Награждават медици за операцията на неродено бебе

След нея то се родило здраво, майката също е добре
Обновена: 3 фев 2016 18:33 | 3 фев 2016 18:29, Веселина Йорданова
9
Награждават медици за операцията на неродено бебе
Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов възложи на министъра на здравеопазването Петър Москов да започне процедура за награждаване от правителството на екипа медици, извършили уникална вътреутробна операция, довела до раждането на здраво бебе и запазване живота на майката.

Случаят стана обществено известен в края на миналата седмица и бе коментиран на днешното заседание на Министерския съвет.

"Гледах по телевизията тези дни, много ме впечатлиха тези лекари, които направиха уникалната операция, и семейството и ще се радвам, ако се направи едно такова предложение – аз не знам какви отличия имате вие в Министерството на здравеопазването, но и парична награда да гласуваме", казва Борисов.

Според здравния министър Петър Москов всеки такъв акт на отговорност, добрите неща, хубавите практики, проявите на добро отношение и висок професионализъм трябва да бъдат оценявани във всяка една система.

"Имената на тези лекари са д-р Чернева и д-р Михова – оператори, д-р Василева – анестезиолог, д-р Стоичкова – неонатолог, медицинските сестри Докозанова и Тюлтинова", казва той.

Москов посочва, че двете гинеколожки са учили и са работили в Германия, специализирали са и са се върнали да работят у нас, което също би трябвало да бъде една добра тенденция.

"Като се говори за здравеопазване, по-скоро се говори с една конотация – нещо лошо, нещо, което трябва да се подобрява, нещо, в което има измами, има проблеми. През тази седмица имаше едно събитие, което показва, че всъщност нещата извън общата черногледа картина, може би на места, но не са така", коментира министърът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Чел чел не дочел! "...учили и работили в Германия". Сигурно БГ е плащала за това?Чест им прави че са се върнали у дома и безплатно са дарили времето и уменията си за да спасят майка и дете! Вие господине/госпожо(ице) какво добро сте направили за страната или пък за някой непознат човек? Дай Боже повече такива лекари, които да ни карат да се усмихваме и да се гордеем! Политиците и техните смешни награди, кучета ги яли!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах репортажа по бтв, страшно интелигентна и кадърна докторка
6
1
 
1
 
! Отговори
сиси преди 8 години
Операцията е направена в МБАЛ "Надежда" София.
5
1
 
1
 
! Отговори
user преди 8 години
Защо не кажат къде е правена операцията? :)Там са само добряци и наистина обслужването е както си трябва. Родилните са приятни и не те натоварват.Успех
4
1
 
9
 
! Отговори
. преди 8 години
Докторката се казва Чачева, не Чернева!
3
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще ги награждават бе, длъжни са да слугуват, нали държавата им е платила образованието, без пари да работят, пък аз ще им се качвам на главата, че цял ден въртя геврека за без пари и накрая трябва да си го изкарам на някой.
2
2
 
30
 
! Отговори
? преди 8 години
Защо не се споменава НА-ВАЖНОТО: Лекарките, оперирали казват, че само един дрен струва 600 лв. и операцията няма стойност, възможна за българи, аи не е правена ТУК досега.Оперирали са БЕЗПЛАТНО, аи семейството въобще енямало пари!Това да се ПИШЕ!!! Здравеопазването не е безплатно и ПОКЛОН на тези момичета!!!
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eх, какво ли щяхме да правим без този премиер Той дава пари на бедните, той осигурява обществени поръчки на приятелчетата си спонсори, той разпорежда кой да се награди и кой да се накаже. И всичко това в 21 век, когато дори в Азия тоталитарните режими си отидоха.Гордеете ли се БЪЛГАРИ, гордеете ли се с премиера си и със себе си ?