БСП не изключва избори 2 в 1

От народа зависи, докога ще търпи това управление, смята Миков
7 фев 2016 16:28, Анисия Иванова
82
БСП не изключва избори 2 в 1
Снимка: БТА

Не изключвам възможността през тази година изборите да са две в едно - за президент и предсрочни парламентарни, каза днес във варненското село Гроздьово лидерът на БСП Михаил Миков. Според него дали ще се стигне до предсрочен вот за Народно събрание зависи от това доколко българите ще продължат да търпят такъв тип управление на безпътица и дали в конструкцията на управлението може да се постигне стабилност.

Политическият процес през последните седмици става все по-напрегнат, особено след гласуването с малцинствена подкрепа на промените в кабинета, посочи Миков. Според него управляващата в момента коалиция е нестабилна и не се крепи на принципи и политики, а върху разпределение на власт.

Предстоят много трусове в различни сфери, каза още Миков, цитиран от БТА. Според него през април ще има сериозно напрежение в здравеопазването. Тогава стотици българи, които си плащат редовно вноските, няма да могат да получават навременна медицинска помощ, прогнозира лидерът на БСП. По думите му предстои и ескалация на напрежението в системата на образованието.

За предстоящите избори за президент Миков каза, че кандидатите на БСП ще бъдат обсъждани и обявени след конгреса на партията в началото на май. Според него до тогава основната задача за БСП е да се стегне организационно и в рамките на отчетно-изборната кампания да бъдат обсъдени политики, които да са алтернатива на днешното управление.

За президентските избор ще си партнираме с всеки, който очертае ясна политика, която съвпада с нашите виждания за необходимата лява алтернатива, каза Миков. Той уточни, че и АБВ, и всички останали партии, които приемат, че президентската институция трябва да отговаря много повече на националните интереси, са добре дошли като партньори на БСП.

В село Гроздьово днес Михаил Миков се включи в поклонението пред паметника на партизаните от четата "Народна дума", водили сражение в местност край селището през 1943 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът на БГ- и в целия ЕС и САЩ е,че с управлението на държавата се занимават партийни бюрократи- юристи,икономисти,финансисти и всякакви други "АРТ"-исти,които нямат дори идейна представа от реалната икономика!Работейки,създават обществени и национални проблеми,за да оправдаят държавните си и партийни служби и заплати!Всички са с манталитета на партийните секретари-вечно реформи,промяна на законите,призиви като "Дайте да дадете","Ще обмислим и предвидим" и т.н. обещания без изпълнение!
56
0
 
3
 
! Отговори
недоволен преди 8 години
другарю миков народът трябва да бъде поведен но за съжаление няма кой от както вашата партия се трансформира от народна партия в партия на олигарси
55
0
 
2
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Нещо по-ново трябва за успешни избори. На фона на околната безидейност биха могли да спечелят. Например да се откажат от кражби, използване на политически назначения за лично обогатяване, нещо в полза на обществото.
54
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите съвсем са се напушили . При нови избори БСП е вън от парламента или с няколко депутата . Видяхте , че никой вече не иска да гласува за партията разграбила и унищожила България .
53
7
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
До АнонименАбе ***, ти чувал ли си за връх Шипка, за ген. Гурко, за паметника на Цар Освободител в центъра на София, за руските къдрици, положени в Мавзолея в центъра на Плевен, за песента на българката Магдалена Моралова "Окол Плевен", за паметниците взнак на признателност към руските воини - освободители в Плевен и около Плевен, чувал ли си за ген. Скобелев /белия генерал/, чувал си за филма "Героите на Шипка"и т.н. Вземи си наркоманския дирник и отивай при онова шимпанзе Обонго.
52
17
 
