Да, Местан прави партия. Българска – за малцинствата!

Ще я обяви следващата седмица, името й още не е уточнено
142
Да, Местан прави партия. Българска – за малцинствата!
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

Сваленият лидер на ДПС Лютви Местан ще създаде партия. Той ще обяви това следващата седмица.

Новината потвърди депутатът, напуснал заедно с Местан преди месец, Хюсеин Хафъзов.

Още по темата

Той пристигна в парламента, за да опровергае появилите се информации, че партията ще бъде турска. 

Българските медии съобщиха новината, цитирайки заглавия в турски медии: "Създава се нова турска партия в България".

Преди обяд Лютви Местан отказа да коментира информациите и напусна парламента. Няколко часа по-късно Хафъзов събра медиите, за да потвърди създаването на формацията и да отрече, че тя ще е турска. 

Депутатът обясни, че турският журналист, съобщил новината, вероятно е интерпретирал некоректно фактите.

"Един от приоритетите на новата партия ще е защита на малцинствените права, включително и на турския етнос. Това вероятно го е накарало да определи новата партия като турска", каза Хафъзов. 

Той беше категоричен, че няма как партия, учредена в България и регистрирана в българския съд, да бъде обявена за турска. 

Хафъзов откри и други неточности в информациите. Едната - че партията ще се създаде от отделилите се от ДПС шестима турци. "Проф. Георгиева и г-н Каймаканов не са турци. Неточностите са много", каза Хафъзов. 

Той отрече и внушенията, че новата формация е обявена от Турция. Депутатът обясни, че негови колеги са били в Одрин по друг повод. При разговор с журналисти и в отговор на въпрос вероятно се е стигнало до информацията за новата партия. 

Хафъзов съобщи, че Лютви Местан ще обяви създаването й следващата седмица. Името все още не било уточнено, защото се проверявало в съда дали няма да повтори вече заети имена.


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Сал едно те моля,Ефенди. Понеже окъла на народецът ни е "Манда арбасъ" за непросветените волска талига ,яваш,яваш-така ни е опледелял и султана по време на съжителството. Провикни се там от високата порта,Българските дъртаци да дават така с кеф парите си на телефонните измамници /твоите бъдещи партийци/. Защото на българина ка то му кажеш недей,той прави обратното. Няма ден в който да не се споменава по медиите,че манговците действа коварно и с нови форми на измама,ама кой да чуй ба Ефенди??????
68
3
 
21
 
! Отговори
Гочоулу преди 2 години
Турско леке щяло да прави българска партия?Ай сиктир бе кьопелар , кого лъжеш?
67
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седалището на партията ще е в Анкара.
66
0
 
17
 
! Отговори
гост преди 2 години
До АнонименМи той на такива глупаци като теб разчита. Инак как ще създаде партия, за да *** големите субсидии от Държава и власт. Ама до вас от тези пари нищо не достига и няма и да стигне. Вас ви ползват като работни, безмозъчни добитчета!
65
4
 
19
 
! Отговори
гост преди 2 години
До АнонименНа османските турци мястото им е в Турция! В България за тях място няма!
64
3
 
21
 
! Отговори
гост преди 2 години
Щом е ага какво прави в България? В тази държава много отдавна аги НЯМА. И НЯМА И ДА ИМА! На копйто не му харесва - Турция е близо - може и пеша да се пренесете. До Анонимен
63
0
 
17
 
! Отговори
гост преди 2 години
До Анонимен
"Блаженни са верующите"! Това чувал ли си го? И ти си от тях! Достойни за съжаление!
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Европейския Съд
Да така също дано и арменският геноцид да вкарат в Лозана като са тръгнали. Намерили кои да претендират за подтисничество. Безсрамници!
61
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Османците с ИМПЕРИЯ , гордея се имам Османски корени защото съм наследник на една Велика Империя
60
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ТЕБЕ СМЕ МЕСТАН АГА!!!
ВИНАГИ!!!!!!!!!!!!!!!
59
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека Партията да се казва ''Османските Турци на България''
58
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата Партия е спасенито на българските турци , стига с тази Комунистическа подигравка вече Българските турци били такива или онакива , време е да се изясни че не са нито българи нито Помаци или роми а Османси турци
57
10
 
26
 
! Отговори
Европейския Съд преди 2 години
Да се надяваме Партията на Местан да успее да вкара в Европейския Съд Дело Възродителен Процес който 25 години Манипулативно го крият в Архивите , че не се търпи вече , има Престъпления без Престъпници липсват като НЛО
56
0
 
23
 
! Отговори
NACO преди 2 години
Да и ще я НАПРАВИ,колкото и жалко да е това! Защо ли? ЗАЩОТО нямаме ДЪРЖАВА! ЗАЩОТО сме РОБИ на една малка ШАЙКА ОЛИГАРСИ,които се КРИЯТ зад едни ИЗМИСЛЕНИ "партии"! Не е ВЯРНО ли? Не е така ли?! Не знаем,дали това ще е най-дорото доказателство за това,но ВИЖТЕ предаването "ОТКРИТО" на г-жа Ахчиева в с. Черниче!? ВИДЯХТЕ ли? КЪДЕ е ДЪРЖАВАТА ТАМ???
55
2
 
32
 
! Отговори
ставри преди 2 години
Най новият виц-Местан и Хафъзов ще правят българска партия.
54
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС вече е тоталитарна и изцяло подчинена на самозабравил се лидер, и че ръководството се състои от безлични и зависими хора, които търпят унижения в името на това да получат "парченце от тортата".
53
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дпс вън от кърджали
52
2
 
27
 
! Отговори
може и в санаториум преди 2 години
Крайно време ако все още има държава е да го посетят едни нашенски вежливи хора и агент Павел да отиде в продължителна почивка.
51
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета. Местанчо ще прави партия, защото не може да си представи, че сладкия живот и плюскането бяха до тук. Какви малцинства, какви пет лева, готов е да се продаде на всеки, на сергията е. Турция ще налее пари в него за проба със сигурност. Пълзящия неоосманизъм, плавен и по възможност без сътресения е методично преследвана цел от Турция, коята налага аксиомата "Щом си мюсюлманин, значи си турчин" Не може да си българин, ром, мароканец или ливанец...
50
1
 
22
 
! Отговори
baba преди 2 години
V4era turskoto radio "Glasat na turciq" , preduprejdava , 4e ljutvi mestan syzdava nova t u rs k a partiq v BG !!!