Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН

Външният министър подписа кандидатурата й за поста
Обновена: 9 фев 2016 22:29 | 9 фев 2016 21:53,
283
Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН
Снимка: архив Reuters

Външно министерство номинира официално Ирина Бокова за Генерален секретар на Организацията на Обединените нации (ООН). Новината бе съобщена от пресцентъра на МВнР.

Още по темата
С биографията си и натрупания опит Бокова може да бъде една от значимите кандидатури в предстоящата кампания за Генерален секретар на ООН, се казва в мотивите за издигане на кандидатурата й.

Номинацията е подписана от външния министър Даниел Митов.

Бокова бе определена за българския кандидат в надпреварата от правителството на Пламен Орешарски. Формалното номиниране трябваше да направи сегашния кабинет.

Макар и при встъпването си в длъжност премиерът Бойко Борисов да обеща, че се съобрази с решението на предишния кабинет, формалното номиниране бе предшествано от месеци мълчание от страна на управляващите.

Неофициално се заговори, че за поста може да бъде номинирана Кристалина Георгиева – еврокомисар и зам.-председател на ЕК.

Вчера обаче тя се отказа от битката и обяви, че остава в Брюксел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма ли в цяла източна европа една почтенна жена за кандидат ами извадиха това квазимодо
89
6
 
10
 
! Отговори
мда преди 8 години
Какво направи за ЮНЕСКО.По нейно време ЮНЕСКО се опозори тотално .Цял един древен град като Палмира беше унищожен от културния джихад на ИДИЛ.Вместо да направи нещо нашата комунистка отиде в МАЛИ и се забради като ислямистка.Нова Елена Йончева.
88
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
агентката на кгб-фсб си купила имоти за 3 милиона долара в манхатън
87
3
 
11
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Което само ще рече - комунизма никога не си е отивал .
86
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
позор. герб е путинската агентура в бг
85
1
 
8
 
! Отговори
Пфу! преди 8 години
Не можаха ли доктор Менгеле да предложат? По логиката че все пак е европеец...
84
7
 
7
 
! Отговори
мера преди 8 години
Мислете малко по прагматично: отдавна няма значение кой е червен, зелен или син (то никога не е имало), а е важно, че "шефа" ще е българин! Това в глобален план е не малка гаранция, че задаващата се буря може и да подмине България и да останем един остров на що-годе относителна стабилност!
83
5
 
11
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Макар че всички маски на мутиралите комуноиди от ГРОБ отдавна са паднали, можеха да си спестят този ПОЗОР.А фурнаджийската лопата, известна също и като РАПОНА, се извъртя за пореден път в рамките на два дена. И червеният й зад-ни-к лъсна с пълна сила.За радост на Гоце и ЛилиПутин.
82
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям ПОЗОР и СРАМ е за всички истински българи кандидатурата на това подобие на човек. Но понеже цялото управление на България не се е сменяло никога, си е комунистическо и дори и не очаквахме да има някой друг.Повръща ми се от тая по-мия на снимката. ПФУ!
81
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако това изчадие спе-чели, ще е най-голямото унижение за България за много време напред. Дъщеря на отявлен болшевишки ПАЛАЧ, сестра на позорното мезе Боков.ПОВЕЧЕ и ПОООВВЕЕЕЧЧЧЕЕЕЕ мезета пожелавам на тая престъпна фамилия, тероризираща България вече 70 години.
80
12
 
15
 
! Отговори
Умен преди 8 години
УЖАС! Срам ме е.
79
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Можеше да номинират някой психодесен с *** ценности.
78
12
 
13
 
! Отговори
:) преди 8 години
Дано не я изберат. Точно защото съм българин, не трябва да се излагаме с бивши *** в ООН. По-добре достойство отколкото да вкараме българин в ООН на всяка цена. Колкото до атакистите - дгд, знам, че ще сте *** на всеки русофил като Бокова.
77
6
 
10
 
! Отговори
нищо чудно преди 8 години
Комунист за комуниста е приятел, другар и братбратЯсно, че ще й подпишат
76
13
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Откога взеха да номинират Баба Яга за ООН-то и къде и е метлата? Какъв срам и позор..ужас, ще си счупя монитора...пу !
75
13
 
15
 
! Отговори
мм преди 8 години
Тази за какво ли не се е кандидатирала? По-грозна нямаше ли? Сега всички ще мислят че българските жени са грозни и кухи като нея...да ви имам и кандидатурата, пфу!
74
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам ме е от тая номинация!
73
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента, в който и САЩ подкрепи кандидатурата, ще станем свидетели на рязък завой на вашингтонските слуги, преминаващи в похвали и аплодисменти за Бокова аххаха
72
7
 
10
 
! Отговори
Ами ако преди 8 години
А когато стане ясно, че и САЩ са подкрепили Бокова, друга песен ли ще запеете? Първо се сверете с Козяк, да не ви отрежат режийните!
71
12
 
17
 
! Отговори
Дано преди 8 години
Ирина Бокова е официалната номинация на България за Генерален секретар на ООН. С пълното съзнание, че като на всеки известен българин, и на Бокова няма да и се размине прословутото българско "благославяне" ми се иска да си кажем, както майката на един мой стар познат - Луд, щур - той си е наш!. Няма богове сред нас - всички сме земни. Не че името на кандидата няма значение, но много по-важно е България да успее. Дано!