Най-големият ми противник е "Топлофикация"!

Само за 2015 дружеството е завело 15 000 дела срещу клиенти
2 фев 2016 10:30,
43
Най-големият ми противник е "Топлофикация"!
Снимка: Булфото, ахрив

През 2015 година "Топлофикация-София" е завела 15 000 дела срещу клиенти, съобщи омбудсманът Мая Манолова пред Нова тв. 

Откакто встъпи в длъжност като омбудсман преди 1 година, Манолова е получила 880 жалбите срещу "Топлофикация", енергодружествата, мобилни оператори, кредитни институции. Най-много от тези жалби са срещу "Топлофикация" – 220.

"Първият ми противник е "Топлофикация" със закрепостяването на граждани и буквалното им ограбване с недължими суми", заяви Манолова.

Тя съобщи, че в средата на февруари организира голям форум, на който се надява "Топлофикация" да бъде притисната да се откаже от лошите си практики, както и да се въведат промени в закона по общите условия.

Още по темата

При заведените 15 000 дела става дума за дължима основна сума, която в някой случаи е 2 стотинки и стига до 2 000 лева.

"Абсолютно неприемливо е към тази сума да ти начисляват 300 лева юрисконсултско възнаграждение за твоето призоваване на съд или 350 лева за съдебен изпълнител, когато принудително ти събират задължението.

"Топлофикация" няма практика и задължение преди да предприеме подобни действия да уведоми своите клиенти. Не го прави понеже по този начин се снабдява с едни допълнителни суми от своите клиенти – 15 000 дела по 300 лева", заяви Манолова.

По думите й дружеството не плаща за адвокат, нито на своите юристконсулти.

"На форума ще се опитаме да убедим "Топлофикация" да се откаже от тези пари", заяви Манолова.

"Предупредих ги, че това е истински обществен скандал и трябва да се сложи край на това безобразие. Ако не го направят доброволно, съм подготвила конституционна жалба, която ще внеса – да бъде обявена за противоконституционна възможността едно монополно дружество или държавна институция да събират по съдебен ред разноски, които не са направили", отсече Манолова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
да Аннонимен преди 8 години
Казвам ти, че парното за Еднофамилната къща ти е напрао зашеметително евтино, и ако нямаше сградна инсталация само за 34лв, шампоана в банята щеше да ти е замръзнал тези дни, а не да ти е 16 градуса без да пускаш.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че топлото в София са мошеници, всички знаем. Аз живея в еднофамилна къща. Имам един уред за отчитане, но топлофикацията ми "разпределя" и иска някакви пари. Не коментирам идиотията в случая сградна инсталация. За ноември имахме 9лв отопление на имот и 34лв сградна инсталация. Е, някой да каже нещо?
11
3
 
1
 
! Отговори
naco преди 8 години
А,на НАС,г-жа Винеткова!?
10
14
 
5
 
! Отговори
Топлофикатор преди 8 години
Ами като не плащат ще има дела и съд. Безплатен обяд няма, Андршковци. Адвокатите и те не работят без пари. Как пък на тая Червена, не й мина през ума, че ако тези срещу които се водят (справедливи) дела. Ако просто си бяха плащали сметките нямаше изобщо да се коментира. А защо хората не плащат, защото медиите и хора тип Кърлев и Манолова ги надъхват, че има безплатен обяд. Е няма, другари. Има обща услуга без алтернатива и за комфорта се плаща.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9Драги ми Андрешко,Ако си в "плен" на Топлофикация има лесно и изгодно предложение. Продай си топлофицираното жилище и си купи нетоплофицирано такова. При аналогична квадратура, град, квартал са с 25% по-евтини, защо ли...?!?
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В едно от гетата на Тодор Живков в София кв. Люлин цели блокове си спряха парното , че уж било скъпо . Сега са накичили климатици и плащат двойно по големи сметки за ток и пак е студено . Така е когато си просто червен каскет или слушаш политици . Няма по евтино и удобно отопление от централното парно .
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо бе Манолова,Топлофикация дава топлина на гражданите ,а ти?
6
15
 
14
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 8 години
Майче, скъпата прическа не скрива каскета ти! Ти не си юрист, а червен популист ! Няма по- евтино и изгодно отопление и подгряване на вода от топлофикация /за съжаление/.Собствениците на апартаменти притежават единствено разтоянието между стените. С решение на общо събрание могат да се откажат от парно,ток,вода и пр. Но, не се отказват, защото са андрешковци. Искат да са на топло, да се чипкат с часове във ваната, но ако може безплатно. Този филм свърши.
5
7
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Що така бе Майче, старите ти дружки Вальо Топлото и Р.Овч. ся станаха противници, ти за канарчета ли ни взимаш?
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетила се мара да се попада! Що по времето на опущарски не я отменихте нормативно а и златния пръст щеше да ви подкрепи?
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тази топлофикация всеки се занимава и накрая нищо но от сърце. Проблема е , че парното е изградено като за комуна с общи вертикални щрангове, а не хоризонтални. И така всеки ще си преценява дали иска или не парно. Както за всички недомислия на бай Тошовия режим и за това ще плаща народа .
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I gerb msi4e te sa v dalavera s vs kradzi na bG narod
1
3
 
30
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Досега трябваше да си подала тази конституционна жалба, какво чакаш??? Нима наистина смяташ, че тези дружества ще се откажат доброволно от практики, които те сами са си измислили и които им носят чудесни приходи???