството очаква загуби в размер на 248 000 лева, което води до отрицателна рентабилност на приходите.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Шивач преди 2 години
100 шивачки манипулирани от дъртия комунист и агент на ДС протестират срещу Министъра ,който преди година им осигури този комфорт с предоставяне на поръчка за 5 милиона на МО.Този велик мениджър агент Запад не си е мръднал пръста ,че да ви подсигури други договори и сега пак чака на МО.Ако не се направи директно възлагане на ОП този некадърник няма да може да ви подсигури никаква работа.Иначе като всички стари кадри на ДС е много добър в манипулацията- колко е загрижен за хората,как без него едва ли не света свършва.Докато има такива като него на високи постове такова ще ни е положението.

П
6
0
 
1
 
! Отговори
Sando преди 2 години
Toq ministyr zapochva da mi se izdiga v ochite.
5
0
 
5
 
! Отговори
??? преди 2 години
От теб кой ще ни освободи?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно - ще си сложи собствено корумпе, както многото наредени на гербохранилката.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то армия няма, а "интендантско обслужване" имало!
2
1
 
10
 
! Отговори
пореден бушон преди 2 години
Не ,че ме интересува ама кой ли го е назначил?
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!