Комунизъм, антикомунизъм... Реч след реч в НС

Някои направили кариера навремето, пък после станали демократи
2 фев 2016 13:14,
277
Комунизъм, антикомунизъм... Реч след реч в НС
Снимка: БТА, архив

Комунизмът и антикомунизмът отново сблъскаха партиите в парламента. Депутати от различните групи използваха началото на днешното заседание, за да отбележат вчерашния ден за почит на жертвите на комунистическия режим. 

"Народният съд изби учени, военни, депутати, министри, царски съветници и други", припомни депутатът от РБ Димитър Шишков. Той напомни мачкането на инакомислещите, червения терор след 9-ти септември, лагерите Белене, Скравена и други.

Още по темата

Реформаторът попита кой е виновен за избиването на интелигенцията, какъв е точният брой на жертвите, как точно са действали така наречените освободители. 

Депутатът от АБВ Георги Кючуков призова да се отдаде почит на всички жертви, независимо от коя партия са и по времето на кой режим са паднали. "Като се започне от правителството на Стамболов, Стамболийски, атентата "Света Неделя", Народния съд", каза депутатът. 

"Ние смятаме, че трябва да почетем всички жертви, независимо кога са дадени, защото това са хора, които нямат вина", каза Кючуков и призова да не се чертаят нови разделителни линии. 

"Не всички жертви са невинни", репликира го Янаки Стоилов от БСП. Той допълни, че историята не трябва да се забравя, но и че не трябва да се живее само с история. 

"Когато Александър Лилов от тази трибуна каза да затворим страницата на миналото, тогава Желю Желев каза, че трябва първо да я прочетем. И това четене продължава повече от 25 години. Но четенето не трябва да е извинение за страниците, които сега се пишат", каза социалистът. 

Според Стоилов било странно, че днешният антикомунизъм е по-силен, отколкото преди двайсет години. Той обяви, че антикомунизмът днес е опит за създаване на нови биографии на хора, които не са били така съпричастни срещу несправедливостите. 

"Някои от тях удобно пребиваваха под крилото на своите родители и близки, които направиха успешна кариера по време на комунизма, а после побързаха да облекат демократичната мантра, смениха няколко партии и гледат все да са близо до властта. Това са днешните съдници", каза Стоилов. 

Росен Петров от БДЦ призова въпреки трагедиите и жестокостите, днес да се обединим. Станислав Анастасов от ДПС също поиска подобни годишнини да се отбелязват единно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само десет години след падането на комунизма, България удари дъното , стана сред най- бедните държави в света.И до сега не е изплувала.
106
1
 
6
 
! Отговори
сс преди 8 години
И в герб и в бсп има едни същи апаратчици-***. Откриите разликите.
105
2
 
2
 
! Отговори
mitko преди 8 години
МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ КОИТО ПИШАТ...комунисти-милионери..МОЛЯКАЖЕТЕ ПОНЕ ДВЕ ИМЕНАС ТОЧНИ ДАННИ ЗА МИЛИОНИТЕ ИМ
104
11
 
9
 
! Отговори
Гошо Тарабата преди 8 години
Комунизма е изключително ефикасна политическа система. За около 50 години съветския комунизъм съсипа българската нация в по-голяма степен от колкото около 500 години османския феодализъм.25 години след освобождението от Османската империя България въпреки войните е процъфтявала икономически.25 години след Съветското робство сме на дъното по икономически показатели в ЕС.
103
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе този Кючуков е пропуснал управлението на ДС (Демократическия сговор), за което Антон Страшимиров е казал "Клаха народа си тъй, както турчин не го е клал".
102
1
 
7
 
! Отговори
Костов преди 8 години
До АнонименЗабравил си, драги. Кутията и пакетът БТ бяха 60 стотинки, а Слънцето - 32.
101
0
 
0
 
! Отговори
д-р Ох боли преди 8 години
Надявам се да си 250 кг. ***,който не излиза от къщи, тих луд или обикновен комплексиран алкохолик. Иначе с тези ценности си минимум за психиатрия, пък ако си физически здрав за затвора !
100
2
 
3
 
! Отговори
пролетариатец преди 8 години
На мен комунистите не ми разрешиха да стана капиталист, но те не знаят каква диктатура на пролетариата съм им приготвил, та чак и Ленин ще ми завиди.
99
1
 
7
 
! Отговори
Прераждането преди 8 години
Дай Боже, само за 5 години, да се прероди Грузинеца с мустака, па да викне:" Търси врага в партията".Мале, майко юнашка. Колко лъжекомунистически глави, управляващи днес, ще хвръкнат. Пък нека после си пишат, че бил тиранин, убиец и какво ли не още. Важното е тази *** да бъде изчистена. Това може да го свършат само радикалните комунисти, националсоциалисти и крайно десни или крайни националисти.
98
1
 
