Само с полиция срещу битовата престъпност – не става

Бъчварова: Трябва бързо разкриване и ефективно правораздаване
64
Само с полиция срещу битовата престъпност – не става
Румяна Бъчварова. Снимка: БТА

Полицейското присъствие не е единствената мярка срещу битовите престъпления – трябва да има бързо разкриване и ефективно правораздаване, обяви в предаването "Тази неделя" по bTV вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Още по темата
Тя посочи, че ако процесът срещу престъпниците е прекалено дълъг или наказанията са твърде малки, то извършителят може да повтори престъплението. "За да имаме ефект, трябва да проследим целия процес и да видим къде са проблемите и местата, които спират ефективното правораздаване", посочи Бъчварова.

Тя припомни, че МВР разполага с общо 24 000 полицаи за цялата държава и целта на реформите е те да работят по-ефективно. За целта екипът на Бъчварова е определил 7 нива на промените.

Вицепремиерът коментира и случващото се на българо-гръцката граница и блокадата на гръцките фермери. Явяваме се заложници на чужди конфликти, такава е реалността и се надявам скоро това да приключи, посочи Бъчварова. „Това, което можем да направим е да създаваме по-добра организация и по-добра информираност за хората, които пътуват и за превозвачите”, посочи вицепремиерът.

"Разчитам на хората да разберат, че ние също сме в такава ситуация, че не можем да направим нищо самостоятелно”, допълни Румяна Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията, пардон милицията е корумпирана....Например във Враца, ченгетата покровителстват огранизирана и битова престъпност, начело с Гъзирабарец и сие, особенно частните ЕРП във враските лозя.Това се знае от всеки врачанин.В БГ полицията е толкова полиция, колкото Бъчвароал става за министър.
20
0
 
11
 
! Отговори
Гачо преди 8 години
Корупцията и личния пример са в основата на стващото в едно общество! Създадоха корупцията,а сега плачат!Когато започнат да вкарват в затвора такива "миропомазани",като госин Цвак,госин Лупи,гжа Куку и стоитици "строители"на Нова България,само тогава ще се съживи държавата ни.Но най-вероятно е късно за всичко.Остава ни само да се молим ,Бог да пази България от предателите,от мошениците и крадците,облечени във власт!
19
0
 
21
 
! Отговори
вариант преди 8 години
Останете си на постовете и си крадете на спокойствие-за друго не ви бива. Народа е способен да се самозащити от покровителствуваните от вас престъпници с десетки висящи дела. Не се намесвайте в такива спорове и след месец ще видите реални резултати! Положителни и то!
18
5
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 3И в какво обвиняваш този зъл комунист, кмет... Че изчукал някаква ***, която си мислела, че като обикаляш хотелски стаи в малък градец, ще си вдигнеш статуса във фацебок!??? И да лежи в затвора(което вероятно ще стане под политически натиск, в интерес на обществото) ще е за около година....
17
1
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Бла-бла, мрън-мрън... Една семпла женица, незнайно защо и как, озовала се на този пост...
16
0
 
15
 
! Отговори
ХАХАХА преди 8 години
ТОВА ЛИ СОЧАТ СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ Г-ЖО, НЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА СЕ ВИДИТЕ ЧЕ НЕ СТАВАТЕ ЗА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ ЗАСТАВАЙТЕ ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО И ГО ПИТАЙТЕ И ТО ЩЕ ВИ ОТГОВОРИ ТАКА
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се разреши на хората да притежават оръжие за самозащита , ама ви е страх защото от вас по-големи крадци няма.
14
0
 
22
 
! Отговори
Прикриват преди 8 години
Некадърност и липса на морал ! Никой друг народ не би търпял такива недоразумения като сегашните да го яздят!!!
13
0
 
19
 
! Отговори
ТАЧЕВА преди 8 години
Г-жо Бъчварова какви мерки взимате срещу автоджамбазите?На 04.02.2016г. беше нагло открадната колата ми СЕАТ ЛЕОН -СА 8755 ТТ на паркинга пред бл.42-А Дианабад и то с взлом-счупено предно стъкло.Беше ни казано ,че се знаят лицата които се занимават с тези кражби,дори и атьорският почерг/счупване стъкло/, и какво от това.Кой кого покровителства,каква е схемата с продажбата на колите от този тип на части?Защо никой не следи продажбите на такива в интернет/а те са десетки/?Как се узаконяват?
12
0
 
18
 
! Отговори
**** преди 8 години
Тази да ходи да ги разправя тези общи приказки на някой друг,само оръжието му е майката на битовата престъпност,ако знаят,че всички имат оръжиев къщи,май няма да им отърва да влязат,и ще се замислят много дали да го направят.За това е време да се приеме закон за частната собственност,само така ще се ликвидира престъпноста.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 10: "...много е просто " ! Ако попиташ всеки *** от "Поправдом" в Бойчиновци ще научиш, че всички са минали яли "бой през ръцете" и отново са вътре....НЕ Е ПРОСТО !
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до дамВ момента българките имат средно по 1 дете, а ромките като започнат да раждат от 14 до 30 са вече с 4 и баби.Истинската статистика е много по страшна.В момента ромите са над 1.5мнл, а след 20 години само, ще са колкото българите.От 6 мнл, половината от ромски произход без да учат и работят.
9
0
 
22
 
! Отговори
дам преди 8 години
До Анонименвсеки четвърти бил безработен и не учел ...А ти щом си учил не може ли да си направиш сметка , че тази статистика е точно за оправдания и нищоправене.Всеки четвърти е 25% , но в момента сред младите всеки трети е от ромски произход без никакво образование ... Сега стана ли ти по ясна този смешен довод.При 1 мнл неграмотни роми до 40 години , какъв искаш да ти е процента .В момента всяко второ бебе което се ражда не е от български етнос ..Но за това не се говори
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До "долния" коментатор:Това за семейството и превенцията е поредният милиционерски бисер!Превенцията е:1.Показваш на извършителя на престъпление, че така не става, щото следва бой през ръцете2.Показваш на обществото, какво се случва със извършителя на престъплениеСя разбра ли колко е просто, а не като теб
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6: Превенцията започва от семейството, а когато "матряло" е лош и леняйте са в изобилие !
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
превенция кукло, привенция, хората са го измислилиа тя е в твоя ресьорама милиционерите са заети да се скатават и да пълнеят и друго ама да не споменавам
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом "Всеки четвърти млад - мързелив, нито учи, нито работи" и се издържа от "капарирани климатици" на пенсионерите, то Г-жа Бъчварова няма никакъв шанс да се справи с нехранимайковците.
4
21
 
1
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Браво Бъчварова!
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю , полицията ли е виновна за великия съд , който отиде на крака в болницата при своя другар Евстатиев да гледа мярката за неотклонение . Хайде на бас , че ще го оправдаят след дълго протакане . Същото ще стане и с братятя убийци т.н понички във Враца. Ако полицията е виновна в 20 % от случаите , съд. система е виновна за 80 % . Е те така вече 26 години .
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки гледа да прехвърли отговорността в чуждия двор. Тая социоложка няма ли да каже нещо по въпроса защо назначават полуграмотни за полицаи? Не могат един фиш да попълнят без грешки, пък ще очакваме да правят разследвания и да откриват престъпници? Как ще стане?