ДСБ скептични за шансовете на Бокова

"Кандидатурата й е жест към кръговете, свързани с комунизма"
12 фев 2016 19:10, Красимир Ангелов
71
ДСБ скептични за шансовете на Бокова
Снимка: Reuters

ДСБ са скептични доколко кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН ще намери подкрепата на Източна Европа, се казва в позиция на националното ръководство на Демократи за силна България, разпространена от пресцентъра на партията.

Още по темата
"ДСБ в своя резолюция от 23 януари заяви, че номинацията за генерален секретар на ООН е право и отговорност на правителството. В края на управлението си кабинетът "Орешарски" ангажира страната ни с кандидатурата на Ирина Бокова", се припомня в позицията.

"Една истинска национална номинация трябва да има широката подкрепа на българското общество. Разбираме добре, че това е трудно постижим резултат", посочват тъмносините и допълват, че в “случаят с г-жа Бокова, такава подкрепа не е възможна”.

“Кандидатурата й се възприема от нашите избиратели като жест към кръговете, свързани с комунистическото минало на страната, от които г-жа Бокова не се е разграничила", заявяват още от партията. Според ръководството на ДСБ “българският кандидат ще има претенцията да представлява в световната организация не само българите, а и останалите източноевропейци - народи, които носят травмите на комунистическите режими”.

“Изразяваме скептицизъм, доколко настоящата кандидатура ще намери подкрепата на Източна Европа, дори и да осъди еднолично престъпленията на комунизма", посочват от ДСБ.

"Номинацията за главен секретар на ООН показва странна приемственост между премиерите Орешарски и Борисов. Затова нейният успех или неуспех ще бъдат тяхна отговорност", се казва още в позицията на тъмносините.

Сегашното правителство позволи да бъде изнудвано и дори заплашвано от БСП и АБВ - фракциите на бившата БКП, посочват още от ДСБ. "Ако влиянието на тези хора във външната политика продължи, под въпрос ще бъдат поставени не просто реформите и стабилността, а западният цивилизационен избор на България - голямото постижение на няколко поколения българи през последния четвърт век. Демократи за силна България ще положим всички усилия, за да защитим това постижение!", се казва още в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: ООНДСБИрина Бокова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Тоя турски вертеп ДСБ кога ще бъде разтурен?
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дреме ми за Бокова и за още по пропиндоското оон. Не искам келав уса "посланник" да заразява с подскачалник спин бг. студентите.Защо в Америка няма революции - щото там няма и американско посолство !
20
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Хихихиии, десебарчетата се сабрали сега тука и вият от мъка по комунизма,кои сте вие бе другари,един файтон хора хихихиии,без купения ромски вот от Търговище щахте да видите парламент на кукуво лято ,аутсайдери хихихииии.
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За бога Тръмп спаси света от зомбитата !Ето такъв БГ политик искам https://youtube/watch?v=gU_eJPouU6Y Аман от тапи зомбита.
18
8
 
13
 
! Отговори
факт преди 8 години
Лошото е че в ДСБ има хора свързани с комунизма като предателя Москов.
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен глупако18 ти ако всеки кариерист наричаш руска мафия и ако случайно има санкции ТО ще останем без управление (не че е лошо).Тая е просто една кариеристка и нищо повече. а не обиждай руснаците щото сега ни спасяват задните части от Ердоганя - за кой ли път.Ето такъв БГ политик искам https://youtube/watch?v=gU_eJPouU6Y Аман от тапи зомбита.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
смЕх, е нали те я подкрепиха. Не съм казвал че тези които си изброил не са комунисти. Напротив. Тиквуня се правеше на ощипана мома и накрая я подкрепи. Цялото правителство и парламент са за бе-силото!
15
6
 
12
 
! Отговори
СТИГА... преди 8 години
СТИГА С ВАШИТЕ КОМУНИСТИ КОМУНИЗЪМ И НЕЗНАМ СИ КАКВО А ИВАН КОСТОВ И ЖЕНА МУ КАКВИ СА ????? МАЙ ЗАБРАВЯТЕ И НОВИЯ ВИ РАДАН КЪНЕВ ДА СИ ПРИПОМНИМ ЗА РОДА НА ЖЕНА МУ ЧЕ И НЕГОВИЯ - ЗА МЕН ЩОМ СА УМНИ,ЗНАЕЩИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ПАРТИЯТА МУ - АКО ИМА ЛОШИ И ОТМЪСТИТЕЛНИ ХОРА ТЪРСЕТЕ ГИ В ДСБ
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боковa е фенпутинкa в третa пенсионнa възрaст, рaзочaровaн съм! Боко се зaмозaклa
13
3
 
10
 
! Отговори
aaa преди 8 години
Хора, които ни пазиха от запада ,сега ни водят за носа пак в тоя ,,запад,,
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
рускaтa стaвленицa боковa е позор зa Бългaрия, тaя пaчa не е бългaрския кaндидaт, a нa рускaтa- бг мaфия рушaщa Бългaрия от десетилетия
11
6
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
до 14 анонименЩе повярвам ,че такива като теб са искрени когато призоват към същото комунистите от ГЕРБ,ДСБ,така наречените реформатори и т.н. а те вЕрвай ми никак не са малко .
10
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GEORGI BOKOV E NAZIONALNA SVETINIA--SEKRETAR NA BKP.
9
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изчадието от снимката не е желано от народа, но верна на идеите на тейко си, комунистическия изверг-палач, убивал безнаказано неудобни на партията му българи, трябва нагло да продължава да се натиска за поста. Много добре знае тая *** че хората не могат да я понасят и ако имаше поне малко чест и достойнство, щеше сама да се откаже. Но, до сега комунист с подобни добродетели не се е родил. Брат й на тая скочибра много обича да поема вината с мезета, и бая пое. Време е и тя да почне.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DSB SA SKEPTICNI I V SASHTESTVUVANETO SI--AKO BOIKO IM SPRE PARICKITE.
7
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бокова е най-лошата кандидатура, която можеше да представи България. Какво искаме да покажем на света? И кандидатът за ген. секретар на ООН Ирина Бокова не се ли смущава от общоизвестния факт, че баща и Георги Боков собственоръчно е убил карикатуриста Райко Алексиев заради това че бил рисувал Сталин в карикатури преди 9.9.44 и след това се е разхождал с костюма на убития по улиците на София. По какъв начин кандидата на България е осъдила до сега действията на баща си?
6
1
 
8
 
! Отговори
No преди 8 години
Kato Kubrat Pulev srestu Klichko?!:-)
5
5
 
20
 
! Отговори
дебелоока наглост преди 8 години
Най-много ме е смях когато отявлено червени zадници като тези от ДСБ говорят ,че някой е комунист та вижте си драгалевския швед и онова нещо жена му той преподавател в АОНСУ ,а тя партиен секретар на мотокарния завод от който вече и прах не остана .
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бокова =Сталинка или по просто казано -две кръгли нуливремето ще докаже и това твърдение
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova go kasvat 60 proz ot balgarite evgeni mihailov koito jivee s isvesna Jena ot politikatA i toi go kasa Po tv Kolko ot gerb ne sa sa Bokuva