От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!

Българите не желаят да се поучат от грешките си, пише руско издание
5 фев 2016 17:37, Елка Василева
462
От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!
Снимка: архив, Булфото

Парламентът на България разреши на бойни самолети на НАТО да "охраняват" въздушните граници на страната. Българската опозиция веднага обвини властите, че са пренебрегнали инстинкта за самосъхранение и добави, че сега в българското небе ще могат да се разпореждат „натовските“ самолети на турските ВВС. Имайки предвид 500-годишното османско иго, редовите българи очевидно са "във възторг" от своите депутати, пише "Российская газета".

Още по темата

Как се радваха българите, когато на 1 юли 1991 г. Варшавският договор прекрати съществуването си. Тогава те нашироко обсъждаха, че сега страната им най-накрая ще стане абсолютно независима и сама ще определя съдбата си, посочва руското издание.

Не минаха толкова много години и българските власти сами себе си лишиха от същата тази толкова желана от тях независимост. Всичко в името на „светлото натовско бъдеще“, в което в действителност отдавна вече Брюксел решава всичко вместо София, оценява "Российская газета".

А на българите /както впрочем и на много други страни от НАТО заедно с ЕС/ не им остава нищо друго, освен послушно да гласуват "за" на една или друга брюкселска среща. Точно като по времето на Варшавския договор. Оказва се, че българите не желаят /заедно с много други европейски държави/ да се научат на каквото и да е от собствените си грешки, пише вестникът.

Руското издание пояснява, че решението за съвместна охрана на въздушните граници на България е било взето във връзка с критичното състояние на българската военна авиация, на въоръжение в която са МиГ-29. Техният летателен ресурс е практически изчерпан – машините се нуждаят от капитален ремонт. Но пари за това в българската хазна няма. А в Брюксел на българите им подпяват: "Всичко е наред, прекрасна маркизо! Всичко е наред, както никога досега!", заключава "Российская газета".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.