МВнР уведоми ЕК за гръцките блокади, иска действия

От 17 часа пак е блокиран ГКПП "Илинден-Ексохи"
Обновена: 3 фев 2016 19:18 | 3 фев 2016 19:16, Веселина Йорданова
14
МВнР уведоми ЕК за гръцките блокади, иска действия
Снимка: БТА

Външното ни министерство информира официално ЕК за ситуацията по гръцката граница и продължаващото блокиране на граничните контролно-пропускателни пунктове между България и Гърция.

Това е станало чрез Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз.

МВнР е поискало от ЕК да предприеме произтичащите от нейните правомощия действия за преодоляването на проблема във възможно най-кратък срок, съобщиха от прессцентъра на МВнР.

В писмото до ЕК българската страна изразява становище, че поради създалата се ситуация Република Гърция не изпълнява свои задължения, свързани с основни свободи в рамките на ЕС, като свободното движение на хора и стоки между държавите-членки.

Република България настоява за спешни действия от страна на Европейската комисия, в съответствие със законодателството на ЕС.

МВР съобщи, че от 17.00 часа движението е преустановено на ГКПП „Илинден – Ексохи” за всички превозни средства. Очаква се към 22.00 часа да започне пропускането на леки коли и автобуси. На ГКПП „Кулата – Промахон” не се пропускат товарни автомобили, леки и автобуси преминават в двете посоки.

През другите пунктове на българо-гръцката граница засега трафикът е нормален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти пък къде си видял демокрация?!На село?!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааааа, добро утрооо, Митоff!
7
0
 
7
 
! Отговори
Бай Спиро преди 8 години
МВнР къде спахте до сега? Юруците редовно се гаврят с българските превозвачи. Демокрация не означава прецаквация!
6
0
 
2
 
! Отговори
Сашо до 3 преди 8 години
Не им пука пък 40% гласували за него. Едва ли си запознат, че трансш без приемането на закона орязващ здравата зем. Производители няма да има , но защо ли да не въртиш като развалена плоча едно и също
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то на тъпата магисралаааа къде има тоалетни,то храсти нема те нужници дирят
4
1
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Жал ми стабна за здравеняците... Да ги набие така някои. Да се вземат в ръце и да потренират, па после да стават бандюги, да не се излагат. Днес Добри ги е млатил, утре някой ще им свети маслото.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добри, прос.тако, храстите имат нужда само от дъждовна вода. Уринирането се извършва в обособени за целта постройки наречени тоалетни. Точно на това сега германците учат така наречените "бежанци". Културата и възпитанието са ти на ниво северноафрикански амудж, талибан и ислямист. С удоволствие бих ти изнесъл няколко лекции с практическа насоченост от спорта, който си мислиш, че владееш.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За разлика от българите, които правят винаги каквото им нареди Мутрето Футболист, гърците им е през оная работа за Ципрас. Хората си отстояват интересите. Браво на тях, жалкото е, че никога няма да ги стигнем, нито тях, нито румънците.
1
2
 
18
 
! Отговори
йоцо преди 8 години
това ли са зашеметяващите действия на бездарниците във външно?