Още няма решение за бонус "Пенсия" по Великден

Калфин: Решение няма, можем да бъдем оптимисти
3 фев 2016 14:37,
5
Още няма решение за бонус "Пенсия" по Великден
Снимка: Dnes.bg

Кабинетът не е взимал решение за великденски добавки към пенсиите тази пролет. Това обяви социалният министър Ивайло Калфин по време на традиционния блиц контрол в парламента.  

Преди дни премиерът Бойко Борисов обяви, че е възложил на финансовото министерство да намери 50 млн. лв., за да се дадат великденски бонуси на пенсионерите.

Още по темата

"Решение няма, можем да бъдем оптимисти", каза Калфин. Той обаче допълни, че без зелена светлина от финансовото министерство не може да бъде категоричен, че добавки ще има и какъв би бил размерът им.  

"След като приходите са добри, защо пенсиите не бъдат вдигнати трайно", попита Калфин независимият депутат Велизар Енчев.  

Социалният министър обаче отвърна, че показателите са добри, но данните са само за януари.  

"Не може да се поеме дългосрочен ангажимент на базата на едномесечни приходи", каза министърът. Той допълни, че за да се премине към подобна стъпка, трябва да се види трайно увеличаване на приходите. Засега остава индексирането на пенсиите според швейцарското правило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а за бежанците веднага одобриха 150000 евро
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така бе,нали Той обеща едни 50 милиона!!!???
2
1
 
18
 
! Отговори
мъни преди 8 години
Абе оставете ги пенсионерите-те ще се справят! Вижте да отпуснете още пари за кафе и мин. вода за депутатите,че 240 000 лв. едва ли ще стигнат!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви бонуси за тия?! Я медейте така! Дайте ги на сирийците, а може и вие да ги чопнете. Излагате се. Оптимистично да ви го анадолските покемони!