Смъртта ни дебне върху 65% от кутиите на цигарите

Грозните и стряскащи картинки трябва да са и от двете страни
11 фев 2016 07:14,
20
Смъртта ни дебне върху 65% от кутиите на цигарите
Снимка: Facebook

65% от цигарените кутии от 20 май трябва да са заети от стряскащи снимки и предупредителни надписи, показващи пораженията от тютюнопушенето.

Те трябва да са от двете страни, както и върху тези на стековете, решиха вчера депутатите с промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Още по темата

Опаковките, които са без такива картинки, могат да се продават до изчерпване на количествата, но не по-късно от 20 май 2017 г.

На всяка потребителска опаковка на бездимните тютюневи изделия като тютюн за дъвчене или смъркане също трябва да се поставя здравно предупреждение, което да покрива 30% от съответната повърхност.

Течностите, съдържащи никотин, могат да се пускат на пазара само в специални контейнери с обем не повече от 10 мл.

 В електронни цигари или патрони за еднократна употреба обемът не трябва да превишава 2 мл, както и да не съдържат повече от 20 мг/мл никотин.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Да попитам преди 8 години
А защо не си следите закона за пушене на обществени места? Нали сте много против? Почти не останаха заведения, в които не се пуши, особено вечер.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това някакъв български патент ли е с тези отвратителни снимки? Кога ще ги сложат на бутилките за алкохол? Алкохолът да не би да е по-полезен от цигарите? Или на отровните ГМО храни, които дъвчем?
10
2
 
5
 
! Отговори
кк преди 8 години
Ох това да е проблема .Като погледна в магазините какви *** ядем сигурно е по зле от цигарите.Цигарите можем да ги спрем но храната няма как!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки че няма коментари към темата и това че заличихте публикацията че търсят лични лекари във Видинско под лупа коментърът е адресиран единствено към администраторите -защо заличавате темите актуални за обществото и това което не изнася на правителството
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще си купя цигари и ще ги сложа в табакера да не гледам картинките. Но не мога да видя какво има в луканките, саламите, надутите пилешки бутчета, разни крокита, сирена, кашкавали и всичко каквото се продава за ядене.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КонстатацияАко сложат ТУЙ дето го предлагаш, всичките жени в бг ще пропушат! Има да опъват с кеф...кат си представят картинката на кутията....;-)!
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ноо без снимки на цецка цачева!
5
3
 
5
 
! Отговори
Parcuc преди 8 години
Държавата от 5.50лв за кутия цигари прибира 4лв, Пепи претупалото какво ще каже по въпроса ?
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То като така или иначе ще умрете, вземете се самоубийте. Какво значение има дали ще умрете сега или след 40 г.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с това лицемерие! Държавата и управляващите стимулират тютюнопушенето! За тях е основен доход и начин да стрижат и доят хората/офцете! А спрете да пушите, да видите какво ще стане!
2
5
 
18
 
! Отговори
Констатация преди 8 години
Та преди години като сложиха предупредителните надписи за инфаркти, импотентност и т.н., да не би да намаляха пушачите? Или да не би да се стреснаха? Никакъв ефект няма да има и от тези картинки! Който си пуши, ще продължи да си пуши, ако ще и х.***. да сложат на кутиите!
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе вие кой сте тръгнали да правите на балъци ? Има ли значение дали ще умреш 10 години по-рано. Все едно че сме толкова щастливи че да търсим причина да си удължаваме живота. Ще ям, ще пуша и ще пия до последно.