Мъжете над 18 години – директно в запаса

В момента в резерва влизат тези, които са минали военна подготовка
4 фев 2016 07:00, Петя Славова
220
Мъжете над 18 години – директно в запаса
Снимка: архив, Булфото
Всички мъже, навършили 18 години, да бъдат вписвани директно в запаса на армията ни и да се водят на отчет. Това е едно от предложенията за промени в Закона за резерва на Въоръжените сили, съобщава в. "Труд".
 
В момента в запаса и в резерва на армията влизат единствено хора, които са минали минимална военна подготовка и са положили клетва. Новите предложения са направени от представителите на Централното военно окръжие и съюза на бившите офицери и сержанти "Клуб 199".
 
Предлага се още гражданите, желаещи да придобият военна специалност, да я получават в учебните центрове на Българската армия, а по време на курса да им се полага възнаграждение. Военните окръжия трябва да планират и изпращат запасни на курс за повишаване на квалификацията им, за което да получават заплащане.
 
Правителството прие вчера своята законодателна програма, която предвижда приемането на 73 закона. Те са в приоритетни за правителството области като правосъдието, сигурността, отбраната, образованието, земеделието, здравеопазването и др.
 
Министерството на правосъдието ще представи в МС промени в Закона за съдебната власт, в Гражданския процесуален кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс.
 
С промени в Търговския закон МП ще се фокусира върху предотвратяването на злоупотреби чрез въвеждането на две последователни нотариални удостоверения - на подписа и съдържанието на документи, с които се прехвърля предприятието като съвкупност от права, задължения и фактически отношения на документи, с които се прехвърлят дружествени дялове и се вземат решения от общите събрания на сътрудниците в ООД.
 
Разгледаните на правителствено заседание предложения за изменения в Закона за публичните финанси е сред проектите на Министерството на финансите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aman ot voenni istorii. Koito iska da se zapisva voinik na zaplata, drugite gi ostavete na mira.
124
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Всички войници ще са ходеща мишена при една война.Никой от младите кадри не е подготвен за война.Унищожихме си войската,сега ще търсим запасняци от кол и въже.Ами дано не се съгласяваме да участваме във военни конфликти,че сме загубени.
123
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те само да раздадат автомати! Тя целта е ясна , всъщност не е само една а поне 240 цели!
122
7
 
22
 
! Отговори
ветеринар преди 8 години
"Мъжете над 18 години директно в запаса" ?Да ви го намърдам директно у дyпeтaтa
121
2
 
20
 
! Отговори
до 148 преди 8 години
Говоря за 80-те години и мога да го докажа с номера и позивни на поделения и ТТ данни на обслужваната от войници техника, а ти най-вероятно си лъжец и фантазьор!След 89г България е разграден двор,така че приказки за секретност и класифицирана информация си ги запази за внучето!
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, и тази статия, и статията отпреди няколко дена, че Турция е подкрепила официално опозицията,т.е. ИД, липсват в останалите новинарски сайтове?!?
119
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно подкрепям предложението! Така ще вкарат най-вече онези безделници, които нито работят, нито учат, а се шлаят по улиците и кафенетата...поне да служат на държавата. Да не говорим, че повечето от тях има солидна военна подготовка, без да са полагали клетва :))
118
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 151 не само за евроатлантическите *** няма да се бия, но и за Руските такива. Не мисли, че понеже няма се бия за американците това значи че ще се бия за Руснаците. И Руските и Американските интереси в България са антибългарски.
117
1
 
8
 
! Отговори
до 151 преди 8 години
Колега, ти направо им е.. майката на шепата нарко зависимите обратни евроатлантици от София.
116
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 160ЛИЧИ СИ ЧЕ СИ СТАРА ЧЕРГА ЩОМ ДОСЕГА "СЪВЕТСКО" ТИ СЕ ПРИВИЖДА ...УСПОКОЙ СЕ -СЪВЕТСКО ОТДАВНА НИЩО ГО НЯМА-ДОРИ И В СЪЗНАНИЕТО ...
115
5
 
33
 
! Отговори
сводник преди 8 години
Чудесна идея ! Също така и жените над 18 г. в бардак ! Така ще станем нация от гьоферени /дупедавци т.р./ на разполощение на Буда, да се свети името Му !!!
114
0
 
32
 
! Отговори
габ преди 8 години
като, ни нападнат няма да се бия с тях , ами мисля да застана на едно кръстовище и да им посочвам пътя към Бояна, Банкя,парламента и т. н.
113
8
 
4
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 8 години
До АнонименМаладец, 6 копейки бонус !
112
1
 
31
 
! Отговори
Запасняк преди 8 години
Управляващите *** си осигуряват пушечно месо!
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За "зелените" ще важи ли?
110
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 133Наскоро се пенсионирах. Бях на високо ниво в една оперативна служба. Имах допуск до класифицирана информация на най-високо ниво. Искам да ти кажа, че колкото шофьора ми разполагаше с информацията, която имах, толкова и по онова време редовните войници имаха достъп до военните технологии. Нищо ново, просто така функционират системите за национална сигурност. Ти си обикновен дезинформатор на най-ниско ниво.
109
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Родината - ДА, за държавата - не.
108
0
 
11
 
! Отговори
НГВС преди 8 години
Да се оправят!
107
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По "турско" Прадядо е имал 8 деца, 3 къщи и 800 дка. гора и ниви. Сега да не съобщавам!
106
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСтика с тази соц-пропаганда. Истината е, че през последните поне 600 години българите живеем мъчно. Едни *** твърдят, че по турско сме живеели мирно и охолно, други твърдите, че по съветско всичко е било по мед и масло, трети, че сега сме свободни и богати. Нито едно от трите не е вярно! Османската империя СССР и ЕС са ционистки проекти. Осъзнай се човече !