НС развърза кучетата: Без каишки, без глоба...

Изненадващо депутатите се отказаха от предвидените наказания
4 фев 2016 12:30,
181
НС развърза кучетата: Без каишки, без глоба...
Снимка: Архив Reuters

Стопаните, които пускат кучетата си свободно навън - без придружител или без каишка няма да се наказват.

Изненадващо и тихомълком парламентът се отказа да въвежда наказания за такива собственици на четирикраки любимци. 

През ноември депутатите въведоха глоби от 50 до 150 лв. за всеки стопанин, който пусне или допусне куче извън мястото му за отглеждане без придружител, както и за този, който пусне или допусне свободно движение на куче в населено място без каишка. 

Наказанието бе гласувано на първо четене с промени в закона за ветеринарно-медицинската дейност.

При гласуване на второ четене днес обаче текстът отпадна. Решението беше взето с 82 гласа "за" и 20 против без никакви дебати. 

Депутатите вдигнаха и глобите за ветеринарни лекари, които не сигнализират навреме за наличие на зарази. Санкцията за това ще е от 1000 до 2000 лева, а при повторно нарушение - от 2000 до 4000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бургас! 69ТРА ЛА,ЛА...И АЗ СЪМ ОТ БУРГАС И НЯМАМ КУЧЕ,НО ЯВНО И ТИ НЯМАШ,НО И НЕ ЗНАМ КЪДЕ ГЛЕДАШ,ЧЕ ИЗПРАСКА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ....КУЧЕТАТА СА ПОВЕЧЕ ОТ ДЕЦАТА В БУРГАС.ИМА САМО ЕДНО ОГРАДЕНО МЯСТО И ТО НЕ Е МНОГО ПРИВЛЕКАТЕЛНО....КОШЧЕТА СА ТЕХНИТЕ Л.АЙНА ИМА,НО ТОРБИЧКИ ОТДАВНА НЕ СЕ СЛАГАТ.ИМА И ЧЕСТО ПУСНАТИ БЕЗ КАИШКА КУЧЕТА,КОИТО ПЛАШАТ И СТРЯСКАТ НЕ САМО ДЕЦАТА.ОКАЗВА СЕ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ КУЧЕТАТА СА ПО-ВАЖНИ ОТ ДЕЦАТА И ЗА ТЯХ ВСИЧКО МОЖЕ...КАКВИ ДЕПУТАТИ ИМАМЕ САМО...
56
2
 
27
 
! Отговори
Само с каишка преди 8 години
По-скоро смехотворните ни депутати, които творят глупост след глупост, не трябва да се пускат без каишка и без придружител - опасни са, застрашават нормалното ни съществуване!
55
4
 
5
 
! Отговори
Бургас! преди 8 години
Не само в белите държави с културно население, и в Бургас не се вижда свободно разхождащо се куче по улиците. Там си имат специално, голямо място в Морската градина, ОГРАДЕНО, да тичат колкото си искат под надзора на стопаните си, с кошчета за торбички за изпражненията на животните. Е, ама в Бургас живеят европейци, които мислят нормално, не само по проблема с кучетата. Той отдавна е решен!
54
10
 
9
 
! Отговори
Пинчер преди 8 години
Въпрос на култура и възпитание е при извеждане на кучето да се съберат фекалиите и се изхвърлят. Наистина няма как да накараме кучето да не се изпикае на тротоара, но далеч по-страшни са маслените петна от автомобилите ни, нали !?! Или нашите *** по тротораВъпрос на възпитание е, да приемаме животните като част от всички живи твари на планета земя. Те не са виновни, че ние надарените с разум сме заплаха за тях ! При тях всичко е инстинкт, съхранение на живота и еволюция. А може би и разум .
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** мръсни !
52
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От всички животни в България най-онеправдано е човека!
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще ми напишат, че техните кучета са имунизирани. А бездомните, драги, безстопанствените по улиците? Как ще ги различим от любимците ви?
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече не се разбира смисъла на исреченията от цензурата на червеното сайтче!Постовете заприличаха на морзова азбука!
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой ще "върже" тази *** от НС?ЕДНА ПОЛОЖИТЕЛНА НОЖИНА НЕ "ГЕНЕРИРАХА" ТЕЗИ ***!
48
6
 
19
 
! Отговори
ветеринар преди 8 години
Да не е някаква *** шега? Разбира се, че само с каишка, разбира се, че с лопатка и торбичка, разбира се, че със солени глоби ако това не се спазва. На тъпоумните депутати, виновни за последното безобразие, пожелавам една хубава кучешка тения, от която няма отърваване , колкото и пари да имаш!
47
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В София има едни сиви, мазни, лепкави фекалиите от автомобилни гуми. Не се измива това "чудо" с какъвто и да е препарат. Горските ни дробове. От цигарите ще да е и от кучешките ***.79083
46
4
 
7
 
! Отговори
Sobber преди 8 години
Моето куче го тренирам да прегризва гърлата на депутати - познава ги от 100 метра (по излъчваната миризма на тъпотия)
45
9
 
14
 
! Отговори
Димитър Данчев преди 8 години
На хората трябва да се сложат наморници и поводи не на кучетата!!!
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен (54)Дай тогава всички да започнем да *** по улиците, натурално било. Какво торим, павета?
43
6
 
6
 
! Отговори
Димитър Данчев преди 8 години
Като говорите за чужбина вижте в Германия. Там кучетата имат повече права от хората :D, като няма условия ще има *** по улиците.
42
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фекалиите имало?! Тези фекалиите са част от кръговрат на природата-тор, без който природата ще загине! Малко са фекалиите, естествената тор, една от причините да сме болни! Хайде, на химията...
41
1
 
20
 
! Отговори
xxx преди 8 години
Не знам за каишка, но е крайно време да се научат стопаните, че кучето е отговорност. След разтопяването на снега, София е минирана отвсякъде от кучешки фекалии. Не сме длъжни да си гледаме постоянно в краката, само защото *** ви *** навсякъде, а вас ви е приятно да тъпчете в л...на. После не се питайте как ще ги стигнем. Тази *** само в БГ я има. Има толкова *** хора, които себе си едвам отглеждат, кучета куипили. Като искате да живеете с животни марш или в гората или на село!
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТаняТИ бИЛА ЛИ СИ навън,че говориш''в нормалните'' страни.Ела в Англия и ще видиш,че няма и едно куче което да се разхожда свободно,дори мъничките са с каишки,а големите и с намордник.Големи защитници на кучета се навъдихте......апропо ти да не си интимна с твоето?
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конят, кравата, сърната, мечтата, магарето, овенът, козелът, автомобилът, самолетът, корабът "убиват"?! Само човекът убива!
38
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
В моят град голям е пълно с обяви по дърветата за изгубени домашни любимци, кучета предимноТези хора, които разбирам напълно /защото си имам коте у нас/, в мъката им изобщо не им пука, че, оставяйки телефон, някой би могъл да им потърси отговорност на него защо кучето е било оставено да тича без повод /за да избяга и се загуби/Постоянно говорим за чужбина, но нищо хубаво и правилно не се взе оттам