Политолози: ДОСТ е със сбъркана идеология!

Политическите връзки на Местан я компрометираха, смятат те
10 фев 2016 17:14, Анисия Иванова
28
Политолози: ДОСТ е със сбъркана идеология!
Снимка: Bulgaria On Air

Новата партия на Лютви Местан ДОСТ няма да успее заради "сбърканата си идеологическа насоченост и първоначалното компрометиране на политическите връзки на Местан". Това прогнозираха в ефира на национална телевизия Bulgaria ON AIR политолозите проф. Михаил Мирчев и Георги Харизанов.

Твърде е възможно дори да не се стигне до регистриране на партията, каза Мирчев. По думите му "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) е етническа партия, като политологът дори използва определението "антибългарска".

Учредяването на такава партия противоречи на Конституцията, категоричен бе той.

"Скандалът в ДПС беше вътрешен до момента, в който Местан потърси закрила в турското посолство", коментира от своя страна Георги Харизанов. Според него Местан и съратниците му няма да успеят да убедят гласоподавателите, че са пролиберален проект.

Ако бъде регистрирана, ДОСТ ще трябва да се пребори с ДПС за гласовете на изселническите огранизации в Турция, които са над 100 хиляди, каза още той.

Що се отнася до готвения десен проект от страна на лидера на ДСБ Радан Кънев, Харизанов изрази съмнения относно успеха и на тази политическа формация.

"Забелязах, че организациите от страна на ДСБ е пуснат проектоустав, има нови предложени и известни промени, но за момента нещата стоят бюрократично и се вживяват в едни устройствени правилници и в едни архаични постройки, които нищо не променят по същество", коментира той.

"Радан Кънев твърдеше, че има нова философия и през 2013 г., а философията, която предложиха по никакъв начин не сработи. Първо тя не беше изцяло дясна, второ беше построена върху изцяло грешна платформа, а тя е, че ГЕРБ няма да съществува и няма да просъществува извън изпълнителната власт. Нищо не ни дава причини да търсим гениален замисъл."

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Много шум за доносник "Павел"! Cега за турските служби сигурно е с друго име. Може много служби да смени и имена но нрава си неможе!