Разкрития в ДПС – шансът на партията на Местан

Осман Октай прогнозира кой ще подкрепи новия политически проект
8 фев 2016 12:37,
19
Разкрития в ДПС – шансът на партията на Местан
Снимка: bgonair.bg

Новата партия на Лютви Местан ще постигне успех, при условие, че той разобличи задкулисието и застане в опозиция на статуквото, коментира Осман Октай в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR по повод политическата формация на отлъчения от ДПС депутат.

Преди дни стана ясно, че Местан ще обяви новата си партия тази седмица.

"Над 120 хил. мюсюлмани и турци гласуваха за ГЕРБ на миналите парламентарни избори. Това показва, че има разслояване на твърдия електорат на ДПС", коментира Октай.

По думите му преди 2001 година гласовете за ДПС от Турция традиционно не са надвишавали 500 – 1000 гласа. След избирането на Реджеп Таип Ердоган, със съдействието на "изселнически организации и други държавни структури", гласовете от турските гласоподаватели с български паспорти са достигнали до 100 000, твърди Осман Октай.

"Един от ресурсите, на който ще разчита партията на Лютви Местан, е този. Партията обаче ще успее, ако добре формулира идеите си и излезе от рамките на турска и етнорелигиозна партия", обясни той.

Според Октай създаването на подобна партия ще капсулира самото малцинство и ще възбуди българския национализъм като контрапункт. А това ще навреди на българо-турските взаимоотношения и в политическия смисъл, уверен е той.

"Ако Лютви Местан“ не направи катарзис и не спечели на своя страна избирателите с разкрития и анализ на ДПС, той няма да има успех", анализира бившият зам.-председател на движението, а в заключение добави, че за тази цел Местан трябва да говори "без демагогия – директно, конкретно".

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам един Въпрос : България защо крие Българизираните/българеещи се роми(Дасикане Рома)тоест Ромите с български имена за които никой Историк до ден днешен няма обяснение от къде са дошли тези Роми по Българските Земи , една от версиите е че са влезли през Византия по тези земи
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПанчоТОЧНО ТАКА-ДЕПУТАТИТЕ НАПОЛОВИНА И СУБСИДИЯТА 1ЛВ.ТОГАВА ЩЕ ИМА РЕЗУЛТАТ.АЗ ПАК ПИТАМ:ТОЗИ МЕСТАН Е ИЗБРАН С ЛИСТАТА НА ДПС-ИЗКЛЮЧЕН ОТ ПАРТИЯТА И ОЩЕ Е ДЕПУТАТ.КАК ТАКА?ЛОГИЧНО Е ДА НАПУСНЕ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.ПАРТИИ НАЛИ НЯМА НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА-ТОЙ КАКВА ЩЕ СЪЗДАВА?КЪДЕ Е ТОДОР ЖИВКОВ?ТОЙ С ОСНОВНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ БЕШЕ ПО-УМЕН ОТ ДНЕШНИТЕ ТАМ ГОРЕ....
12
1
 
4
 
! Отговори
Панчо преди 8 години
До Негласуващ. Ако не си гласувал за референдума - депутатите да станат 120 и субсидияата да се намали на 1 лев ще има не 100, а 200. Кой не иска готови пари освен просяците и излюпените партии. Ето защо нямаш право да завиждаш.
11
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
От сърце им пожелавам неуспех !
10
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
Драги ми журналисти и телевизии,докога това лице,ще го разкарвате ,като мечка на панаир.
9
0
 
3
 
! Отговори
Някога преди 8 години
До и кого щеАбе тютюрю някой за тмоите скъсани *** споменава ли?????
8
1
 
13
 
! Отговори
ами пари преди 8 години
Журналистите защо се правят на ухапани, а не зададат най- важния въпрос?! Откъде ще се финансира партията на местан? Откъдето в началото и герб ли? Как ей така никнат партии без никой да каже ясно откъде идват парите им. Как се създават партии с организации по места и заплати на дейци, наеми за офиси и т.н. (партията на бареков; АБВ на първанов) Това са много пари ! И герб, как така бойко създаде герб и за нула време офиси в цяла България и пропаганда и предизборни концерти и т.н, откъде пари?
7
3
 
6
 
! Отговори
turchin преди 8 години
200 000 glasa za novata partiq
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно в Народното събрание се "избират" само най- големите "селски" и.диоти!От десетилетия си знаем и ни се обяснява,че имаме проблеми с образованието,здравеопазването,правосъдието, икономиката,финансите,енергетиката,екологията,26 години правим реформи и чакаме инвестиции, а резултатът е,че имаме абсолютно неефективни в дейността си президенти,премиери, министри, депутати, управители и кметове!За какво им плащаме?В БГ останахме под 4 млн българи! Мястото на всичките горепосочени е в дрънголника!
5
6
 
13
 
! Отговори
.. преди 8 години
Октай разказва вицове
4
5
 
18
 
! Отговори
и кого ще преди 8 години
защитава местан ако- излезе от рамките на турска и етнорелигиозна партия ??? ако не накара шалварестите да гласуват под строй и защото не се чувстват българи то към кого ще е насочена тази партия ??
3
10
 
8
 
! Отговори
Негласуващ преди 8 години
Голям ПрАз ако искат 100 партии да си направят
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"и условие, че той разобличи задкулисието и застане в опозиция на статуквото" - как ще стане това, при условие че досега той беше част от задкулисието и статуквото. Ще посмее ли да се саморазкрие :)
1
3
 
36
 
! Отговори
Вуцов преди 8 години
Всяко разцепване на ДПС е нечовешки празник в нашето семейство.