Ще "изиграем" кандидата за ООН, не сме закъснели

Министър Даниел Митов имал редовен диалог с Ирина Бокова
79
Ще "изиграем" кандидата за ООН, не сме закъснели
Снимка: БТА

Според министъра на външните работи Даниел Митов българската кандидатура за генерален секретар на ООН трябва да бъде обявена в момент, който ще е най-подходящ за нейния успех.

Още по темата

"Става въпрос за това да "изиграем" по максимално добрия начин шансовете си. Всички тези приказки, колко сме били закъснели, идват от хора, които не разбират много динамиката на процеса. Време има. Ясно е, че трябва да направим така, че в най-подходящия момент да обявим тази номинация, ние оценяваме шансовете и кандидатурата трябва да бъде обявена в момент, в който ще е най-подходящ за нейния успех", коментира Даниел Митов, цитиран от БТА.

Министърът обясни, че МВнР не е единствената институция, а има други, много по-важни институции, които трябва да си кажат думата преди да бъде изпратено писмото с българската номинация.

Митов обаче заяви, че МВнР е подготвено да даде пълна подкрепа за българската кандидатура и да вложи всичките си усилия и ресурси, за да я защити, която и да е тази кандидатура.

Той посочи също, че с Ирина Бокова, която засега е фаворит за поста, ако бъде официално издигната от правителството, имат редовен диалог.

На въпрос за затрудненията, свързани с блокадата на гръцко-българската граница заради протестите в Гърция, Даниел Митов каза, че българският посланик в Атина се е срещнал на съответните нива с всички, от които зависи евентуалното решаване и подобряване на ситуацията като е било получено уверение за съдействие.

Трябва да се намери решение за хората, които трябва да преминат границата, които идват от Гърция за България или от Италия към България, посочи Митов.

Ние се стремим максимално бързо да създадем условия през съдействието на гръцките ни колеги, за да могат тези хора да преминат максимално бързо, каза още Даниел Митов.

Стачките са стачки, не бива обаче вътрешни проблеми да се превръщат в повод за нарушаване правото на свобода на движение, заяви министър Митов и допълни, че именно по този повод МВнР ще търси съдействието и на Брюксел. Разбираме трудността, в която се намират нашите гръцки колеги, но и те трябва да ни разберат, че има нужда да бъдат защитени определени основни принципи и права в рамките на ЕС, коментира министър Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Папагал преди 8 години
До Тъжен факт за БоковаЧовече, ти си като папагал - едно и също сто пъти под различен ник! Много пък си наясно кой какъв е, като че теб Дева Мария те е раждала! Стига! Да не би политиците в САЩ, Западна Европа всички да са се родили с крилца? Тук става дума за възможността българин и с това България да заеме поне веднъж достойно място! Има ли нужда да ти се обяснява? Или пак Вуте да е зле?
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mitose Bokuva nito Dr komuniska stalenka na maj manieri mnogo e Smeschna Georgieva i dvete sa ot bkp i s Rod vraski komunagi ima mladi jeni s esizi hubavi ne kato tesi babi ot bkp
41
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
това е последен шанс за българия такъв няма да има в следващите 1000 години
40
1
 
1
 
! Отговори
? преди 8 години
Камелия Цветанова, прочетете ОЩЕ ВЕДНЪЖ КАКВО е казал Митов! МАНИПУЛИРАТЕ казаното; не Ви прави чест! Написали сте ПОДВЕЖДАЩО ЗАГЛАВИЕ, за да правите СКАНДАЛ от НЕИЗРЕЧЕНИ думи! Не трябва да бъдете журналист тук, а при Пеевски.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малкият Чурчо Митов не е много наясно с езика, който би трябвало да му бъде роден (ако не беше *** безроден). "Изиграем" на български означава "прецакаме", "прекараме" и т.н. Това, което уж има предвид Митовчето, се нарича "отиграем" и всъщност е спортен термин, а не политически. Макар че е повече от ясно, че Литъл Мит наистина има превдид "да изиграем кандидата си", т.е. да го прецакаме от злоба.
38
2
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
До ШибиРибиИли Куневата... Нали според Правителството тя става за всичко... :-)
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е цялата предателска и престъпна п.аплач,организирала и реализираща унищожението на националните ни икономика,образование и здравеопазване и геноцида над българския народ след 1989г да бъдат опандизени и осъдени на доживотен затвор!Останахме 4 млн!
36
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искам нито Бокова, нито Георгиева! И двете са срам за България!
35
3
 
22
 
! Отговори
дедо ви преди 8 години
Първо трябва да се пита американското посолство, после ЕС и к`вот кажат ! Това иска да ви каже Митов, ама вие сте *** и не сте го разбрали !
34
3
 
15
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
спекулирате с жената! нека да е секретар и стига сте искали и завиждали! това пък вашето граници няма! за Бокова!
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Германия е дръпнала напред след Втората световна, зашото им е наложена лустрация. " - Е когато не обичаме да четем така пишем глупости и се изказваме неподготвени
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако трябва Митов да избере подходящия момент, той ще избере първия ден след избора на генерален секретар на ООН за издигане на българската кандидатура.
31
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К. Георгиева е също издънка на БКП , но много по отвратителна. Бокова е класа-много образована и фина жена.
30
18
 
8
 
! Отговори
горскийо преди 8 години
нямаме ли по-подходяща кандидатура от тази на гнусната бомбокова
29
4
 
14
 
! Отговори
нека опитаме заедно преди 8 години
Защо се дърляте те и двете са от червеното котило въпроса е за компромис след като българка има шанс да заеме поста и като гледам по-подходяща е Бокова.
28
2
 
26
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До АнонименАко още делиш хората на политически принцип, никога няма да постигнеш нищо. Бокова е доказана пред света като заема второто място, а сега има реална възможност да заеме първото. Смяташ ли че това ще е във вреда на България, аз мисля че това ще ни е само в помощ.
27
3
 
17
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Какво ще изиграва? България за първи път има възможност да се пребори за най-високия пост в ООН, а тоя *** и Бойко явно слугуват на САЩ и Великобритания.Не знам защо още ги търпим.
26
5
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Тоя *** е най-некадърния министър на външните работи, който е имала клетата ни държава от 1878 г. до днес.. Безличен, кух, бълващ клишета нон-стоп.. Откъде го изкопаха тоя плюнчо, просто не знам..
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диваци не джеймс Кук откри Австралия,диваци не Христофор Колумб откри америка,диваци не Битълс откриха музиката,диваци смъррта на Фреди Меркюри беше реклама на спин.Диваци Това в Китай не е икономика а геноцид,диваци вие по нищо не се различавате от мигрантите,също като тях вие мразите цивилизацията и вашите права и свободи.Диваци свалете забрадките от главите на вашите баби и майки.Не забравяйте вие мразите запада не по малко от мигрантите араби,вие сте диваци и за това ва тласкат към Турция
24
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и все пак