От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!

Българите не желаят да се поучат от грешките си, пише руско издание
5 фев 2016 17:37, Елка Василева
462
От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!
Снимка: архив, Булфото

Парламентът на България разреши на бойни самолети на НАТО да "охраняват" въздушните граници на страната. Българската опозиция веднага обвини властите, че са пренебрегнали инстинкта за самосъхранение и добави, че сега в българското небе ще могат да се разпореждат „натовските“ самолети на турските ВВС. Имайки предвид 500-годишното османско иго, редовите българи очевидно са "във възторг" от своите депутати, пише "Российская газета".

Още по темата

Как се радваха българите, когато на 1 юли 1991 г. Варшавският договор прекрати съществуването си. Тогава те нашироко обсъждаха, че сега страната им най-накрая ще стане абсолютно независима и сама ще определя съдбата си, посочва руското издание.

Не минаха толкова много години и българските власти сами себе си лишиха от същата тази толкова желана от тях независимост. Всичко в името на „светлото натовско бъдеще“, в което в действителност отдавна вече Брюксел решава всичко вместо София, оценява "Российская газета".

А на българите /както впрочем и на много други страни от НАТО заедно с ЕС/ не им остава нищо друго, освен послушно да гласуват "за" на една или друга брюкселска среща. Точно като по времето на Варшавския договор. Оказва се, че българите не желаят /заедно с много други европейски държави/ да се научат на каквото и да е от собствените си грешки, пише вестникът.

Руското издание пояснява, че решението за съвместна охрана на въздушните граници на България е било взето във връзка с критичното състояние на българската военна авиация, на въоръжение в която са МиГ-29. Техният летателен ресурс е практически изчерпан – машините се нуждаят от капитален ремонт. Но пари за това в българската хазна няма. А в Брюксел на българите им подпяват: "Всичко е наред, прекрасна маркизо! Всичко е наред, както никога досега!", заключава "Российская газета".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще има желязо от паднали руски москвичи ако навлизат у нас без разрешение или попитване предварително
271
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен386 и мацки ще ги свалят от ф16
270
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НоаХа ха ха манипулатор жалък, сега България е най сигурна от винаги до сега, зад гърба ни стои САЩ а САЩ не позволява заробване за по 500 години на съюзниците си ясно ли ти е, за разлика от прасетата на изтока
269
4
 
31
 
! Отговори
Ноа преди 8 години
В българската история няма друг политик - премиер или президент който да е оставил България без въздушен суверенитет! Бойко Борисов е първият. Честито!
268
1
 
30
 
! Отговори
Батю преди 8 години
Срам! Нищо друго. ***.
267
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко!Американците съвсем скоро ще се усетят,че турците са станали прекалени силни.Конфликтът ще е между тях.
266
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 388 В Кърджали и Търговище има летища и то не малки.
265
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един човечец по телевизията хубаво го каза:децата на комунистите ги приемаха във ВУЗ-овете с тройки,а сега те ни управляват.
264
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С министър-председател професия ПОЖАРНИКАР, а не юрист или дипломат, какво друго може да се очаква освен - провал.
263
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименГолям ясновидец си бе ***.То селищата с турско население са бъкани с летища и там ще излитат и кацат на всеки з мин. самолети ,а кадъните ще им носят баклава и айран.Що за *** сте бе.Турция достатъчно проблеми си има,че да се ангажира и с нашето небе.Най -вероятно ще са от бившия соц.лагер,пък и на кого ли му пука
262
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам, срам, българи..Страната България, която изобрети и създаде военната авиация остана без такаво по времето на ББ Тиквов.
261
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще падат руски таралясници.
260
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ни охраняват ми. Ето вижте Либия, Ирак, Авганистан как са охрАнени. Сега да видим Булгaристaн докъде ще го докара. Някога бяхме хубава страна, но тогава рядко се виждаха примaти, освен в зоопaрка. Сега всичкото мeринджей се издигна повече от партиен секретар в TKЗС.
259
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доколкото си спомням, Турция не е част от ЕС.Така,че какво прави турска авиация в небето на ЕС?Освен това мога да се обзаложа,че ако турска сухопътна войска влезе в България,няма какво да я спре.Мога да се обзаложа,че няма да има българин,който да хване оръжие в подобен хипотетичен сценарий.Какъв е изводът освен,че споделеният суверенитет не работи,защото друг път Германия например ще изпрати военни да защитават наша територия,нали!?
258
15
 
14
 
! Отговори
До 374 преди 8 години
Ако повечето българи бяха русофили нямаше прозаппадно правителство да е на власт, нямаше да сме в ЕС и НАТО, а на власт щеше да бъде умрялото БСП или АТАКА, които в момента са на път да изпаднат от парламента. Да вярно е че все още има доста пенсионери червени каскети които мило и драго дават русия да окупира България, но масово младите хора пет пари не дават за умрелия комунизъм и великата Русия. ГЛЕДАТ НА ЗАПАД ! Там е играта ;)
257
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тикво, от тези 20 милиарда поне за ремонта на два мига нямаше ли?
256
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност за срама и опасността сте прави. И аз се опитвам да се сетя имайкки предвид, че всякаква *** е управлявала България, но никой до този момент не си е позволявал да унищожава цели подразделения на армията ни и да подарява въздушната, водната или сухоземната част от България на чужди армии ,особено на ткурчоляците.
255
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Позор за нас братя Българи.Следва земята,жените и децата ни.Докога ще търпим?
254
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов ще остане с много срам в българската история-министърът който унищожи българската авиация и подари суверинитета на българското небе...такъв до този момент в историята ни не е имало.
253
1
 
17
 
! Отговори
до 372 преди 8 години
Нещо ти хлопа. Гониш повечето българи от страната? Не само ги гониш, а им казваш "пръждосвайте се". Бих ти препоръчал Карлуково.