Само с полиция срещу битовата престъпност – не става

Бъчварова: Трябва бързо разкриване и ефективно правораздаване
64
Само с полиция срещу битовата престъпност – не става
Румяна Бъчварова. Снимка: БТА

Полицейското присъствие не е единствената мярка срещу битовите престъпления – трябва да има бързо разкриване и ефективно правораздаване, обяви в предаването "Тази неделя" по bTV вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Още по темата
Тя посочи, че ако процесът срещу престъпниците е прекалено дълъг или наказанията са твърде малки, то извършителят може да повтори престъплението. "За да имаме ефект, трябва да проследим целия процес и да видим къде са проблемите и местата, които спират ефективното правораздаване", посочи Бъчварова.

Тя припомни, че МВР разполага с общо 24 000 полицаи за цялата държава и целта на реформите е те да работят по-ефективно. За целта екипът на Бъчварова е определил 7 нива на промените.

Вицепремиерът коментира и случващото се на българо-гръцката граница и блокадата на гръцките фермери. Явяваме се заложници на чужди конфликти, такава е реалността и се надявам скоро това да приключи, посочи Бъчварова. „Това, което можем да направим е да създаваме по-добра организация и по-добра информираност за хората, които пътуват и за превозвачите”, посочи вицепремиерът.

"Разчитам на хората да разберат, че ние също сме в такава ситуация, че не можем да направим нищо самостоятелно”, допълни Румяна Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Национал преди 8 години
На тази другарка повече и приляга да стане игуменка на някой манастир.С този тих майчински глас ще омайва монахини ,но едва ли всява респект не престъпниците и служителите на МВР.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформите Ви трябва да започнат с продаването на луксозните депутатски коли и неправомерно раздадени имоти. Само популистки речи! С няколко таралясника и малкото читави полицаи НИЩО няма да направите. Но вие си имате охрана, що да се морите?
39
0
 
6
 
! Отговори
Акс преди 8 години
В условията на геноцид на българското население, всяко средство за запазване на живота и собствеността е напълно оправдано...т.е. стрелям го без да ми мигне окото, пък нека после да ме съдят...
38
0
 
9
 
! Отговори
протестиращ преди 8 години
навярно за да има ефект трябва първо да се отстранят проблемите вътре в самото министерство.МВР да престане да се занимава със себе си..Все по често се заържат служители замесени в контрабандни канали едни съпричастни каналджии на БТГ.други немотивирани и пр.Ликвидират ли се тези трайни порока в МВР може да се очаква от гражданите вяра и сигурност че Родната полиция ни пази.
37
0
 
4
 
! Отговори
Милко Великов преди 8 години
До АнонименПрекрасен коментар! По накратко- Българска работа......
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нема начин да не шмърка нещо всеки ден се подават рапорти за напускане жалки смешници
35
0
 
19
 
! Отговори
??? преди 8 години
Бъчварова пак се опитва да ни манипулира. Първо трябва полицията да рзкрие престъпниците, а МВР спи и не го прави. При битовите престъпения може би е най-зле и вероятно МВР-та на ГЕРБ разкрива 1 на 1 милион престъпления от тях. какъв съд сънува тази, като не разкрива престъпниците?!
34
0
 
1
 
! Отговори
Esafod преди 8 години
Lipsva normalen direkten priak kontakt na bg ms, min 1 i na bg narod s direktni uvajitelni vejlivi obrastenia po imenata im...Razgovorite im s posrednici - arogantni i agresivni marzelivi jurnalisti samo priblijava burnia i barz sblasak na slugite na bg narod s narodnata bg lubov...:-):-):-):-)Slugite na bg narod sa stanali visokomerni i nagli...cherven karton ste imat s sigurnost savsem skoro.:-):-)
33
0
 
3
 
! Отговори
ббг преди 8 години
Е затова кражбите ще продължат!!!
32
0
 
19
 
! Отговори
Не така госпожо преди 8 години
Става, става госпожо. Само че съдии, прокурори, следователи, полиция - цялата силова структура е продажна. Шуменето на кинтите е основния ви лайфмотив.
31
0
 
19
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Точно така е. Не става по известни нам причини. Но само констатация на факта, нас не ни топли. Следвателно, искам, когато аз сама защитя себе си и дома си, да не ме изкарват престъпник!А ние, матрялът, знаем как да се защитим! И от битова престъпност. И от ***!Че нешо от много хуманност, много ми идва!
30
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И затвори, и затвори! Където да работят за храната си. А не да влизат вътре на санаториум. С три пъти дневно храна, месо, топла вода, парно...Докато пенсионерите с по 40 години трудов стаж мръзнат и нямат пари за лекарства!
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А срещу чиновническите безобразия и държавно административната престъпност с какво ще се борим. От там идват най- големите проблеми в страната ни.
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези 24 000 полицай, са толква полицай, колкото таз "кака" на снимката става за министър.
27
0
 
7
 
! Отговори
Силвио Берлускони преди 8 години
Тани не става за нищо....;):)
26
0
 
19
 
! Отговори
vot42 преди 8 години
Адвокат Марковски в едно предаване по телевизия,ясно обясни,че при проникването в дом,чрез разбиване на врата,прозорец и други начини,е проникване с взлом.При такива случаи,да се повдига обвинение за кражба с взлом,а не за маломерна кражба, При "кражба с взлом" се налага "ЕФЕКТИВНО НАКАЗАНИЕ"! Ако разследващите органи и прокурорите си свършат работата,тогава ще намалеят кражбите!? Не може хора с доказани множество, "МАЛОМЕРНИ КРАЖБИ",но осъществени ,чрез "ВЛИЗАНЕ С ВЗЛОМ,да са на свобода!!!
25
0
 
12
 
! Отговори
кВо е социолог преди 8 години
Това нещо на снимката спусната на един от най-важните постове изобщо има ли с какво да си представи колко е посредствена като такъв и как общите и обтекаеми приказки които бълва не водят до нищо друго освен до неприязън и най-малкото насмешка.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Бъчварова абсолютно за нищо не става!
23
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
За пореден път откриват "топлата вода" от ГЕРБ но с желязна последователност нищо не правят по "?"-a. Точно в техни ръце са писането на съответните закони! Както се забелязва дори от хиляди километри, ограничават се само с констатации известни на всички и отдавна. Тази практика е Световно известна и се казва ДЕМАГОГИЯ!
22
0
 
11
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Полоцията знае всички мутри и бандити но си трайкат,полицай изгонен от полицията става крадец.А Бъчварава си говори но вичко остава само на думи,действия никакви.Поговорката казва (дрън,дрън,та пляс).Кучетата си лаят,кервана си върви.Колко баби изгоряха от ало измамниците.Колко авто и битови кражби,разкриваемост 25%.Дайте оръжие и тогава ще има резултат.