ДАНС ще следи пасажерите с нова техника

Това е част от световните стратегически мерки против тероризма
11
ДАНС ще следи пасажерите с нова техника
Снимка: архив, Reuters

ДАНС купува компютърна техника за следене на пътуващите със самолети, нужна за бъдещото й звено за обработка на резервационните данни на авиопасажерите, съобщава "Труд".

Това става, въпреки че законовите промени, нужни за създаването на това звено, не са приети. На 4 декември миналата година за 202 246 лв. (без ДДС) е купен софтуер, става ясно от обществена поръчка.

Избрани са доставчици за 8 харддиска за 10 883 лв. и 2 контролера за 10 718 лв. и са купени сървърни лицензи за 28 975 лв.

Звеното трябва да заработи през юли по споразумение между България и САЩ от м.г. относно обмен на информация за пасажерите. Това е част от световните стратегически мерки против тероризма. 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моята Личната карта която ще я взема струва на държавата 87,6лв досега за разни чипове ,така че най вероятно ще ми вземе държавата за нова лична карта 150 лв , а за това че ни наблюдават Американците ще плащам ли?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрах. Отново харчим пари, за да даваме информация на САЩ. А те за нашата сигурност да са направили нещо?
7
0
 
4
 
! Отговори
Winks преди 2 години
лични карти с чипове за 600 млн. и Кайени за "агентите". Всеки може да си купи Cloud DATA и да събира метаданни от населението. Само че някои го правят за сметка на общност чиито интереси не защитават, а само разпродават данните на други служби. Никакви пари, никакви данъци .. пълен фалит за вас. За обикновенните хора само терор и удръжки. Като звънне американския номер и църкат като скопени пудели ...
6
0
 
4
 
! Отговори
Winks преди 2 години
Къде бяха така наречените служби по време на кризата с КТБ? За това ли си плащаме данъците?
Да злоупотребяват с тях от името на националната сигурност. И малките деца знаят вече че от нашите тайни служби нищо не става. Шивани паразити на гърба на данъкоплатеца. Предлагам да бъдат закрити и да платим за услугите на Румънците, Някак си изглеждат по-адекватни. Тайните служби само използват държавата и населението да продават данни и отпечатъци на ЦРУ - DATA центровете.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
250 000 xilqdi, li zna4i realnata cena na tia ne6ta ne sa pove4e ot 2500 $,pak se e oblajilnash 4ovek
4
1
 
11
 
! Отговори
А преди 2 години
Усвояват се едни пари (незаконно (няма приет закон)). Продава се една държава на САЩ и съответно на Турция от ГЕРБ начело с Бойко Борисов и от президентшата Плевнелиев.
3
2
 
2
 
! Отговори
Yy преди 2 години
Лесно ще ги видят в Уизър понеже са поемени вече ..По рано беше където седнеш вече не е така
2
3
 
7
 
! Отговори
Wizz преди 2 години
Интересно как ще проследят местата в самолетите на Wizzair ?!?!?!??
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве стига сте ревали веее... Тря са усвоят едни пари... Па после ке я продадем като нов НАТОвски внос на турците и то ке го продадем на загуба... Да видат кой командва на балканите