ДСБ скептични за шансовете на Бокова

"Кандидатурата й е жест към кръговете, свързани с комунизма"
12 фев 2016 19:10, Красимир Ангелов
71
ДСБ скептични за шансовете на Бокова
Снимка: Reuters

ДСБ са скептични доколко кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН ще намери подкрепата на Източна Европа, се казва в позиция на националното ръководство на Демократи за силна България, разпространена от пресцентъра на партията.

Още по темата
"ДСБ в своя резолюция от 23 януари заяви, че номинацията за генерален секретар на ООН е право и отговорност на правителството. В края на управлението си кабинетът "Орешарски" ангажира страната ни с кандидатурата на Ирина Бокова", се припомня в позицията.

"Една истинска национална номинация трябва да има широката подкрепа на българското общество. Разбираме добре, че това е трудно постижим резултат", посочват тъмносините и допълват, че в “случаят с г-жа Бокова, такава подкрепа не е възможна”.

“Кандидатурата й се възприема от нашите избиратели като жест към кръговете, свързани с комунистическото минало на страната, от които г-жа Бокова не се е разграничила", заявяват още от партията. Според ръководството на ДСБ “българският кандидат ще има претенцията да представлява в световната организация не само българите, а и останалите източноевропейци - народи, които носят травмите на комунистическите режими”.

“Изразяваме скептицизъм, доколко настоящата кандидатура ще намери подкрепата на Източна Европа, дори и да осъди еднолично престъпленията на комунизма", посочват от ДСБ.

"Номинацията за главен секретар на ООН показва странна приемственост между премиерите Орешарски и Борисов. Затова нейният успех или неуспех ще бъдат тяхна отговорност", се казва още в позицията на тъмносините.

Сегашното правителство позволи да бъде изнудвано и дори заплашвано от БСП и АБВ - фракциите на бившата БКП, посочват още от ДСБ. "Ако влиянието на тези хора във външната политика продължи, под въпрос ще бъдат поставени не просто реформите и стабилността, а западният цивилизационен избор на България - голямото постижение на няколко поколения българи през последния четвърт век. Демократи за силна България ще положим всички усилия, за да защитим това постижение!", се казва още в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: оонДСБИрина Бокова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
3
 
! Отговори
Мина преди 8 години
Ние сме уникална нация.Да си правим мръсно еша ни го няма.Защо никога и в името на нищо не можем да се обединим?Това съм го изпитала и в чужбина.И за наи-голямо учудване мога да ви кажа ,че там намерих много добри приятелки,от турския и ромския етнос но с българки приятелство не осъществих.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Номинацията за главен секретар на ООН....."Ало, объркали сте се - Главен секретар на МВР не е същото като генерален секретар на ООН! Ама то един шлифер има в БГ и все него си знаем!
40
5
 
10
 
! Отговори
национални предатели преди 8 години
Петко Сертов бил убит по заповед на Кремъл и лично на таваришч Путин заяви по телевизията генерал Атанасов. Повече никой никога нямало да види жив Сертов и никой повече нямало да чуе нищо за него. Руснаците отвлекли и убили Сертов защото искали да свалят от власт Бойко Борисов. И това "отвличане" и "убийство" на Сертов от КГБ и ФСБ щяло да катурне Борисов. Това твърдеше болният мозък на Атанасов. Задайте му въпроса за "отвлечения" и "убит" Сертов, да видим какви ще ги дъвче.
39
5
 
8
 
! Отговори
Може преди 8 години
До Богов-българоубиецМоже да си прав - и Костов е сред тези, които забогатяха. Па и генералчето не е бедно ...
38
6
 
9
 
! Отговори
национални предатели преди 8 години
Някои посинели и прегрели болни мозъци предпочитат българин да не става генерален секретар на ООН. Спомнете си странната формула ДСБ в опозиция с управляващи министри обаче, което го няма нийде по света. Опозиция ли са ДСБ или управляващи в крайна сметка?Да припомня и едно интервю с Антон Хекимян когато бившият шеф на ДАНС Петко Сертов изчезна и после се върна от Гърция. Та "генерал" Атанасов разправяше по Битиви как руснаците отвлекли и ликвидирали Сертов. Повече жив нямало да го видим.
37
6
 
