ДСБ скептични за шансовете на Бокова

"Кандидатурата й е жест към кръговете, свързани с комунизма"
12 фев 2016 19:10, Красимир Ангелов
71
ДСБ скептични за шансовете на Бокова
Снимка: Reuters

ДСБ са скептични доколко кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН ще намери подкрепата на Източна Европа, се казва в позиция на националното ръководство на Демократи за силна България, разпространена от пресцентъра на партията.

Още по темата
"ДСБ в своя резолюция от 23 януари заяви, че номинацията за генерален секретар на ООН е право и отговорност на правителството. В края на управлението си кабинетът "Орешарски" ангажира страната ни с кандидатурата на Ирина Бокова", се припомня в позицията.

"Една истинска национална номинация трябва да има широката подкрепа на българското общество. Разбираме добре, че това е трудно постижим резултат", посочват тъмносините и допълват, че в “случаят с г-жа Бокова, такава подкрепа не е възможна”.

“Кандидатурата й се възприема от нашите избиратели като жест към кръговете, свързани с комунистическото минало на страната, от които г-жа Бокова не се е разграничила", заявяват още от партията. Според ръководството на ДСБ “българският кандидат ще има претенцията да представлява в световната организация не само българите, а и останалите източноевропейци - народи, които носят травмите на комунистическите режими”.

“Изразяваме скептицизъм, доколко настоящата кандидатура ще намери подкрепата на Източна Европа, дори и да осъди еднолично престъпленията на комунизма", посочват от ДСБ.

"Номинацията за главен секретар на ООН показва странна приемственост между премиерите Орешарски и Борисов. Затова нейният успех или неуспех ще бъдат тяхна отговорност", се казва още в позицията на тъмносините.

Сегашното правителство позволи да бъде изнудвано и дори заплашвано от БСП и АБВ - фракциите на бившата БКП, посочват още от ДСБ. "Ако влиянието на тези хора във външната политика продължи, под въпрос ще бъдат поставени не просто реформите и стабилността, а западният цивилизационен избор на България - голямото постижение на няколко поколения българи през последния четвърт век. Демократи за силна България ще положим всички усилия, за да защитим това постижение!", се казва още в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: ООНДСБИрина Бокова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Бокова. Стискам палци. Добре че оня герберастко-стилинистки хуманоид с мъжко излъчване се отказа.
1
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая ли ще помогне на България ?ха ха ха