Борисов очи в очи с Ципрас: Вдигнете блокадата!

Премиерът повдигнал въпроса и пред шефа на Европейския съвет
4 фев 2016 19:17,
62
Борисов очи в очи с Ципрас: Вдигнете блокадата!
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов поиска лично от гръцкия си колега Алексис Ципрас гръцките власти да се намесят и да прекратят недопустимата блокада на границата. Министър-председателят започнал с това настояване срещата си с премиера на Гърция в Лондон.

Това разказа посланикът на България във Великобритания Константин Димитров.

Още по темата
"Българският премиер Бойко Борисов започна срещата си с гръцкия министър-председател в Лондон с категоричното си настояване гръцките власти да се намесят и да прекратят, според нас, недопустимата блокада при граничната зона между България и Гърция, която нанася тежки щети на българските превозвачи и на българската икономика", каза дипломатът пред "Фокус".

Борисов е в Лондон за участието в Международния форум "Подкрепа за Сирия и региона".

"Ние смятаме, че рецидивът на този тип блокади не би трябвало да бъде приеман за непоправима даденост, а напротив - правителствата са за това – за да осигуряват потока на хора и услуги, нормалното протичане на бизнеса, особено между държави съседки, приятелски и най-вече членки на ЕС", каза още Димитров.

Той обясни, че Ципрас приел доводите на Борисов. Какво точно казал гръцкият премиер обаче посланикът не издаде, защото дипломатическата практика не позволявала да се коментират думите на събеседник на българския премиер.

Борисов повдигнал темата и пред представителите на Европейския парламент и пред председателя на Европейския съвет Доналд Туск, които също са в Лондон.

Границата ни с Гърция вече дни наред се затваря периодично от протестиращи гръцки фермери. Днес южната ни съседка е скована от обща стачка.

Междувременно от МВР съобщиха, че от 17.00 до 22.30 часа през ГКПП Илинден – Ексохи е спряно пропускането на всички моторни превозни средства в двете посоки заради стачните действия преди гръцкия пункт.

През ГКПП Кулата - Промахон преминават само леки коли и автобуси.

Движението през ГКПП Петко войвода – Орменион е възстановено за всички видове автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов към Ципрас: "Вдигнете блокадата, че ми спирате контрабандата!"
35
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на какъв език му го е казал ?, като го знаем че говори единствено шопски
34
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко щеше веднага да викне мутрите и да ги пръсне кат пилци
33
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Михал като гледам Туркумана от Банкя какъв ,,русофил ,,е . Е ! Че е комунист ,бил парче !И то най- младият в БКП.
32
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКАААААААААА...... А бе то никой няма право да ни сменя историята ,ама на . ,,Съжителство ,,,,Владичество ,, И мълчим ,като .. Не народ ,а мър_а.. камо ли да се метнем на колите ....
31
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко казал на Ципурата??Митове и легенди.Гледал екато оакан както си гледа обикновено когато е в чужбина.Бабаит го дава само по ТВ-то и то ако е заобиколен от жени и селяни. иначе е по-нисък от трвата
30
10
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Млади Българи съсипаха срещата на Борисов с тях в Лондон ,задаваики му неудобни въпроси . Защо медиите угоднически мълчат . Нали няма цензура и има свобода на словото ? Защо мълчат ? Страх (ли ) ги е!
29
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахахааххах, 42, ти чуваш ли се , бе? Щели бул.гарята да се качат на колите и да помитат гръцките стачници:). хахахахах, че след това ще има линчувани и набити на кол бг шоферчета. Вие изобщо знаете ли какво е лют гръцки стачник с комунистически или анархистки възгледи.
28
16
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тикво, къде си тръгнал да заставаш очи в очи с Ципрас, бе?. Този човек на 16 години е бил водач на ученическо-студентска национална стачка. Ти на 40 още лижеше задниците на шефовете си. Ципрас има самочувствие на самонаправил се политик, а ти балканско парвеню, поставено от Брюксел:)
27
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРСКА МУ РАБОТА -----ТЪЛПИ ОТ АРАБИ И АФРИКАНЦИ , ПРЕСИЧТА ГРАНИЦАТА НА ЮРУШ.....САМО НАШИТЕ ОВЦИ ...НЕ МОГАТ ...??!ЩО ,БЕ...?ЗАТВАРЯНЕТО НА ГРАНИЦАТА ---Е НЕЗАКОННО!!!!!!!!!!!
26
22
 
41
 
! Отговори
АТАКАААААААААА...... преди 8 години
КАЧВАЙТЕ СЕ ПО КОЛИТЕ ----И ГИ ПОМИТАЙТЕ ПО ПЪТЯ!!!КВО ИМ ЦЕПИТЕ БАСМА , ТОЛКОВА.....??!!!!НИКОЙ НЕМА ПРАВО ДА ОГРАНИЧАВА ДВИЖЕНИЕТО ---НА СТОКИ , ХОРА И ..ИДЕИ...!ТАКЪВ Е ЗАКОНА В ЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
8
 
44
 
! Отговори
Ъъъ преди 8 години
вместо да разиграва театро за пред журналистките, боко да подаде официално оплкване до ЕК. ама не му стиска...
24
9
 
49
 
! Отговори
за какво става дума? преди 8 години
Трябва и в България да се организира една генерална стачка. Срещу управляващия режим на агент Буда. За да вдене пожарникаря, за какво става дума.
23
23
 
35
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !--26;Гърците протестират и са едини защото не са ги управлявали русофило--комунисти ,като нашите ***.Нашите комунисти направиха българите руснаци--най--лошия МАТРЯЛ . 45 гни принуждавахте да мълчим. Така ни научихте.
22
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хелас, ние българите тук сме си живяли. Вие сте гостите. Ама ти вярваш на руските лъжи. Оная, Волжката България, е втората България.
21
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пожарникар с лопата"А Ципрас в кой крачол си го е преместил?"---" В кой крачол точно, обаче, посланикът не издаде, защото дипломатическата практика не позволявала да се коментира местенето ..."
20
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тираджиите имат право на съдебни искове срещу Борисов, Гърция и ЕС все пак затова са адвокатите, законите и съдебната власт, когато ГЕРБ не искат да работят.
19
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глезен дете какво постига като цифри? Отнася шамари. Това ще постигнат и гърците. Но нашата икономика губи, каквато е гръцката цел и смисъл.
18
11
 
48
 
! Отговори
аз преди 8 години
Е тая година няма да ходя на море в Гърция.
17
9
 
37
 
! Отговори
в."Ретро" преди 8 години
Малката Тиква, бил преродената Ванга!!!!