Драма: БСП тъгува по Борисов... Цачева нехае

Премиерът системно избягвал контрола и въпросите на опозицията
5 фев 2016 16:37,
24
Драма: БСП тъгува по Борисов... Цачева нехае
Снимка: Булфото, ахрив

Премиерът Бойко Борисов системно избягва участие в парламентарния контрол и оставя въпросите на опозицията без отговор. Липсата му се прикрива от председателя на НС Цецка Цачева. 

Тези обвинения отправи соцдепутатката Корнелия Нинова преди началото на времето за парламентарен контрол днес. Тя се опита да изчете декларация с данни за отсъствията на премиера, но шефката на парламента й отне думата с мотива - темата не отговаря на разпоредбите в депутатския правилник. 

"Това, че не се подготвяте по реда на нашия правилник, не е проблем на ръководството", обясни Цачева. Нинова пък отказа да напусне трибуната и остана да се обясни с председателката, макар и на изключен микрофон. 

"Моля, освободете трибуната. Освободете трибуната, отправям ви последно предупреждение, ще прекратя заседанието", не спираше Цачева. Нинова обаче употиро отказваше да си седне. 

"Много ви моля, съобразете се с думата ми, знам, че ви предстои конгрес, знам, че водите лична кампания. Госпожо Нинова, седнете на мястото си", не отстъпваше Цачева. 

Шефката на парламента се оказа по-силна и след няколко минути социалистката все пак слезе от трибуната. Там обаче се качи говорителят на червените Атанас Мерджанов, който упрекна Цачева в грубо нарушение на правилника. 

"Става въпрос за тенденциозно поведение на председателя, в системно криене на премиера от парламентарния контрол", каза той. Мерджанов призова Цачева да спре да крие премиера и министрите.

"Под формата на правилника и ротации има министри, които месеци наред не са отговряли на въпроси", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не забравяйте, че Бойко и Цецка не са съпартийци за първи път. Били са такива и в БКП.
16
2
 
1
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
А бе, в този сайт предимно комунисти ли се допускат да коментират?
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Komuniskata lelja zeza za4eva mnogo greschki pravi no Pak se nau4i da se obli4a da ja obli4at dali si plaschta e vapros grosna nahalna komuniska 4uda se na bb
14
1
 
10
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
По-добър и абсолютно изчерпателен коментар за Герб не бях чел в близките няколко години! Това е единствената истина , която дори "свободните" журналисти не биха казали на глас!
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КП ГЕРБМного даже са си осъзнати, някои са си комунисти от старата номенклатура, командвали в предприятията - директори, началник-цехове, началник отдели, шефове на търговски предприятия, на магазини, партийни секретари, децата им. Всички до един имат една обща, водеща черта - нахални, груби, безкомпромисни и безогледни в страстта си към пари - газят всичко край себе си, партията им е средство - банда с общ интерес - заедно по-силно се защитават и карат честните хора да се страхуват от тях.
12
2
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
БСП сами се докараха до ситуация да са "незабележими" като опозиция , и ако продължават в същия дух ще станат НЕВИДИМИ и за най големите си привърженици!!!!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3А, ама видя ли, как преди няколко дни по ТВ-то, бивш министър - логореещо ЮРИСТЧЕ, лансирайки"умната" идея, че министърът НЕ ТРЯБВА ДА Е ЕКСПЕРТ, а политик (т.е. човек, който не разбира какво се прави, но нарежда как да се прави!) похвали Московски примерно така: "Да не би Московски, който така добре(?!) ръководи транспорта да е МАШИНИСТ?" И този човечец, който не може да различи "квалифициран работник" от "експерт"е бил образователен министър, затова сега защитава лаика Пръмова.
10
2
 
16
 
! Отговори
Б.Б. рита футбол преди 8 години
Стига сте с тези подвеждащи заглавия!Борисов системно нарушава парламентарните правила и никаква тъга няма, а възмущение от мутренското му поведение, защото той рита мач, когато се приема държавният бюджет и промените в Конституцията, вм. да ги защитава с аргументи, както се прави по света.Но някой изобщо може ли да си представи Борисов и логични и съобразени със законите аргументи?Той е участвал само в един диспут преди години и стана смешен с липсата на елементарни познания и лъсна колко е бос
9
2
 
10
 
! Отговори
Смях преди 8 години
Като видя Цачева и си спомням за лелките съпруги на активисти на БКП , които те гледаха с такива очила , някои по-тъмни и не можеше с пръст да ги бутнеш! В автобуса като влизаха веднага трябва да станеш и да им отстъпиш място иначе .....не знам! Цачева - чиста натурална комунистка, иначе Герб антикомунисти се пишат!
8
3
 
15
 
! Отговори
КП ГЕРБ преди 8 години
ГЕРБ са неосъзната комунистическа партия със силно изразен култ към личността , характерен за някои държави като Северна Корея! Последно доказателство е раждането на внука на Борисов след който привържениците на ГЕРБ изнсяха рецитали, пееха песни и възхваляваха малкия Бойко!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Премиерът системно избягвал контрола и въпросите на опозицията"---Ами, ще ги избягва, я! Като го сварват неподготвен, така е, затрудняват го. Не е като да му подготвят въпросите и отговорите предварително.А от това, как говори, си личи, че е срещал трудности още в училище.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Приятел, ти си мислиш, че ние, електоратът, сме работодатели на премиера. И на всички "народни" вождове. Е, те мислят точно обратното. Че те са наши работодатели. И не само работодатели, а че ние живеем благодарение на тях. И се чудят, как така се възмущаваме и осъждаме, че са натрупали огромните си състояния на наш гръб, а те, милите,невинните са ги заработили с денонощен, тежък, себеотрицателен, в името на народ и родина, ЧЕСТЕН труд. Но всеки народ се заслужава правителството
5
2
 
11
 
! Отговори
До Хризантема преди 8 години
За вас герберите ли говориш , защото нали знаеш , че по-големи поколенчески комунисти от Герб няма! Вие сте мутро-милиционерите от преди 89 год., дори БСП са по-големи демократи от вас!Не забравяй , че Борисов още не си е върнал членската карта на БКП , има го черно на бяло!Да не говорим за Цачева , Плевнелиев и Цветанов от какво потекло са и на какви длъжности са били преди години!
4
14
 
6
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
А бе, червеноармейци, кой би бръсне вече за слива. Гледайте си там конгреса и си къткайте електората, че не остана.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилникът на Народното събрание е карикатура на нормативен документ. Възспира правилното, точно слово от трибуната на най-важния орган на държавата. ДОПУСКА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ПО БАНКИТЕ. А можеби е такъв нелеп, защото НС не е най-важният орган на държавата! Органът е извън нея. А НС е събрало носители на чуждодържавни интереси или на лични корупционни изгоди. Председателката прекъсва неблаговидните, народозащитни думи и го играе "риба" пред нахални, цинични изяви на предатели и лобисти.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиера като цяло смята, че отчет не държи на никой. Което е като цяло е подигравка с електората, които му е работодател. Но пък ко да се обяснява на "ЛОШ МАТРЯЛ". Нали получава потупвания от Нюланд
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм се затъжил за московски, че откак направи менюто за отряд 28 няма никакви изяваи