Турция да пусне мигрантите към нас? Безотговорно!

Калфин не вярва на заканите на Ердоган
12 фев 2016 19:37, Красимир Ангелов
85
Турция да пусне мигрантите към нас? Безотговорно!
Снимка: БТА

Ние сме готови да реагираме на всякаква ситуация, но това би било абсолютно безотговорно от страна на Турция. Така вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин коментира заканите на Турция да пусне тълпи от бежанци към България и Европа.

По думите на Калфин проблемът не е двустранен. "Турция ще си отвори голям проблем с Европейския съюз, най-малко. Аз лично не вярвам, че Турция ще направи такова нещо - това би било голяма грешка от страна на турското ръководство", отбеляза още социалният министър.

Той посочи, че не вярва, че южната ни съседка ще прибегне до подобна стъпка: "Това би било голяма грешка на турското ръководство".

Същевременно вътрешният министър Румяна Бъчварова посочи, че българската държава полага изключителни усилия да се подготви за неблагоприятно за нас развитие на миграционната обстановка. Тя добави, че при различни варианти, които са разработили, има яснота как да се действа, така че да бъде гарантирана сигурността на гражданите на България.

"По-затворена от това, което е в момента, границата ни не може да бъде", категорична бе министър Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RUSIA I ASAD gi gonqt v evropa ,ERDOGAN otkade nakade shte gi gleda ,te ne sa turci ,evropa da natiska fashistite PUTIN I ASAD da sprat da izbivat civilnite i bezzashtitni hora
35
2
 
15
 
! Отговори
европедерастия преди 8 години
Калфин не вярвал... ***! И да вярва и да не вярва на Ердоган му е все тая! Турчина е тарикат хванал е разпасаната Европа за нежната и шия и ще прави с нея каквото си иска, а тя ще му благодари и ще си плаща!
34
3
 
18
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Наборна армия,и спешна мобилизация.Да защитим България.
33
1
 
19
 
! Отговори
Кажи си преди 8 години
Калфин, ти ли си толкова *** и наивен или нас ни вземаш за канарчета? Ако наистина им вярваш на комшиите - жалко за теб, но ако пък мислиш и президент да ставаш ще бъде жалко за нас.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме бедна държава , да идват взимаме им каквото имат и с шутове обратно в Турция
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво "ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦАТА".....дрънкаш ,бе....ха,ха,хаааааааТИ ШЕ СТРЕЛЯШ ЛИ ПО "НАРУШИТЕЛИ"...??!!!СТИСКА ЛИ ТИ ...ДА ДАДЕШ , ТАКАВА ЗАПОВЕД...??!!МАЙ НЕ ПРОУМЯВАШ , КЪДЕ И ...В КОЕ ВРЕМЕ ЖИВЕЕШ...??!!!МАЙ ТИ СЕ ЛЕЖИ В КИЛИЯТА НА МИЛОШЕВИЧ....."ДО ЖИВОТ"!!!ХЕМ , НА "ЕВРОПЕЙСКИ КОМФОРТ".....ха,ха,хаааааааааааа
30
1
 
16
 
! Отговори
G преди 8 години
И накъде ще ги пусне, ако България си затвори границите? То има само едно решение и то е очевидно. Първо, турция е сигурна държава и второ ЕС и плаща да си гледа забрадките. Следователно, България спокойно може да аргументира пълно затваряне на границите за мигранти. И това трябва да бъде казано гласно и то сега. И да видим после дали турците ще продължат да си разиграват коня.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ше ,бъде , ше бъде....32...!"Контролирано"... , всеки ден пресичат границата по 90-100-човека ....и то все млади момчета !Като тръгне некоя тумба от 3-4-хил.човека -----ХОДИ ГИ КОНТРОЛИРАЙ ТИ !
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че той не може да ги спре,а пък кво го боли
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
спокойно всичко ще бъде под контрол, нашите индийци ще ги окрадат а и кои ще ги храни. Сами ще избягат
26
2
 
23
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Поредната доза изнудване от страна на Турция.Аз немога да разбера. Американците издемократизираха много държави, но за ситуацията в Турция си трайкат.В Сирия Асад бил авторитарен. Че в Турция какво е?И друго не разбирам - като има толкова турколюбящи, какво правите тук,бе? Айде марш !
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЛЕЙ КВО СТАВА ОТ 1.03.......КАТО СЕ ЗАТОПЛИ ПО ГРААНИЦАТА ...ХА,ХА,ХАААААААААААА
24
0
 
16
 
! Отговори
чико преди 8 години
"Ние сме готови да реагираме на всякаква ситуация" Вярно, виждаме как Баце се покри , къдравелкото от МВнР само заговори му се привиждат! Да ви го таковам на реакцийте!!!
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярваш не вярваш, форсирай строителството на оградата по цялата граница!
22
5
 
10
 
! Отговори
ДОБРЕ ДОШЛИ преди 8 години
"АЛБЕНА ","СЛЪНЧЕВ БРЕГ" И "КАВАЦИТЕ"---новия лагер за сирийски мигранти!
21
8
 
14
 
! Отговори
добре дошли преди 8 години
Добре дошли от Турция в България, драги бежанци! В Слънчев Бряг има 650 000 легла, 250 000 от тях незаети. Там можете да отседнете и да си починете от перипетиите по пътя!
20
1
 
1
 
! Отговори
Ха,ха,хааа...за 29.. преди 8 години
Дай 10-?...... и ше разбереш!!!
19
19
 
7
 
! Отговори
Осман преди 8 години
Ще видиш ти червен комунист може ли неможе ли Ердоган есветовен лидер и е мъж на ниво а не ***.
18
21
 
7
 
! Отговори
М преди 8 години
Толкова е важно в този лош момент да бъдем в добросъседски отношения в Турция, която наистина е поела огромен брой бежанци. Но нашите червени канчета им дай само поклони пред Кремъл. Пет пари не дават, че могат да сринат държавата с тия бежанци и плюят Турция на поразия. Ама те и без това я сринаха с кражби! Да се махат!
17
4
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
....ше ги карате на баба Меркел------АМА ПОСЛЕ "НЕМА ПАРЕ" ---по ЕВРО-фондовете ...ха,ха,хааааааааВСЕКИ ГЯВОЛЪК ---СЕ ПЛАЩА!!!!!НЕ ВЕРВАМ ....НЕКОЙ ДА ВИ ДАДЕ ПОСЛЕ ПАРИ -----ЗА... "черните български очи"!!!!