Местан ще брани свободата и толерантността с ДОСТ

Атаката срещу мен стигна дъното, заяви политикът
Обновена: 9 фев 2016 10:34 | 9 фев 2016 08:34,
153
Местан ще брани свободата и толерантността с ДОСТ
Снимка: БТА

Атаката срещу мен стигна дъното, не пощадиха нито мен, нито децата ми, обяви бившият председател на ДПС Лютви Местан пред Нова тв. Той бе изключен от партията преди Нова година и в момента е независим депутат.

"Бившите ми колеги от ДПС въобще да не се занимават със съвестта си, това ще им попречи на кариерата", каза още Местан.

"Истинската причина да създам нов политически проект е, че в България има необходимост от либерален, евроатлантически политически субект", коментира Местан.

"Мога да бъда изключен от ДПС, но не мога да бъда изключен от идеите си", заяви той. Ако има разцепление в ДПС, то не е породено от мен и хората, които ме подкрепиха. Разцеплението настъпи с речта на Ахмед Доган, която бе стратегическа грешка.

"40 дни вече обикалям страната и регистрирам критична маса избиратели, които не споделят тезите на Доган и се чувстват непредставени от ДПС", каза още бившият лидер на партията.

Крайно неприемливо е изречението от речта, в което се говори, че ако някой от ЕС говори за приоритет на свободата, значи не познава реалността, заяви още Местан.

Новата партия ще се казва "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" ДОСТ, обяви Местан.

"Чудесно е, че асоциацията е с турската дума за приятел "дост", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще гласувам за ДОСТ това е извода!
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя турски мазник вместо да се чуди как да "нагласи" турското "ДОСТ" с български думи , що не вземе направо да си кръсти етническата партия "аркадаш".
95
3
 
8
 
! Отговори
ХоХО преди 8 години
ДОСТатъчно !
94
1
 
2
 
! Отговори
KOM преди 8 години
До Анонимен"Ot tyrs sikeme stambula bakъ Mestan aga." По-хубаво научи турския, ще ти трябва!
93
4
 
2
 
! Отговори
34 преди 8 години
Местан е ДОСТоен представител на малцинствата.
92
0
 
12
 
! Отговори
някой преди 8 години
Проблемът не е само в ДПС,а в всички партии като цяло.Имаме един разорен народ,който бавно загива и една прослойка която просто го ограби.Замислете се,колко бяхме,колко сме сега,каква огромна демографска криза и колко катаклизми преживяхме и кой е виновен за това,а те са си все 240 броя и нищо,просто нищо...
91
2
 
4
 
! Отговори
Roman преди 8 години
ДПС 2-3%, ДОСТ 6%!
90
1
 
3
 
! Отговори
пепо преди 8 години
Вози ДОСТ има доста приятелчета и доста бързо ще стане достатъчно дребен. Няма да бъде трудно лечима като "Гастро Езофагеална Рефлуксна Болест (ГЕРБ)
89
3
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
MESTAN --NAI-LICEMERNIA ,LUKAV I PROTIVEN POLITIK NA PREHODA !
88
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Местан предаде националните български интереси като български политик с про-турската си и мюсулманска политика и то в режим на нарастваща световна заплаха за живота, сигурността, свободата и мира на света от терора на радикалния ислям, то с кое право политик действащ срещу националните интереси в полза на турските и каквито и да е други мюсулманско не би трябвало изобщо да бъде оставен в политиката и властта на България, ако иска да ходи в Турция да образува турска партия нека го направи,
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тоя Местан по-турчин от ДПС-арите се изкара - само като прочетох последното изречение. Следващият му "проект" сигурно ще е още "по - български".
86
1
 
8
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Проекта на Местан е от отдавна. В момента той работи и за него работят и независимите депутати отпреди, и структурите на ДПС в Разградско. Целта е да изберат хора близки до Местан и Хюсмен и после да обяват цялата структура. Кандитатите на местното ръководство са под контрола на Хюсмен в Исперих. Адемов лансираше за кмет преди и за общ. председателСали Мехмед близък с Местан по линия на лова. След време ще кажат пак че са ги продали. Докога питаме с продажници и некадърници.
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е имотното и финансовото състояние на депутатите от Кърджалийския избирателен район можем да разберем от публикуваните от Сметната палата декларации на задължените лица.Какво декларират депутатите от ДПС?
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депутатът от ДПС Шабанали Ахмед Дурмуш е описал в декларацияна си кола Опел Корса, 11 000 лв. налични, 6800 лв. влог, 9500 влог на съпругата си.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мустафа Фахри Ахмед е сред най- имотните кърджалийски депутати. Апартамент от 40 кв.м и два апетитни парцела в Кърджали се водят на жена му. На негово име е нива от 8 дка в момчилградското село Горна Чобанка. Депутатът кара Мерцедес. Има 150 000 лв. налични париИма да получава по два договора за заем съответно 50 000 и 20 000 лв. от местни лица. Притежава дялове в две дружества Максимум ООД на стойност 2500 и Максимум 2009 ЕООД на стойност 5000 лв.
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депутатът от ГЕРБ от Кърджали Цвета Караянчева не отчита промени в имотното си състояние. Последната й декларация е подадена на 28 април 2014. В нея са декларирани само доходи извън тези за заеманата длъжност, получени през предходната календарна година в размер на 3842 лева и доходи от друга стопанска дейност в размер на 4087 лв.
81
1
 
1
 
! Отговори
ROMA преди 8 години
CIALATA DANDANIA E DA IMA PARTIA VAV PARLAMENTA SAS TURSKA DUMA (DOST)TURSKI IGRALEN FILM
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало подкрепящите Местан вие гласувайте за Местан ние дпс ще докараме избирателите от Марс.
79
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки крадец у нас прави партия.
78
0
 
7
 
! Отговори
д преди 8 години
На ДСП им е нужен врага-фашиста .Дали е Костов,Сидеров или Местан - няма значение.