Местан ще брани свободата и толерантността с ДОСТ

Атаката срещу мен стигна дъното, заяви политикът
Обновена: 9 фев 2016 10:34 | 9 фев 2016 08:34,
153
Местан ще брани свободата и толерантността с ДОСТ
Снимка: БТА

Атаката срещу мен стигна дъното, не пощадиха нито мен, нито децата ми, обяви бившият председател на ДПС Лютви Местан пред Нова тв. Той бе изключен от партията преди Нова година и в момента е независим депутат.

"Бившите ми колеги от ДПС въобще да не се занимават със съвестта си, това ще им попречи на кариерата", каза още Местан.

"Истинската причина да създам нов политически проект е, че в България има необходимост от либерален, евроатлантически политически субект", коментира Местан.

"Мога да бъда изключен от ДПС, но не мога да бъда изключен от идеите си", заяви той. Ако има разцепление в ДПС, то не е породено от мен и хората, които ме подкрепиха. Разцеплението настъпи с речта на Ахмед Доган, която бе стратегическа грешка.

"40 дни вече обикалям страната и регистрирам критична маса избиратели, които не споделят тезите на Доган и се чувстват непредставени от ДПС", каза още бившият лидер на партията.

Крайно неприемливо е изречението от речта, в което се говори, че ако някой от ЕС говори за приоритет на свободата, значи не познава реалността, заяви още Местан.

Новата партия ще се казва "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" ДОСТ, обяви Местан.

"Чудесно е, че асоциацията е с турската дума за приятел "дост", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
7
 
! Отговори
Незнайко преди 8 години
А защо да не е "Местан е за отговорност, свобода и толерантност" - МЕСТ(ан) и без това малките партии в България са семейни(приятелски) и единственото което правят е да запълват дупки (примери - Партията на Яне Янев, Партията на Премянов, Любен Дилов син, много са)колкото до:"Истинската причина да създам нов политически проект е...", коментира Местан.Истинската причина е, че Местан няма какво друго да работи, като ги отлюспят и те си правят обидени партии ООД-та
36
3
 
17
 
! Отговори
ined преди 8 години
25 години толерастия стигат.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както обикновено буквичките Д и С пак присъстват... Но както и да е - хубавото е, че най-сетне и сред турците има разцепление, па няма само при нас да има 300 партии!
34
10
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Хубава дума е ДОСТ,но зависи,кои ще се съберат под...знамената.Все пак,Местан има богат политически опит и с една балансирана национално...социална кауза,ако привлече не само етническа маса,би успял в този проект.
33
2
 
22
 
! Отговори
1221 преди 8 години
Задава се нова ГАДОСТ на политическия хоризонт.
32
9
 
7
 
! Отговори
Лютви преди 8 години
Местане ще те вкараме в парламента! 200 000 гласа са обещани.
31
4
 
18
 
! Отговори
:( преди 8 години
Местан в затвор.Ето това е справедливо.
30
3
 
24
 
! Отговори
отоманския халифат преди 8 години
Този го управляват дистанционно от турското посолство. Целта е Местан да налага турската воля и да ни включи отново в отоманския халифат.
29
2
 
15
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Турско-циганрома проект на един антибългарски политик. Османист и агент на турското разузнаване.
28
0
 
3
 
! Отговори
МАЙНА преди 8 години
До Жан ГабенЗначението е същото като на ГЕРБ!
27
1
 
3
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Аха като прочетох статията разбрах, ама не го слагйте в заглавие щото излиза че сте ***. Викам си тва съкращение от нещо лие, от какво, кога и как се появи...
26
1
 
3
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Какво значи с ДОСТ????? Такава дума не съм чувал, моля да ме осведомят джурналята от днес.бг
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
слугите на путин от ДПС ще изгубят доста гласове.......Браво на Лютфито
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** звучи по-добре. Да го сменят докато е време.
23
1
 
11
 
! Отговори
ПАРИ ПАРИ ПАРИ преди 8 години
Стига с тея нови партии, стига с тея глупости.. Аман вече от подигравки с хората, циркове, театри и всичко там което наричаме Парламент. Да видим Слави какво ще направи с Референдума, ако не друго поне е някакво начало.. НО КЪДЕ Е НОВИНАТА ТУК?!? Това питам аз?
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ КОГА ТАКИВА КАТО МЕСТЕНИЯ ПАРДОН "ПАВЕЛ ОТ ДС" СТАНАХА ЕВРОАТЛАНТИЦИ БРЯ? АЛОО МЕСТЕНИЯ НЕ РАЗБРАЛИ ЧЕ НИКОЙ НЕ ИСКА ЕВРОАТЛАНТИЯ? Я ПОПИТАЙ ТВОИТЕ ТУРЧЕТА ДАЛИ ТАЗИ ДУМА ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ ИМ ГОВОРИ НЕЩО? ТЕ СИ НЯМАТ И НАПРЕДСТАВА ЗА КАКВО ИМ ГОВОРИШ БЕ ЧЕНГЕЛАР ! АМА ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ ЕДНО СИ БАБА БАЕ. ВАЖНОТО Е ДА СИ ХАРЧИ МИЛИОНЧЕТА СУБСИДИИКИ И ДА ПРАВИ СВАТБИ У ТУРЦИЯ НА ЩЕРКА СИ СЪБРАНИ ОТ ПРАЗНИЯТ ДЖОБ НА БЪЛГАРИТЕ ЗАЩОТО НЕГОВИТЕ НЯМАТ ПАРИ ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ ДО ТАМ ГИ Е ДОКАРАЛ.
21
3
 
19
 
! Отговори
Поручика преди 8 години
Аааа, така ли ще се казва турската партия, за която наглеците от турското посолство обикалят по Кърджалийско да плашат хората? И точно тия ще ми защитават "свободата и толерантността"? Колкото защитиха свободата и толерантността на КЮРДСКИЯ НАРОД? Един народ, който също като нас е съвсем различен от турците, с различна култура, традиции и език?Бе ай сиктир!
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-парадоксалното е, че българския парламент му дава възможност и поле за изява да работи съвсем открито срещу българския интерес. Това е ако не е тотално падение, здраве да му кажем!
19
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анкета в движение ! ДОСТ==ДВИЖЕНИЕ ОБЕДИНЯВАЩО ЗА СИЛНИ ТУРЦИ АКО БЬЛГ. СЬД УЗАКОНИ И ТАЗИ ТУРСКА ПАРТИЯ ---КРАИЯ НА БЬЛГАРИЯ Е БЛИЗЬК ---ЕСЕНТА
18
1
 
21
 
! Отговори
Велко преди 8 години
По бай Тошово време нямаше да има нито атаки, нито заплахи.Местан си знае какво щеше да го чака.Жалко е, че отново ще бъде допуснато учредяването на откровено антибългарска партия.