Германия иска по-сериозни съдебни реформи у нас

Берлин е готов да помага, увери Михаел Рот
40
Германия иска по-сериозни съдебни реформи у нас
Борисов и Михаел Рот. Снимка: МС

Германия иска по-сериозни реформи в сферата на правосъдието в България.

Германският министър по европейските въпроси Михаел Рот похвали усилията в борбата с корупцията, но настоя за продължаване на реформите, предаде БНР.

След като се срещна с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Меглена Кунева, Рот дори предложи помощта на Германия за реформиране на съдебната система и икономическо развитие на България.

Германия е готова да увеличи инвестициите си в България, заяви Михаел Рот. По думите му една по-стабилна, по-ефикасна икономика отваря още повече шансове за младите хора.

Рот обаче обърна внимание, че да развиваме икономиката си добре е нужна стабилна правосъдна система.

Ние сме съгласни с Европейската комисия, че 2016 година трябва да бъде годината на по-нататъшни реформаторски стъпки, посочи той.

Германският министър благодари на България за конструктивната роля за бежанския проблем в Европа.

Положителна оценка на двустранните отношения и на възможностите за инвестиции дадоха премиерът Бойко Борисов и държавният министър за Европа във Федералното министерство на външните работи на Германия Михаeл Рот по време на съвместната си среща. В Министерския съвет двамата разговаряха за развитието на сътрудничеството между България и Германия, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Надяваме се германският бизнес да оцени положително мерките, които предприемаме за превръщането на България в надежден и стабилен партньор за инвестиции и бизнес, включително чрез извършване на реформа в съдебната система, както и на други съществени реформи", отбеляза министър-председателят. 

В рамките на разговора премиерът Борисов още веднъж подчерта, че незабавното подобряване на контрола по външните граници на ЕС е от огромно значение за намиране на трайно решение и за гарантиране на европейската сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: германияправосъдие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
18
 
! Отговори
Докато... преди 8 години
Докато в България е възможно човек на 20 г. да стане директор на пристанище, а на 30, с честен труд, да има медийна империя, "Технополис" и "Химко", докато е възможно бивш физкултурник, подъл подслушвач и копой, да се пробутва на децата ни като морален еталон, докато е възможно неграмотен наглец с мутренско минало да е премиер, а турски резиденти да командват обществото от сараи... Какво друго очаквате?
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как да станат тези реформи като прокурори ходят на крака в Банкя и се отчитат за хода на делата!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви по сериозни то такова нещо в България нямасамо пускат Некакви Партенки че подслушвали,некакви есемеси некакви несъществуващи интриги избират Вишият върховен Съвет после същите им искат Оставките и се опитват да си мият ръцете с тяхАбе Пародия на Държава и Съдебна система
5
3
 
9
 
! Отговори
Чингиз Хан преди 8 години
Германия да си оправи първо нещата там които се случват, да изхвърлят това бабе дето доведе цяла европа до колабс и тогава да дава съвети кво да правят другите. До ся слушахме мършитe от Брюксел, ся и немските ли ще слушаме? От тях не можем да си оправим държавата бе.....
4
1
 
8
 
! Отговори
Сега искате? преди 8 години
А иначе Цв.Цв. се влачи по закуски в Белия дом, Тиквата го галят папи по главата, Меркел го посреща, все едно е нормален политик, а не престъпник... После - олеле, какво става в България? Ами сетете се, нагли западняшки тиквеници!
3
0
 
12
 
! Отговори
Глупости преди 8 години
Ако има някакви по-сериозни съдебни реформи , това значи че Борисов и Цветанов сами да се вкарат в затвора! Иначе се правят на силно заинтересовани пред европолитиците , а като се върнат в България продължават с есемесите!
2
2
 
11
 
! Отговори
Германия ли? преди 8 години
Малко ги биха 2 световни войни .Пак почнаха да искат . Що не искат от Орбан, Ципрас, и други истински лидери ами искат от Винету .
1
0
 
6
 
! Отговори
шменти капели преди 8 години
Колко е достатъчно сериозно и с каква мерна единица може да се измери нещо и да се приеме че е достатъчно сериозно ,а иначе за мен сериозно е когато видя Цв.Цв. и такива като него в панделата това дали е по-сериозно или поне достатъчно сериозно.