7
 
! Отговори
национални предатели преди 8 години
Аз не мога да разбера какъв им е проблема на някои посинели партии за Ирина Бокова?1) Тя няма да става български държавник, премиер или президент, а секретар на най-голямата международна организация евентуално.2) Как така за ЮНЕСКО ставаше, а за ООН не ставала? Че нали ЮНЕСКО е организация на самата ООН?3) Най-важното някой тук го каза. Тече мандата на Бокова като шеф на Юнеско, а докато тя е шеф на ЮНЕСКО друг българин не може да заема висок пост в ООН. Някои искат да няма българин за шеф на
36
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Бокова стане шеф на ООН името на България ще се помни много и дълго. А сега с какво сме известни- дори и с лошо не ни знаят. Този измислен генерал Атанасов и неандерталците около него бълнуват още комунизма. На днешните въпроси дават вчерашни отговори.Трябва им спешно психиатър. Не генерала-най-много.Те в робовладелския срой ли са се родили и израсли?
35
4
 
7
 
! Отговори
Незнам преди 8 години
Кристелина Георгиева уж бе в Мизия,и хората пак са във футгони!Мисля,че в време да дадът път на младите!
34
7
 
5
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До Бокова-нахалнаКой се противопоставя, нахалитетите който съсипаха България, ако се махнат и заминат за бленуваната Америка, може би ще се оправим.
33
5
 
3
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До обективенТеб ли да сложат? Кой те познава?
32
8
 
9
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До извънземнийоС тази злоба си за зоологическата градина. Този пост не се дава на България, за него трябва човек който е доказан и затова имаме невероятен шанс Бокова да успее с това можем само да се гордеем.
31
8
 
7
 
! Отговори
на кого му пука преди 8 години
Не случайно шефове на ООН стават безлични с нищо запомнящи се хора,от незначителни държави за да не се карат големите.Точно по тази причина този *** Станишев го направиха шеф на *** социалисти.Сложиха си *** българин от когото нищо не зависи ,за да не се карат Германия,Франция ,Италия и другите които дават парите.В този ред на мисли нашата карикатура на кандитатура може и да мине,но дали САЩ и Англия ще паднат толкова ниско и да подкрепят троянския кон на Путин е много съмнително.
30
8
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Защо не мълча дърво, какво го интересува света какво мисли един ограничен тъмносин крокодил, който е имал жълто около устата и смукал млекце по време на социализма а сега се пъчи колко било лошо. Как изглеждат националните предатели - като това дърво май.
29
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова около казана на българите няма дявол. Щом не можем да се обединим около една кандидатура за такъв престижен пост, значи няма да се оправим.
28
7
 
11
 
! Отговори
п преди 8 години
Москов съсипа ДСБ с корупция.
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Под ДСБ в случая разбирайте онзи гном правещ се на генерал - Атанасов. И още нещо - ако Ирина Бокова не е номинирана и е начело на ЮНЕСКО никой, никой българин /който и да е той/ няма да бъде допуснат до процедурата за избор на Генерален секретар на ООН. Просто не може начело на двете най-големи световни организации да бъдат БЪЛГАРИ!!!
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДеСеБаращите се едно време бяха най-напористите комсомолци и БКП-активисти, така че по-добре да си траят!
25
3
 
9
 
! Отговори
РИМ преди 8 години
Ще строим ли дворци за бедните ? - Да го духат бедните !
24
2
 
10
 
! Отговори
Богов-българоубиец преди 8 години
перестройката на Гурбачов се отрази добре на повечето *** като Богова и агентите на ДС. Всите още са на власт и станаха новите капиталисти....а бедните работници са си пак бедни.
23
9
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Бокова да не се притеснява,тия ревът щот са гладни,я да хвърли по някоя пържолка на фондациите близки до ДСБ та да гледа сеир,тия за пари и майките си продават!