12
 
! Отговори
до 145 преди 8 години
Умните и красиви демократи, евроатлантци с ценности и ранобудните студенти никога не са били комунисти и не са се пребоядисвали. Те са си бояджии по рождение и боядисват само паметници на непребоядисаните.
97
2
 
12
 
! Отговори
до последния преди 8 години
ха ха ха ...за това ли родителите ми пушеха малборо , сега свиват цигари един път в седмицата...жалка картинка си ти
96
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 142Маладец ! 6 копейки бонус !!!Кутия БТ беше 1,20 лв. или 2% от МРЗ. В сегашни пари 8,40 лв.Честит празник душевен гьотверен.
95
2
 
10
 
! Отговори
Иво МИНДЖЕВ преди 8 години
Малко МАНДЖА имаше в школата на ДС, затова я мразех / ТАЙНО/, и станах ДИМ о КРАТ. Понеже обичам блажно, а най-блажни са ТЕКСАСКИТЕ ***, нищо, че са пълно ГМО
94
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кутия цигари - 0.60 лвкибрит - 0.04 лвбаничка - 0.18 лвбоза - 0.06 лвдве вафли Чайка - 0.18 лвКолко долара са нужни днес да се купят аналогичните неща?Не е вярно, 88-89 г. кутия БТ беше 40 ст., а Арда с филтър -17 ст.Сега кутия БТ е точно 5 лева.Тогама билета беше 6 ст., сега -1 лв.Тогава аспирина беше 6 ст., сега - 1 лв.Тогава лекаря и зъболекаря бяха безплатни, сега полата масово са без зъби.Ама сега сте свободни - от работа, жилище, пари , перспектива и бъдеще.
93
6
 
7
 
! Отговори
Трол 135 преди 8 години
ТИ ЗЕВЗЕКО МЕНЕ ЗА *** ЛИ МЕ ИМАШ. АЗ НЕ СЪМ *** И НЕ РАБОТЯ ЗА ПАРИ А ПО ИДЕЙНИ УБЕЖДЕНИЯ И ЗНАМ ОТ ДЕДО ПЕТКО ЧЕ КОМУНИЗАМ Е ИМАЛО И ЗАТОВА СЕГА ИМА ТОЛКОВА МНОГО КЛОШАРИ И ТОВА ЧЕ СМЕ ЖИВИ СЕ ДЪЛЖИ САМО НА БОЙКО И НА НИКОЙ ДРУГ
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още хан Кубрат е бил вербуван в Азия от предшесвениците на Путин, и затова досега все агенти на Москва ни управляват, затова сме толкова зле!
91
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизъм не е имало, имаше социализъм, искаха да го докарат до развит социализъм ама стигнаха само до реален социлизъм както беше официално. При всичките му недостатъци беше много по-добре от днешната евроатлантическа мизерия, и дума не може да става за сравнение на спокойния, уреден и сигурен живот тогава с днешната немотия, недоимък, страх от безработица и престъпност.
90
3
 
13
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Хан Аспарух е бил агент на Москва и лично на Путин и затова е създал Българската държава на Балканския полуостров за да пречи на демократичното развитие на Европа. За жалост само ние антикомунистите му се опълчихме и макар и трудно постигнахме и продължаваме да постигаме победи в борбата с русофилията и американомразията.
89
1
 
8
 
! Отговори
зевзек преди 8 години
Четейки форума измислих скоропоговорка:*** *** със ***, през три трола претроля. *** *** ***, за жълти пари !Честит празник дрОгари !ПП: Поздравявам Ви не с Петльов ден, защото сте *** и безбожници, а с другия си Ваш неформален празник.
88
1
 
13
 
! Отговори
ВСЕ ДЕЦА НА НАШИ преди 8 години
Росен Плевнелиев, Бойко Борисов, Цецка Цачева, Лиляна Павлова, Меглена Кунева, Иво Инджев, Георги Коритаров, Методи Андреев, Огнян Минчев, Евгени Дайнов, Соломон Паси и др.и др. МАФИЯНСКИ, ЛЮБО ПЪПКАТА, ПЕЕВСКИ, БИСЕРОВ, АНТОАН НИКОЛОВ, ДОГАН, МЕСТАН,....СИК, ВИС, СПИСЪКЪТ е МНОООГО ДЪЛЪГ, ама като ги гледам ДИМоКРАТИТЕ не искам и да познавам, а да ги видя в ЗАТВОРА