7
 
! Отговори
СЛАВА НА ТУРЦИЯ! преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ ЕРДОГАН!
51
5
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
Цялата помия, която разграби България и съсипа Българската Държавност през последните 25 години, трябва да бъде изхвърлена от политиката и управлението. Нови хора в политиката и управлениетo, търсене на законово възмездие за тези, които разграбиха България в името на "демокрация" и "проамериканска ориентация". Нов Народен Съд. Време е отново Русия да обърне палачинката в България - историята показва, че ние българите не ставаме за такова нещо. Време е за втори Цар Освободител в центъра на София
50
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Миков,аз съм българин със руско самосъзнание корени и приятели руснаци,аз бивам репресиран ,тормозен и заплашван заради про руските си възгледи.Умолявам Г-н Путин и Русия да се намесят защото всички които милеем за България и Русия биваме мачкани ,заплашвани ,уволнявани,заплашват ми децата със смърт.Моля Русия и БСП за помощ.Аз не съм турчин и никакъв роб.Страх ни е ,помогнете ни.Да живее България ,да живее велика Русия
49
5
 
13
 
! Отговори
Франкенщайн преди 8 години
БСП е като Франкенщайн-глава(ръководство)от капиталисти-милионери,тялоот старци болни от носталгия по уравниловката от тоталитарните времена(помалко,ама за всеки;само висшите другари имат право на повече),някаквикрайници от деца на заслужили другари,търсещи политическа кариера...Това създание,като впрегнатите в каруцата орел,рак и щука,се чуди да ходи лида плува или да лети.Полетът е само в сънищата им,плуването е към дъното,аходенето-назад.От време на време се обаждат да кажат че са живи.
48
2
 
8
 
! Отговори
до 66 преди 8 години
След Скорошното изказване на Бащата на Валутният борд в България Проф. Стив ХанкеПРЕДУПРЕДИ че Шенген и Едината Европейска валута е нож с две остриета за нас съвсем открито заяви че България би последвала Гръцкият сценарий и Криза дори би станало и доста по зле положението при нас
47
11
 
14
 
! Отговори
Съвсем сериозно преди 8 години
Българино хубаво си отварй очите и ушите. Този от снимката ,както и 47 и сие ако поведат хорото наистина могат да ни вкарат в калта Не забравяйте 1997 г. ,когато хляба беше 500лв а пенсията 5000лв= на 10 хляба. Сега инфлация няма,жалкото е ,че Българина когато заживее добре точно тогава се сеща за стачки, брожения,въстания и метежи. В исторически план това се е случвало десетки пъти.
46
0
 
12
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Да,но ВСЯКА "партия" САМОСТОЯТЕЛНО на ИЗБОРИ!!!
45
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБюлгарин с руско самосъзнание е доста странно зоологическо явление.А бе ти да не се казваш случайно волен сидеров?
44
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко и Цоко да се махат! Мики също не става!
43
17
 
29
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Другарю Миков, ами че ако отидете на избори тази година, няма да съберете и 20 депутати, ама нали знаете поговорката - Когато господ реши да накаже някого, първо му взима акъла. Вас, обаче ще ви накажат избирателите, българският народ. Вече 70 години ви сърба попарата, сготвена по рецепта от Кремъл.
42
3
 
16
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Боко-1959г,Мико-1960г било е комунизъм.Сега единят комунист, другия демократ.Къде са учили какво са яли и пили.
41
6
 
12
 
! Отговори
ут селууу преди 8 години
до 54пък аз искам да си ходят вече стига толкоз размекнаха им се мозъцитеДори и Дончев каза че най много били те Заинтересованите от Преждевремени избориАЗ ПЪК ОТ СВОЯ СТРАНА СЕ ЧУДЯ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ЩО НЕ СИ ПОДАВАТ ОСТАВКИТЕ ами си тупат топката и си правят само вятър на носът
40
5
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
До Т ЖивковКаква Русия е в размътения ти мозък? Пий си кротко ракията или водката, каквото там пиеш.
39
4
 
21
 
! Отговори
DreaamTheater преди 8 години
Наздраве,др.Миков!Къде е др.Станишев?Не го виждам на снимката?!
38
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честита ни,пенсионна,здравна,съдебна,образователна реформа,нови цени на винетки,скрити и явни данъци.Време е Пепи да направи бартер с някоя китайска ваксина и да приключваме като нация