От Турция: Местан прави партия! У нас - тишина...

Бившият лидер на ДПС отказа да говори пред медиите
Обновена: 5 фев 2016 13:29 | 5 фев 2016 13:29,
167
От Турция: Местан прави партия! У нас - тишина...
Снимка: БТА, архив

Лютви Местан ще създаде партия в България до дни.

Новината обявил съмишленикът му, депутатът Айдоан Али, по време на своя визита в Турция. Думите му се цитират от различни турски медии, сред които и държавното радио "Гласът на Турция". То дори информира, че новата партия в България ще е турска. 

Още по темата
Турските медии инфрмират, че Али е пристигнал на посещение в Одрин за различни контакти. 

"След последните събития под външен натиск бяха извършени действия от Ахмед Доган, накърняващи личното достойнство на хората, и маските бяха свалени. За да възразим срещу тази несправедливост, ще съставим нова формация с председател Лютви Местан", казва Али, цитиран от турските медии.

Лютви Местан отказа да говори пред медиите в българския парламент. 

Един от новите лидери на ДПС, Рушен Риза, обясни, че няма информация за новата партия. 

"Но партия, която се създава в България, би трябвало да е по българското законодателство българска партия. Има 400 партии, тя ще бъде 401-та", каза той. 

На въпроса не е ли странно, че турски медии съобщават новината, той отвърна, че всеки има свободата да се изразява пред различни медии. 

"Може би целевата група, към която се обръща или към когото е това послание, може би за тях е по-добре оттам да се чуе", допълни съпредседателят на ДПС. 

Риза предположи, че ако Местан създаде такава партия, тя ще бъде насочена към избирателите на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: ДПСЛютви МестанТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама Мастан ага не е ли в затвора за национално предателснво и шпионаж? Не го ли арестува вече гладният ни прокурор? Или правителството ни ще го предложи за награда с най-високия орден на Република България, Народното ни събрание ще го одобри със ставане на ткрака и бурни ръкоплясканиоя, а президентът ни ще го разцелува по двете страни и ...
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТатиДа е само Кърджали - добре, но ще е цяла България. Ердосман и Удавудоглу не прощават. На какво основание една азиатска държава ще я приемат в Европейския съюз? А като включи България - древна европейска държава, е съвсем друго. Че за какво друго идва майданската инициаторка Новоземска чак от ЮСА, за какво целуват президент и премиер български обикновената чиновничка от Държавния департамент, ако не за предателските съвети и за гаранцията на милиардите им, ако ги изпълнят.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 119Ако се е продал на руснаците, това би било добре, но не се е продал, защото той и още няколко други "патриотари" избраха Пръмокунева за министър на образованиоето , за да увековечи турското робство като мило, любеобвилно "съжителство" между отрязаните български глави и ятагана.итурските ятагани
76
4
 
16
 
! Отговори
Тати преди 8 години
Днес джамия, утре партия, вдругиден - Кърджали е Турция...
75
15
 
5
 
! Отговори
Алтай преди 8 години
Ако Русия удари Турция 25 милионна бежанска вълна ще мине през България.Нямате изгода.Ако Ердоган пусне в Европа 2,7 млн бежанци, които са в територията на страната ще ви удвоят населението от "любов"
74
6
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Време е да изринем всичко турско от България!
73
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан прави партия! ЧЕ КАК СТАВА ТОВА ОТ ЗАТВОРА? Или държавата, на която е шпионин у нас, пак свирна на правителството и на прокурорището, да го оставят спокойно да си чертае картата на бъдещия български вилает в "Ердосманската империя"
72
5
 
10
 
! Отговори
До 119 преди 8 години
Скрит турчуляк е вашият Сидер: той ще се продаде и на турците така,както се продаде на руснаците. Дали руснак или турчин ще ни краде- на нас ни е все едно а руския народ на мен ми е приятел- на теб не е!
71
4
 
10
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Със или без местан, депесе си остава антибългарска партия. Ако някой си мисли обратното е голям наивник.
70
4
 
9
 
! Отговори
Полковник от Запаса! преди 8 години
КОЙ разреши нарязването на ТРК "Точка -У" и ТРК "Луна М" ???? КОЙ??? Унижтожи Ракетните войски на НРБ???
69
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давай Местане дупе- искам те!
68
5
 
10
 
! Отговори
Часовникар преди 8 години
Какво повече искате ?! Турските медии съобщават,защото Местан си е ЧИСТ ТУРЧИН И В НЕГО НЯМА КАПКА БЪЛГАРСКО СЪЗНАНИЕ!И някои ще гласуват за създаването на такава партия и дори да се развива А ние,българите,накъде да се изселваме ?! Тоя трябва да се изгони позорно от политиката и да не му се дава възможност не партия ,ами изказвания да има,защото те ще са само на турски...и ще агитира само в полза на Турция! Стигат ни нашите проблеми,че да си съз даваме сами още един!
67
1
 
12
 
! Отговори
Алтай преди 8 години
Подкрепяме те, Местане!150000 гласа от Турция, 150000 от България и Местан влиза в парламента. И ДПС ще е там, хаха. 3 турски,3 руски(Атака,БСП,АБВ+ донякъде ДПС), 1 израелска( Рада Дълбоката/Кънев), 1 американска(ГЕРБ) в парламента. Ахахаххаха продажници, какво предадоха Левски сега си продават държавата.
66
6
 
6
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Истеричния русофил е точно толкова ценен за България,колкото и истеричния ислямист! Затова на България не й трябват глупави партийки като "Атака" и ДПС- те са развъдник на тероризъм,не на Българизъм!
65
2
 
6
 
! Отговори
Йоки преди 8 години
До БожилТи май не си Божил, най-вероятно си Бейтула.
64
13
 
8
 
! Отговори
Алтай преди 8 години
Давай Местан, с теб сме!
63
8
 
9
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Само истерични русофили могат да пишат,че Бойко е най-големия предател в цялата Българска история и че е "***"! Истината е,че където туркоманите,там и русофилите: техният съюз съществува от 1921 г. (юдаизираният башкир Ленин го създаде,а Сталин и Брежнев го препотвърдиха). За народа на България е безразлично дали турчин или руснак ще го краде: и в двата случая е потърпевш! А "Атака" е етническа русофилска (значи неБългарска) партия,затова и тя трябва да бъде забранена заедно с ДПС!
62
4
 
12
 
! Отговори
Бай Шиле преди 8 години
Официално Ердоган , ще си има трета партия в България.
61
2
 
10
 
! Отговори
истината преди 8 години
До АнонименНещо грешиш. Станишев се разцелува с Местан в София пред цяла България,а Борисов пи кафе с Местан в Родопите.
60
7
 
8
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Турция държи много Българска земя (около 100 000 кв. км),затова трябва да има Българска партия в Турция и по специално в Одринска Тракия,където живеят няколкостотин хиляди Българи-мохамедани. България не държи нито 1 квадратен сантиметър турска земя- Китай обаче държи. Затова турска партия ще създавате в Китай- не в нашата страна. Чу ли Местанов,чухте ли туркомани? В Китай! Там има няколкостотин хиляди кв. км тюркска земя и милиони поробени тюрки- с техните права се занимавайте,не с нашите!