Пред външно не стои въпроса за Доган и Пеевски, пред ДПС също

Да не се окажат медийни внушения забраните, запита се Карадайъ
16
Пред външно не стои въпроса за Доган и Пеевски, пред ДПС също
Снимка: Bulphoto, архив

Турските власти да потвърдят или да отхвърлят тиражираните в медиите информация, че има е наложена на забрана на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и на депутата Делян Пеевски да влизат в южната ни съседка. За това призова съпредседателят на движението Мустафа Карадайъ, след като стана ясно, че външно министерство няма информация Турция да е издала такава забрана.

Още по темата
Той добави, че ДПС още чака официален отговор от турското посолство у нас на запитването си, което прати вчера.

"След като няма такъв факт в нашите официални институции, такъв въпрос не стои пред нас и няма какво да коментираме", отсече Карадайъ.

"Това да не се окажат медийни внушения и от тази гледна точка да не би да се опитваме да застанем в ситуация да коментираме несъществуващи неща", продължи той.

Карадайъ каза, че ще предложи на останалите депутатите от ДПС да разгледат възможността да се създаде временна комисия в парламента да се поканят служите за сигурност да споделят каква информация имат за събития през последните няколко месеца.

Новината, че Доган и Пеевски нямат право да влизат в Турция бе публикувана вчера от водещия турски всекидневник "Сабах", който е близък до президента Реджеп Тайип Ердоган. Медията цитира телевизия Star, според която мярката срещу Доган е наложена заради "антитурските му позиции след кризата с руския самолет".

Двете медии припомнят, че Лютви Местан, който към момента на инцидента със сваления руски боен самолет Су-24 още бе лидер на Движението за права и свободи, е бил изключен около месец по-късно след реч на Доган. В нея почетният председател на партията определи позицията на Местан като "политическа грешка" и допълни: "Докато аз бях начело на партията, не позволих на ДПС да бъде пета колона на друга държава."

Турските медии пишат още, че зад свалянето на Местан от поста му стои и депутатът Делян Пеевски, чиито медии са публикували материали срещу Турция след инцидента със самолети, "а турските дипломатически представителства в България бяха посочени като мишена".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
До АнонименЩе се иакажат, не се притеснявай. А и ако още няма официална нота, няма смисъл да коментират само медийни слухове.А и ти, нещо ми се вижда, като да защитаваш Доган и пеевски. Все едно са герои.Всяка страна има своите мотиви да забравни влизането на чуждестранни граждани. На база различни критерии. Друг е въпроса, дали нашите служби ще се заинтересуват от тези мотиви и дали ще предприемат нещо. Ясно е, че не. само не ми изкарвайте Пеевски и Доган на големите патриоти.
8
0
 
3
 
! Отговори
господа депутати преди 8 години
елементарно е питайте в посолството или консулството. Те може и да ви отговорят.
7
2
 
5
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Защо се плашите от медийни внушения?Напротив. Радвайте се, защото ни направиха услуга.Сега ще се види каква част от турското население в България са сепаратистки настроени ислямисти и каква част са интелигентни хора изповядващи религията ислям.Започва броенето на дивите зайци...
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ПЛЕВНЕЛИЕВ И ДИПЛОМАТ 1? Лъсва истината за тайните срещи между президента и Местан зад гърба на Доган! Кой е в играта срещу България?Вече 6 часа т.нар. ни президент Росен Плевнелиев и външният министър Даниел Митов не казват нито дума за решението на Турция да забрани достъпа на Ахмед Доган и Делян Пеевски!Мълчанието на държавния глава и дипломат 1 е оглушително. А само преди десетина дни Плевнелиев даде 5 интервюта в рамките на 48 часа...
5
2
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Много мъгляво, къде слагаш европа у турция?.
4
2
 
6
 
! Отговори
кака преди 8 години
Дали има или няма забрана тепърва ще стане ясно, но е факт информацията в турските медии.Ако и да е кьор-фишек е достатъчно показателна и може да се разглежда като косвена намеса-при едни предсрочни или срочни избори у нас да се гарантира електорат на ДОСТ-Местан.Турция губи позиции у нас и това е един от провокативните и опити за влияние.В този смисъл ДОСТ не трябва да бъде регистриран като партия у нас!!!
3
1
 
5
 
! Отговори
дс преди 8 години
Ех язък... Шиши няма да може да оди на евтина почивка в Кушадасъ...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дано си прав, Демокрите!
1
3
 
4
 
! Отговори
Демокрит преди 8 години
Декларация има. Забраната е факт. Това са знаци, облаците се сгъстяват и съвсем скоро ще има още нещица. Май свърши търпението на Европата и им се изчака чакалото.