Борисов гарант: Няма да има компромиси с историята!

Премиерът се срещна с протестиращи срещу опитите за подмяна на историята
5 фев 2016 17:52, Елка Василева
168
Борисов гарант: Няма да има компромиси с историята!
Снимка: архив, БТА

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на протестиращи пред сградата на Министерския съвет срещу опитите на издателства и учени да се подмени историята.

След срещата заместник-кметът на Карлово Стойко Карагенски каза, че са запознали премиера с подписката, която върви във възрожденските градове - Карлово, Сопот, Копривщица, Калофер, както и в други градове в страната.

Още по темата

По думите му Борисов е казал, че е гарант за това, че има граници в нашата история, които не трябва и няма да бъдат прекрачени, че няма да има компромиси с историята.

"Това, което са учили нашите деди, това ще учат и нашите деца", посочи Карагенски.

Полемиката около новите образователни промени избухна в края на миналия месец когато стана ясно, че в учебниците може да пише съвместно съжителство вместо турско робство.

Тогавашният министър проф. Тодор Танев направи опити да успокои обстановката, но се оказаха неуспешни, пък и премиерът му поиска оставката.

Днес Деян Дойнов, кмет на община Сопот каза, че са дошли на протеста с най-добри намерения, едно от които е историята да се съхрани и децата да се възпитават в патриотични традиции и дух.

Дойнов отбеляза, че днес са разговаряли и за тежкото финансово състояние на община Сопот. Кметът изрази благодарност за бързата реакция на премиера, който днес е разпоредил дълговете, които има ВМЗ към община Сопот, да бъдат разплатени, пише БТА.

Градоначалникът на Калофер Румен Стоянов също благодари за адекватната реакция на премиера по въпроса с българската история.

Той отбеляза, че на срещата е поставил въпроса за минералния комплекс в града, който се нуждае от ремонт. Днес нещата се решиха, като 300 000 лв. още в сряда ще влязат за одобрение в Министерски съвет, каза Стоянов и благодари от името на калоферци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ББ гарант - СМЯЯХ!!!
3
21
 
5
 
! Отговори
Ястреб НеоОсманагич преди 8 години
И какво има да се промени история, която е изградена върху 2 романа и 3 стихотворения?
2
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения *** ХА-ХА-ХА е толкова прозрачен , че никаква пропаганда не става от него . Борисов е истински Българин и родолюбец , а не като Станишев , който целуваше Местан на Орлов мост и му се извиняваше наведен .
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късно е ! Царя е гол !