Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър

Танев пък най-накрая депозира оставката си, и нея гласуват тогава
Обновена: 1 фев 2016 13:58 | 1 фев 2016 13:57, Камелия Цветанова
254
Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката и в сряда ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов и Кунева са се срещнали днес и са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, уточниха оттам.

Тодор Танев пък днес е депозирал своята оставка в Министерския съвет, макар че Борисов му я поиска още  миналата седмица заради системните скандали в просветното министерство.

Главата на Танев падна след обществен натиск заради проектите на новите учебни планове за 2-6 класа. С тях отпадаха ключови произведения на български автори, както и цели исторически периоди.

Идеята на експертите пък турско "робство" да се замени със "съжителство", като че преля чашата на общественото търпение.

Като се захванаха с търсенето на наследник на Тодор Танев като просветен министър реформаторите, от чиято квота е той, се спряха единствено на Кунева. Тя пък прие и тази задача.

Очакванията са в сряда при гласуването в парламента, Кунева да бъде подкрепена от депутатите от ГЕРБ и АБВ, вероятно и от патриотите, макар че съпредседателят на ПФ Валери Симеонов да обясни, че решението им ще бъде взето след среща с нея.

Засега е ясно, че 13 реформатори от нейната партия ДБГ и СДС ще подкрепят твърдо кандидатурата й. Ясно е, че 5-имата от ДСБ ще се въздържат, тъй като се обявиха за опозиция и остава решение да вземат тези от гражданския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубав бренд, госпожо Кунева! Като момиче с прасковите на Валентин Серов.
170
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 196 Имала желание викаш... Абе те всички имат желание. Да крадат де. Ама да ме прощаваш за възможностите . Тя стаж ли има в образованието или е учила нещо по темата? Що не я гледаш в господари на ефира , па после да обясняваш за възможности и компромиси.
169
0
 
1
 
! Отговори
Нектар преди 8 години
Да кукне дано!п.с. мисля, че имам правописна грешка.
168
0
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
край няма вашето безочие!
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne razbiram kakvo tolkova nedovolstvaha ot Tanev. Redno e istorici da reshavat za dumite, ne magazinerki i stroiteli. To biva prostotii, ama...
166
1
 
3
 
! Отговори
Кунева преди 8 години
е м-р, за да дообърка образованието. Реформите в образованието означават борбата да се води еднакво силно с/у двете империи. Заклеймяваме Осм-та, за да угодим на Р-та . К. не е достатъчно еродирана, не познава в дълбочина бълг. история, знае руския прочит на историята ни. Без изучаване на истинската история на Б-я няма реформа в образован. Има словобръщолевене, което ББ ще отчете като успех. 1000 % че К. ще осуети изучаването на истинската ни история = на нов срив в образованието!
165
0
 
4
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Дошло е време да се назначи отнякъде генерал-губернатор. От където и да е, все ще е по-добре от Бойко и неговото правителство. Абе, толкова народ измря от разни болести.Тези нищо не ги хваща!
164
1
 
0
 
! Отговори
Dr Vrabchev преди 8 години
Chestito na Belcho i na Sivushka!:-):-):-):-)
163
0
 
7
 
! Отговори
Майко мила преди 8 години
Ех, туй комунистът е проклета прокога! Никакво отърване няма от него. Кожата си я мени, понякога неколкократно в един и същ сезон, минава между капките и все се докопва до властта, нищо че дори за продавач на колхоза не става... Да пада това смешно правителство и тези бутафорни СДС-та /с Лукарски начело/ и ДГБ-та /с Пръмова и Велчев/ да си отиват там, от където изникнаха - политическото бунище...
162
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боят настава тупкат сърца ни...
161
0
 
14
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Господ да е на помощ на българския народ. С тази *** ще си остане още дълго време ***...
160
0
 
15
 
! Отговори
КОЛЧО преди 8 години
БЕЗУМЦИ, БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ПОЛИГОН!
159
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 8 години
до Пепи. Органически презирам Кунава обаче още повече мразя да се нарича България "скапана държава". Като си се махнал Пепи а ако обичаш да не обиждаш моята Родина. Измитай сеПепи и повече да не сме те видяли тук. Желаем ти щастие.
158
1
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 8 години
Тази пък аман от нея- къде ли не я слагаха ....оффффф ужас , добре се махнах от тая скапана корумпирана държава .....
157
0
 
21
 
! Отговори
Бобсън преди 8 години
Кунева министър на образованието??? Леле майко... това вече е прекалено, всичко в БГ е изгубено
156
0
 
12
 
! Отговори
непросветения преди 8 години
Българи,не оставяйте децата ни да оглупеят.500 год. владичество,още 500год ли ще търпим Бойково и Миково владичество.
155
0
 
15
 
! Отговори
непросветения преди 8 години
,,Пази боже,сляпо да прогледа.""Боже пази България."
154
1
 
24
 
! Отговори
diavolcheto преди 8 години
И това ли ще проспите,българи?Българските учители, родители, умни човеци и родолюбци, вдигайте се и не допускайте поредната гавра с Вас и децата на България!Миглена Кунева министър на...И Господ няма да помогне, ако сами не го направим!
153
0
 
27
 
! Отговори
vivian преди 8 години
Не, отказвам да повярвам, че тази жена ще бъде министър на образованието!!!!!!Г-жа Кунева е национален предател от първа степен, как е възможно да ръководи едно от най-ценните неща - образованието? Ужас.........Очакват ни нови свежи експерименти с неочакван край в образователната система.
152
0
 
20
 
! Отговори
Край преди 8 години
Кунева - експерт. По какво бе хора. Тя е юрист който не е влизал в съд. Тази жена не е родила нищо полезно за България и даже за никого при вече над 15 г. пребиваване във властта. Кунева е жалък безсмислен човек говорещ с клишета "Европейски ценности" "дневен ред на обществото" "разписано в закон" " притежава експертиза" и пр. високопарни помпозни изразчета прикриващи пълно отсъствие на смисъл.