МС кове 73 закона, сред тях антикорупционният

Кабинетът назначи нов областен управител на Сливен
Обновена: 3 фев 2016 16:41 | 3 фев 2016 16:22, Веселина Йорданова
8
МС кове 73 закона, сред тях антикорупционният
Снимка: БТА, архив

73 проекта са включени в законодателната програма на правителството за първите шест месеца на 2016 г.

Сред тях са предложения за промени в правосъдието, сигурността, отбраната, образованието, земеделието, здравеопазването и др.

Със законопроектите, които ще предложи Министерството на правосъдието, ще продължи реформата в съдебната система. Ведомството разработва и ще представи в МС промени в Закона за съдебната власт, в Гражданския процесуален кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс.

Вицепремиерът по координацията на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева трябва да представи законопроект за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности.

Ключово е създаването на единен независим антикорупционен орган, който да обединява функциите на съществуващи звена с основна роля да извършва реални проверки на декларациите за имущество и интереси и да осъществява производства за установяване на конфликт на интереси, съобщават от правителствената пресслужба.

Продължаване на административната реформа във вътрешното министерство ще гарантира законопроект за изменение и допълнение на Закона за МВР. С промените ще се създаде Държавно предприятие – Център за предоставяне на услуги. Предвидено е и извеждане на Дирекция „Специална куриерска служба“ и преминаването й в Държавна комисия за сигурност на информацията.

С друго свое решетие правителството назначи Татяна Петкова за областен управител на Сливен на мястото на Димитър Сяров, който е подал молба за освобождаването му от поста.

Татяна Петкова е с 34-годишен педагогически стаж. В последните десет години е директор на Професионална гимназия по механотехника в Сливен. Преди това е работила като учител.

Има магистърски степени от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ по математика, и от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ – по организация и управление на образованието, професионална квалификация – педагог. Владее руски, английски и немски език.

Министерският съвет предлага на президента Росен Плевнелиев да издаде указ за назначаването на генерал-лейтенант Константин Попов за началник на отбраната, считано от 9 февруари 2016 г.

Предложението на кабинета включва освобождаване на генерал-лейтенант Попов от заеманата досега длъжност „заместник-началник на отбраната“.

Миналата сряда правителството предложи на президента да издаде указ за освобождаване от длъжност и от военна служба на вицеадмирал Румен Николов – началник на отбраната, поради навършване на пределна възраст за офицерите със звание "генерал-лейтенант" ("вицеадмирал") – 59 години. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами вие всичките сте такива,ставате смешни.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вицепремиерът по координацията на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева трябва да представи законопроект за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности.
5
0
 
4
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
ОХ ,ЧЕ КОВАЧИ ! ТОВА Е ЧЕРЕН ПЕРИОД ЗА СТРАНАТА И НАРОДА ! КОВАЧИТЕ СА ПОРЪЧКОВИ ИЛИТЕРАТИ ! ПО-ЛОШО НЕ МОЖЕ ДА Е !
4
0
 
5
 
! Отговори
Напиши закон, преди 8 години
създай бизнес! Хем корупционен, хем монополен, хем ориентиран към вярната фирма-касичка...Остават ти избор-или ставаш гербер в схемата с фирми-касички на Вожда, или ставаш емигрант, по възможност на друг континент.
3
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
За вас почивка няма ли?Четвърт век все закони ковете без да спирате,а спрете се малко,та и ние да отдъхнем.
2
1
 
3
 
! Отговори
Бат Манчу преди 8 години
Малеее скинали са се от бачкане завалиите...Чак ми се насълзиха очите
1
1
 
10
 
! Отговори
Дрън-дрън Пенке ле преди 8 години
Прах в очите - няма такъв , дето ще каже "Ела , мечко изяж ме ".Много ще ми е любопитно що за оксиморон ще да е тоз антикорупционен закон .