Радан – президент? Да, ако това е най-полезният вариант...

Лидерът на ДСБ: Защитавах Кунева като Матросов 6 месеца
Обновена: 9 фев 2016 10:33 | 9 фев 2016 10:32,
70
Радан – президент? Да, ако това е най-полезният вариант...
Снимка: архив Булфото

Радан Кънев обяви, че би поел отговорността да бъде десен кандидат за президент на изборите за нов държавен глава през есента.

“Ако варианта да съм аз е най полезният, ще поема отговорността да съм аз. Ако най- полезният вариант е да е друг, аз поемам отговорността да се смиря и да му дам пълната си подкрепа“, каза лидерът на ДСБ пред bTV.

Той беше категоричен, че при всички положения ще е гарант на президентските избори да има десен кандидат, който да е фокусиран в сферата на сигурността, отбраната, правосъдието и прозападната политика.

Още по темата

Кънев потвърди, че предстои обявяването на новия десен проект, върху който работи. Той не даде точна прогноза кога ще стане това, но обясни, че ще е най-късно – за участие във вота за държавен глава.

“Аз още не изключвам варианта Борисов да се самосвали от властта с цел предсрочни парламентарни избори“, каза лидерът на ДСБ. Той обясни и че след като ГЕРБ са се самоопределили като балансьор, нуждата от нов десен проект е очевидна.

Радан Кънев коментира и отношенията в Реформаторския блок и призна, че за него това е болезнен въпрос.

“Аз съм измислил името Реформаторски блок, аз съм предложил кои партии да влязат в него, аз съм понесъл удара защо изобщо Кунева влиза, аз защитавах като Матросов шест месеца тезата, че трябва да обединим всичко, че това, че някой е бил в НДСВ в периода, в който тази партия разграбваше България, не значи, че той е лош човек.“, каза Кънев.

Той попита каква е линията на компромис на партията на Меглена Кунева и предположи, че това са 4-те процента -  “Ако си над 4 процента - си във властта, ако си под – си в опозиция“.

Кънев попита и къде е линията на компромис на Петър Москов и нарече това друг болезнен въпрос. “Той беше човекът, който при формирането на 43 Народно събрание каза знаменателните думи: “Плаващите мнозинства раждат сенки, а сенките раждат чудовища, нали г-н Пеевски.“, припомни лидерът на ДСБ.

Кънев обясни, че днес най-важните министри – правосъдният и образователният, са били избрани с тотално плаващи мнозинства.

Лидерът на ДСБ даде подкрепа за някои от въпросите в референдума, иницииран от Слави Трифонов. Той се застъпи за намаляване наполовина на депутатите, но се противопостави на идеята за пряк избор на полицейски шефове, защото това би направило много мутри началници в МВР.

“Мутрите и хората с пари си купуват депутати и общински съветници. Все пак има една граница на политическата отговорност на лидера. Когато една политическа партия продава своите места на мутри, това удря по нейното политическо доверие“, каза Радан Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
1
 
! Отговори
AZ22 преди 8 години
Радан Кънев е единствения свестен политик! Споделям на 100% тезите му! Браво Радане!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искаме си Плевнелиев, искаме си Плевнелиев, искаме си Плевнелиев!
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако тоя ще става президент, по-добре да остане роската. Роската поне ни забавлява, пък тоя е скучен
41
0
 
4
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
ПО ТОВА ИНФО ЗАТЬМНЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ДНЕС БГ ПРОЗИРА ГОЛЯМЯТА ТРЕСКА НА УПРАВНИЦИТЕ ЗА ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ---АМИ АКО КАКА ЦЕЦА НЕ ГО ,,ЗАБРАВИ,,,И СЕ ПРОВЕДЕ ЩЕ ИМА ИСТИНКА ВОИНА МЕЖДУ 24 ФАМИЛИИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ В МОМЕНТА ЗА 100--ТЕ МЕСТА
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..."президент няма да станеш никога.." Не бъди толкова сигурен. В тая държава всичко е възможно. Навремето така си мислех за Роската ама той взе, че стана.
39
3
 
8
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Крайно време е РБ да издигне достойните хора от НКД"Св. Лучников" вместо разни смешници. В този клуб има голям брой професионалисти майстори на чашката ученици и последователи на великия Лучников.
38
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УЖАС. Този президент.
37
21
 
13
 
! Отговори
как мислите преди 8 години
Ще се намери ли нормален човек , който да гласува за това политическо недоразумение , наричащо се Радан Кънев ???ДА +НЕ -
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Корекция Е ! А Тиквата и ГЕРБ .милеещи за интересите на Турция.Затова , гарантирано ,,владичесво ,,. От Герб.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуууу, и този троен агент пък къде се гласи за президент, не му ли стигат хонорарите от ЦРУ, Моссад и УДБА. По-добре е да си остане Роската, той поне е агент само на жена си, тя не му дава да слугува на друго място.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 39Дано не е забравил и ...само два мандата депутати ЕДНОКРАТНО...
33
3
 
19
 
! Отговори
Gost4 преди 8 години
Явно геиове и пияндета са на мода що за държава къдее морала
32
10
 
6
 
! Отговори
Корекция преди 8 години
До Анонимен 38 Велизар Енчев. Сериозен доносник, милеещ за интересите на Русия !
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
някои от въпросите на Слави са смислени - друтги не.Нямам нищо против да се засили мажоритарният елемент ако това се направи като хората - може например преференциите да имат нулев праг или двустепенна скала на мажоритарност-Също съм съгласен и за намаляване на депутатие. ОСтаналиет въпрос за глупави. Не приемам ад ме задължават да гласувам, това само ще повиши активността на ДПС. вместо това нека се прочистят листите. А електронното гласуване дава възможност за манипулации.
30
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 34Велизар Енчев. Сериозен мъж, милеещ за българите и БЪЛГАРИЯ !
29
1
 
10
 
! Отговори
Да ама не преди 8 години
Колеги форумници, не пишете толкова безсмислени коментари. Така освен за собствено его друг смисъл няма.
28
2
 
7
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 34. АЗИС
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде някой да даде предложения кой да е президент.
26
11
 
21
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 25 и 29. Референдумът не е интересен, защото е продукт на една гологлава шоумутра и никой нормален няма да го подкрепи в пошлите му напъни.
25
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сравнен с Роската Тапета, Радан Дълбоката направо е гигант!