Местан ще брани свободата и толерантността с ДОСТ

Атаката срещу мен стигна дъното, заяви политикът
Обновена: 9 фев 2016 10:34 | 9 фев 2016 08:34,
153
Местан ще брани свободата и толерантността с ДОСТ
Снимка: БТА

Атаката срещу мен стигна дъното, не пощадиха нито мен, нито децата ми, обяви бившият председател на ДПС Лютви Местан пред Нова тв. Той бе изключен от партията преди Нова година и в момента е независим депутат.

"Бившите ми колеги от ДПС въобще да не се занимават със съвестта си, това ще им попречи на кариерата", каза още Местан.

"Истинската причина да създам нов политически проект е, че в България има необходимост от либерален, евроатлантически политически субект", коментира Местан.

"Мога да бъда изключен от ДПС, но не мога да бъда изключен от идеите си", заяви той. Ако има разцепление в ДПС, то не е породено от мен и хората, които ме подкрепиха. Разцеплението настъпи с речта на Ахмед Доган, която бе стратегическа грешка.

"40 дни вече обикалям страната и регистрирам критична маса избиратели, които не споделят тезите на Доган и се чувстват непредставени от ДПС", каза още бившият лидер на партията.

Крайно неприемливо е изречението от речта, в което се говори, че ако някой от ЕС говори за приоритет на свободата, значи не познава реалността, заяви още Местан.

Новата партия ще се казва "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" ДОСТ, обяви Местан.

"Чудесно е, че асоциацията е с турската дума за приятел "дост", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
14
 
! Отговори
Доста тъпо преди 8 години
Кому е нужен Местан ,на ДПС естествено ,новата дъвка ,защото Атака отиде в батака.
76
1
 
15
 
! Отговори
Стига крадохте преди 8 години
Нова партия, ново крадене на пари. Как не ви е срам да ограбвате разсипаната от всякъде България.Ще горите в страшни мъки, продажници!
75
1
 
21
 
! Отговори
ДОСТатъно преди 8 години
ДОСТ атъчно. Това е началото на един край. Ще бъде болезнен и мъчителен за всички сънародници, които по една или друга причина бяха подвластни на ДПС. Историята е безкомпромисна и обективна: няма устояла партия на разцепление. Тръгне ли веднъж процеса, става необратим.Така или иначе етнически партии в България не ни трябват.
74
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да ви се иска скъпи коментиращи, ние от ДПС никога няма да се разцепим. До следващи избори!
73
2
 
20
 
! Отговори
856 преди 8 години
ДОСТа робство и тиранство!Всички на оружие!
72
1
 
24
 
! Отговори
това е истината преди 8 години
Местан-агент Павел незабавно персона нон грата за България.
71
1
 
33
 
! Отговори
цък преди 8 години
Ако, имахме Държавност, ако бяхме Народ, този тип щеше да бъде подследствен, с повдигнато обвинение в шпионаж в полза на чужда държава, а не свободно да присъства в парламента на РБг.Това е подигравка с Бг държава, с Бг народ, с Бг институции и законодателство!!!!!
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кума лиса ще брани кокошарника?Да бе!А Ердоган ни заплашва че ще ни наводни с мигранти!
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои хора окончателно объркаха марките и дозите наркотици!!!Съвсем загубиха представа за реалния свят,от който дори нямат представа!Светът,в който живеят, се нарича "партийно- номенклатурна наркокрация"!Само един нов Сталин може да ги излекува- чрез "правилна" трудова терапия по националните обекти-АЕЦ Белене,Южен поток,магистралите,ж.п.линиите,аерогарите, пристанищата,Химко-Враца,ККЗ-Варна,заводите във Видин, Бургас,Сливен,Плевен,Русе,Силистра, Ст.Загора, Перник, Радомир,Габрово и т.н.
68
2
 
13
 
! Отговори
Рюхо преди 8 години
До АнонименИзобщо не искам да преценявам възможности.ДПС трябваше отдавна да е забранена, но нашите корумпирани съдии се изказаха, мога само да се надявам този път да е различно.
67
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слушах г-н Местан, защото го смятам за образован човек.Загубих симпатията си, когато се раздели със съпругата си.Нямам му достатъчно доверие.В България трябва да си доказваме, че си имаме доверие.Да не се поддаваме на външната намеса, която съсипа народите в бивша Югославия.В политиката има заложени цели, които имат далекобойност.Избиват се...заради чужди частни интереси.Религията не е бива да е оръжие.Не искам качествените хора да служат на некачествени.
66
0
 
4
 
! Отговори
Селтак преди 8 години
А номера на бюлетината искам да знам наДОСТ
65
2
 
18
 
! Отговори
Yosif преди 8 години
Ама нали щеше да се казва "БОСТАН" или след време ще се нарича "ДОСТ(а) голям БОСТАН"?
64
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако успее да детронира ДПС, от ДОСТ може да имаме гокляма полза.Н бързайте да съдите, преди да сте преценили възможностите ;)
63
2
 
17
 
! Отговори
Sali Feraim преди 8 години
Баш Местан ще ми говори за свободата и толерантност !То е все едно вълк да стане вегетарианец , Хитлер да е демократ, Абу Мусаб ал - Заркауи да е християнин , Обама да е русуляв ариец и т.н.Местан е една гнида , която е пионка на ненормалника Ердоган.
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво съвпадение в абревиатурата на партията. Местан най-вероятно се е усмихнал под мостак за съвпадението. Как може български депотат да се крие в чуждо посолство (турското, което го прави още по-лошо), да прави партия, и да стои в парламента като все още действащ депутат? Идват ми едни думи, ама ще бъдат цензурирани. Срам, морал, престиж и чест са празни думи.
61
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 87 преди 8 години
Приятелю /ДОСТум/, ти няма и от какво да се притесняваш, защото изпълняваш това, което ти кажат от централата! ЗАПОМНИ, ако желаеш да се занимаваш с "голямата" политика - когато няКОЙ ти каже: "НЯМА ПРОБЛЕМИ" или "ВСИЧКО Е НАРЕД", знай, че точно тогава са най- големите проблеми! Наистина депутатите на ДПС се държат като дерибеи и взимат ЕДНОЛИЧНИ решения, защото Доган ги е учил така! Почти навсякъде структурите не са ефективни! П.С. Моля Ви, не се заблуждавайте напразно!
60
0
 
6
 
! Отговори
Моля ви, преди 8 години
ще ме уморите от смях ! Тоя си мисли, че говори на маймуни, които помнят по 3 минути... Не, че няма такива. Евроатлантически със завой през Югоизтока!
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямаме сътресения при нас, нямаме и почва за притеснение. В момента ДПС организира конференции в региона, на които до този момент са преизбрани общинските председатели на партията.Делян Пеевски е отмъщението на Ахмед Доган.
58
2
 
6
 
! Отговори
. преди 8 години
местан ще брани свободата на определен етнос да прави каквото си пожелае, без никакви последици и ще насърчава толерантността на останалите, които издържат тоя етнос към цялата тая антибългарщина.