Ще "изиграем" кандидата за ООН, не сме закъснели

Министър Даниел Митов имал редовен диалог с Ирина Бокова
79
Ще "изиграем" кандидата за ООН, не сме закъснели
Снимка: БТА

Според министъра на външните работи Даниел Митов българската кандидатура за генерален секретар на ООН трябва да бъде обявена в момент, който ще е най-подходящ за нейния успех.

Още по темата

"Става въпрос за това да "изиграем" по максимално добрия начин шансовете си. Всички тези приказки, колко сме били закъснели, идват от хора, които не разбират много динамиката на процеса. Време има. Ясно е, че трябва да направим така, че в най-подходящия момент да обявим тази номинация, ние оценяваме шансовете и кандидатурата трябва да бъде обявена в момент, в който ще е най-подходящ за нейния успех", коментира Даниел Митов, цитиран от БТА.

Министърът обясни, че МВнР не е единствената институция, а има други, много по-важни институции, които трябва да си кажат думата преди да бъде изпратено писмото с българската номинация.

Митов обаче заяви, че МВнР е подготвено да даде пълна подкрепа за българската кандидатура и да вложи всичките си усилия и ресурси, за да я защити, която и да е тази кандидатура.

Той посочи също, че с Ирина Бокова, която засега е фаворит за поста, ако бъде официално издигната от правителството, имат редовен диалог.

На въпрос за затрудненията, свързани с блокадата на гръцко-българската граница заради протестите в Гърция, Даниел Митов каза, че българският посланик в Атина се е срещнал на съответните нива с всички, от които зависи евентуалното решаване и подобряване на ситуацията като е било получено уверение за съдействие.

Трябва да се намери решение за хората, които трябва да преминат границата, които идват от Гърция за България или от Италия към България, посочи Митов.

Ние се стремим максимално бързо да създадем условия през съдействието на гръцките ни колеги, за да могат тези хора да преминат максимално бързо, каза още Даниел Митов.

Стачките са стачки, не бива обаче вътрешни проблеми да се превръщат в повод за нарушаване правото на свобода на движение, заяви министър Митов и допълни, че именно по този повод МВнР ще търси съдействието и на Брюксел. Разбираме трудността, в която се намират нашите гръцки колеги, но и те трябва да ни разберат, че има нужда да бъдат защитени определени основни принципи и права в рамките на ЕС, коментира министър Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Сидеров да издигнат
22
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писна ми от Бокова и Кунева!!! Няма ли други в тая държава освен тия комунистки????
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деница Гаджева става за тая работа,има да им души щъркелите
20
2
 
5
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Ти Митоффффф играеш по цвирката на КОЗЯК!!!И показваш виртуозност хем СВИРИШ хем ИГРАЕШ!!!*** то ти те много весело на днешният ти празник-2 февруари!!!!!!!!С коя гей компания го празнува?????Покани ли си дружките от краварскат оргия???
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Света е в безтегловност и това няма да продължава вечно,предстои война и още и още зараза,предстои забрана за раздаемостта.Диваци ,има неща които не ги разбирате и може само да скандирате.Диваци компютрите на които пишете са по западна технология нищо ,че Китай ги произвежда мрасейки въздуха си,аман от такава икономика,те също са диваци.Диваци,колите които карате като диваци по улиците са също по западна технология,медецината също.Българина също като диваците мигранти не подлежи на интеграция
18
1
 
5
 
! Отговори
? преди 8 години
патриотите защитават руското вместо интересите на БългарияДПС пък против политиката на Ердоган и те руски васалиБСП- уж социална а най много капиталисти има вече тама ГЕРБ-уж дясна партия защитава доказани комунисти ВЪРВИ ГИ РАЗБЕРИ...
17
1
 
7
 
! Отговори
есперкт преди 8 години
Закъснели сме с лустрацията... Сега Буда и други подобни нямаше да са на власт.
16
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 8 години
Вън!!!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие изиграхте цяла БГ та един няма да изиграете,в тая насока сте 6пецове.
14
1
 
14
 
! Отговори
ЧичоТони преди 8 години
Целия проблем се свежда то това този *** сплескан чия игра играе.
13
2
 
3
 
! Отговори
ina преди 8 години
Тая Бокова.....
12
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!Желязно правителство имаме! За първи път от почти сто години!Браво!
11
2
 
12
 
! Отговори
мит OFF преди 8 години
Някой може ли да каже каква е разликата между тоя и плевела ясно е ,че и от двамата нищо не става и нямат свое мнение просто чакат опорните точки от "Козяк".
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пичуи,не забравяйте ,че сте диваци,сега ще ва светна,изчаква се Русия и САЩ да се разберат по кандидатурата.Не забравяйте ,че сте диваци.САЩ разпиляха фифа уефа и кой ли не за корупция,диваци,въпреки орехите в главите ви света ще пребъде по добър
9
2
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До Жалък факт за БоковаПоне за баща й да беше казал нещо... Или не си прочел цялата история и се хвърляш на амразурата... Чети, бре има и по-пикантни неща...
8
2
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До обективенТака е!Но и онази трътлеста тетка, Сталинка, не е с по-чист косъм откъм комунизъм!!!Време е да помислим как българин да спечели нещо престижно, а не да се палим като 16 годишни девственици на трета чаша водка!
7
4
 
18
 
! Отговори
Гангренясал преди 8 години
Тоз обработен слънчоглед на снимката, няма ли да го оперират? Да си намери някое свидно местенце, кат младенчо, да си пълни гушката и очаква на спокойствие среща със Стоенчо Г.
6
7
 
6
 
! Отговори
кадЪри преди 8 години
Сталинка е най-подходяща.Стоманена жена,като патрона си-другаря Сталин.
5
2
 
24
 
! Отговори
Smurf преди 8 години
Едно е сигурно сами ще се прекараме на това сме царе
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжеш, бе, Данелчо, нарочно бавите кандидатурата!