Зам.-министър Орхан Исмаилов обмисля оставка?

Не бил съгласен с готвените промени в устройството на МО
10 фев 2016 13:22, Анисия Иванова
23
Зам.-министър  Орхан Исмаилов обмисля оставка?

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов е на път да подаде оставка, каза Корман Исмаилов, лидер на партия "Свобода и достойнство", която е излъчила заместник-военния министър.

Реформаторският блок снощи е заседавал заради напрежението между министър Николай Ненчев и заместника му, възникнало поради предложени промени в устройството на ведомството, обясни пред БНР Исмаилов.

"Все повече се засилват съмненията, след като няма ясна аргументация и мотивация на подобни действия. Това е отношението и сред колегите народни представители, и от ГЕРБ, и АБВ реагираха. В момента имаме проблем. Към момента неговата позиция е да се разграничи, защото вижда сериозни проблемни рискове за бъдещата работа на тази структура. Ако нещата се запазят, неговата позиция е да не поема отговорности и да се разграничи", обясни Исмаилов.

По думите му като коалиционни партньори партията му е обсъждала проблема на ниво Реформаторски блок. "Смятаме, че има проблем както за министър Ненчев, така и за коалицията", допълни той.

Корман Исмаилов коментира и новата партия ДОСТ на бившия лидер на ДПС Лютви Местан. Според Исмаилов името й е послание към бъдещите избиратели на Местан в Турция, а не толкова към избирателите в страната.

"Ако беше послание към избирателите в страната, тогава буквите трябваше да значат нещо на български. Търси се ефект, който е тактически, който да привлече внимание – това е партията приятелка на Турция, а другата партия не е приятелка на Турция", обясни лидерът на "Свобода и достойнство".

Според него политическата игра, която се случи и предизвика целия този процес засяга предимно Местан и Доган. Тя провокира напрежения и самите те в момента се опитват да укрепят позиции и да удължат бъдещето си. "Според мен и двете организации са в много дълбока криза и нямат трайно бъдеще. Така и новата партия, не мисля, че може да бъде адекватна с оглед профила на господин Местан", каза още той и допълни "ние никога не сме планирали да правим ДПС №2, докато тук прикрито личат подобни цели".

Относно евентуално сближаване на партия "Свобода и достойнство" с партията на Местан, Корман Исмаилов заяви: "Ние имаме много ясно принципно разграничение от всички бивши сътрудници на Държавна сигурност, затова няма как засега да бъдем заедно с Местан".


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
БАБАТА преди 2 години
ХЕЙ КОМУНИСТИ!!!РУСОФИЛИ ДОЛНИ И ПОДЛИ.ЩО НЕ ПИШЕТЕ НЕЩО ПРОТИВ ДОГАНЯ.НЕЩО МНОГО ГО ЗАОБИЧАХТЕ НАПОСЛЕДЪК.:)😊😃
9
2
 
6
 
! Отговори
фес преди 2 години
скоро няма да има на кой да докладва,щото отатък босфора ще фъркат ***
8
4
 
6
 
! Отговори
АTAKICT преди 2 години
До бай иван

АМА ТИ НЕ ЗНАЕШ ЛИ ---70 ПРОЦЕНТА ОТ МИНИСТЕРСТВАТА СА В РЬЦЕТЕ НА АНКАРА КАТО ВЛЕЗЕ И МЕСТАН С НОВИТЕ 11 ГЛАВОРЕЗИ ЕСЕНТА ---НА ТИ БУЛКА СПАСОВДЕН---90 ПРОЦЕНТА ЩЕ СТАНАТ КАКВО СПИ БЬЛГАРИНА
7
2
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
Защото когато назначаваха Исмаилов за зам. министър, политиците обясняваха, че единствения му грях било името, но обикновените хора трябва да знаят каква е връзката на Исмаилов с турското разузнаване, защото те гласуват за тези "политици". Пък и от чисто информативна гледна точка, тъй като случаят не се раздухва широко по медиите.
6
2
 
13
 
! Отговори
матросчо преди 2 години
Той си свърши работата - разкриха военните разведки, е, сега може да си ходи, умен етнос.
5
1
 
9
 
! Отговори
sante_dog преди 2 години
До Д. Димитров

Е как какви са им различията - кой да вземе парите. Това не могат да се разберат и затова се карат...
4
4
 
17
 
! Отговори
Д. Димитров преди 2 години
Някой разбра ли от статията защо тази иска да си подава оставката? В статията пише за различия.... ама какви, за какво, породени от какво.. или това не е важно за обществото?
А колкото до оставката... за турци в отбраната ни няма място, не че Ненчев не е национален предател и мястото му е там... по скоро мястото му е на бесилката ама хайде...
До кога???
3
1
 
16
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
България има ли отбрана (2 танка 0 изтребители 1 хеликоптер)
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
турчин в отбраната на България ... хахаха
1
5
 
18
 
! Отговори
бай иван преди 2 години
кой беше тоя Корморан Исмаилов сега бе? ми те много са нацепиха ***.