Кунева куражлийка: Образованието – национална цел!

Щяла да даде визия на образованието, а и "силна тяга напред"
Обновена: 3 фев 2016 15:53 | 3 фев 2016 15:52, Камелия Цветанова
107
Кунева куражлийка: Образованието – национална цел!
Снимка: архив, Булфото

Меглена Кунева настоя, че ще бъде куражлия и ще превърне образованието в национална цел.

Това обясни самата тя, след като беше избрана за просветен министър, макар и без да получи подкрепата част от своите в РБ, както и на партньорите във властта на ГЕРБ – АБВ и ПФ.

Въпреки това амбиция да се пребори с проблемите, турпани с години в просветата, не й липсва.

"Образованието трябва не просто да излъчва стабилност, а да има силна тяга напред, а това става с изпълнението на закона, с визия затова какво следва в краткосрочен, средносрочен и дългорсрочен план", обясни новият министър.

Кунева не спомена конкретни мерки, които смята да предприеме, за да подобри системата, но пък настоя, че в момента всички реформи, свързани с образованието, са въпрос на кураж.

Това била и причината тя да поеме предизвикателство да стане министър на образованието, защото така разчела поемането й на отговорност като вицепремиер.

Още по темата

"Ако става въпрос за власт - аз повече вицепремиер от този, който съм в момента и с министерството на образованието, няма как да стана. За това съм убедена, че когато подбудите на един човек са чисти и иска да направи крачка напреди заедно с колегите си и цялата нация, това трябва да се постигне", коментира Кунева.

"Могат да се загубят много неща, но ако загубиш кураж губиш всичко", продължи тя и обясни, че и в момента и реформите в образованието са въпрос на смелост.

Накрая тя призна, че за нея номинацията да заеме овакантеното място в МОН е не е било планирано и се е запознала ударно с проблемите, които са много тесни за сектора.

Кунева отказа да отговаря на въпроси и обеща да направи по-голямо представяне на концепцията и на екипа си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
14
 
! Отговори
Пръмова е продажница преди 8 години
Тази затвори реакторите в АЕЦ Козлодуй . Ако остане министър на образованието ще затвори и училищата. Помнете ми думата. Танев ще ви изглежда като светия.
35
0
 
10
 
! Отговори
ООО преди 8 години
Тя трябва първо, да се научи да произнася думата "тази" както хората. Защото винаги когато я слушам казва "тъзи".
34
0
 
21
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 8 години
ПОРНОГРАФИЯЯЯЯЯ...
33
0
 
10
 
! Отговори
До 55 преди 8 години
До Д. ДимитровНе, че не е срам, но къде намеси "Америка за България", направо уби рибата!Явно си от рибките, които захапват веднага всяка нова въдичка, пусната от управляващите.Никъде, никой не е споменавал за съжителство, а за владичество.Оказа се, че това е кроената шапна на Бойко, за министъра, за да отвлечем вниманието от съдебната реформа.Какво по-лесно от това, да пуснеш на такива като теб подобна партенка, на която веднага захапвате.
32
0
 
20
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
Срам!!! Черен ден за България и българското образование... Очаквайте от догодина "Америка за България" да ни пише учебниците (не че, сега не го прави)... и в тях ще пише, че не е имало робство (все пак трябва да сме толерантни) и че Турция сама е отстъпила територията си, която е била тяхна от хилядолетия, но все пак Америка ги е убедила да ни я отстъпят за да може да си основем държава.. а историята, тя е руска пропаганда и преди това ние никога не сме имали държава... ДО КОГА???
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се учудвайте защо и занапред образованието ни ще страда! Пълен абсурд е, че точно тая киф ла беше номинирана и в последствие назначена...Както се казва кучетата си лаят, керванът си върви...към пропаст!!!
30
1
 
21
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Това маймунче е най подходящо да въведе турската азбука, да извади от учебниците Иван Ботев и Христо Вазов, да уреди на Боко Тиквата диплома по икономика. Но друти са й амбициите и това неочаквано сюксе я разкондинира. Тя си мечтае за министър на отбраната! Представя си как ще й отива генералската униформа. Обмисля пред огледалото, как ще закара цялата армия - петте танка и шесте самолета в турция и там ще ги остави пред камерите на синедриона. Ще закрие Духовната академия като фашистка.
29
0
 
34
 
! Отговори
ined преди 8 години
Поредната некадърница пробутана ни от ГЕРБ
28
0
 
36
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
Не ти вярваме Кунева-Пръмова! Нямаш експертиза за поста, толкова ли си готова на всичко само и само за някакъв пост??? ВЪРВИ СИ, И НАЙ-ДОБРЕ СИ ВЪРВИ С ЦЯЛОТО ПРОДАЖНО ПРАВИТЕЛСТВО! Хайде да се събираме и да ги изметем тия национални предатели! ВСИЧКИ НА СЪД ЗА ПРЕДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС! ДО КОГА???
27
1
 
8
 
! Отговори
Кукушкунева преди 8 години
Образованието национална цел! Всички с 2 чифто очила (окулус поправус струва пари) започвами от мени .
26
0
 
25
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
От безродник като нея такива думи звучат абсурдно! Та досега тя с нищо не е защитила интерсът на държавата,напротив отстъпвала е при най-малкия натиск!
25
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вземам си децата и напускам страната. От това няма да стане нормална държава. Хората тук изкуфяха.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само времето ще покаже дали е така.
23
0
 
31
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
То ако ставаше с лозунги отдавна щяхме да живеем в комизЪма ... ама ядец!Първият проблем е, че млад учител с висше образование започва на заплата със 100 лв по-висока от заплатата на чистачката с основно, а в някой фирми(дори държавни) чистачките получават повече от учител с 20 годишен стаж.Вторият проблем е, че квалификационна степен, която учителят заплаща от джоба си се възвръща от ръста в заплатата след 5 години, къде е стимулът ?!С корупцията по издаването на учебниците и съответствието на образованието с нуждите на бизнеса положението не е драма, а брутален хорър !
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, както и АЕЦ беше национална цел за нея. Или поне закриването на реактори. С каквото се е захванала го е опропастила.
21
0
 
12
 
! Отговори
д-р Енчев преди 8 години
А при мен кога?Ела да ти пооправя фацата , ама не оперирам от наглост, дебелоочие и нарцисизъм.
20
3
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Вместо да мрънкате по сайтовете по-добре се подпишете за референдума. По-добре да хрантитим 120 депутата вместо 240
19
0
 
27
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Обещала на Брюксел че ще закрие 3 и 4 класове.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей такъв голям мерак и имам на тази женица.Таман да стане и ето сега министър.Нямам късмет,нали съм си от плебса.
17
0
 
23
 
! Отговори
смях преди 8 години
овца